Friday, January 20, 2006

Siri Bercakap dengan Hantu tiap2 Jumaat!!

Huhuhu, dah 3 hari rupenye aku tak update blog aku. Mintak maaf mintak maaf, tak akan berlaku lagi. Huhuhuh.. aku pon tatau apsal sampai 3 hari aku tak update..apsal ek? apsal aa??

Seperti yang dicadangkan oleh tajuk, aku igt nak tulis citer2 angker tiap2 ari Jumaat malam Khamis ker (aper aku tulis ni??), stiap minggu. Baru ade feel 100% keangkeran tuh. Tak best kalu citer lawak jer slalu..huhuhu.

Hari Jumaat adalah HARI FUTSAL!!! Tiap2 malam kol 10 aku dah gerak pergi Subang mau main futsal kat Rio. Tp slalunye aku tumpang Bebe jer (menghampiri name sebenar, mcm name brand pampers lak kan? huhuhu), sbb kete aku slalu takde kat rumah, ataupon takde minyak. Bebe laa rajin ngamik ngantor aku main futsal..huhuhuhu. Sbg balasan, aku bayar tol, dan kasi die sumbat gol byk sket.. hahahaha.

Tapi ade sebab lain yg lebih utama kenape aku lagi suke Bebe datang rumah aku (same ade die amik aku atau naik kete aku..aku soh die datang rumah aku dulu). Sebabnye.. jalan nak pergi rumah Bebe, chuakk gile!! Aku tatau nak describe camne, tp rumah die atas bukit, jalan gelap, kene lalu kawasan berbukit bukau berhutan kiri kanan. Pasang radio kuat2 jer laa slalunye aku buat nak kasi ilang takut. Bebe ckp kat aku dulu, bapak die saje buat rumah besar2 terasing tanak kasi anak2 die kuar malam. Hahahahaha.

Aku teringat satu citer Bebe dulu, ade sorang kawan die antar die balik rumah, NAIK MOTOR!! Giler berani. Kawan si Bebe nih plak, konon2nye seorang yg beranilah. Mulut jenis ckp besar (tp aku tak kenal sape die nih, die ni, aku just ceritekan balik je). Bebe dah offer utk tido kat rumah, sbb dah malam sgt, dan tuhan ajelah tau betape gelapnye kwsn situ biler tgh2 malam. Member Bebe ni kate takper, boleh je lg. Takde sape nak kaco die...kunun..huhuhuhu.

Nak dijadikan citer, laluan jalan tu sebenarnye ade pokok tumbang. Bekas kene panah kilat. Tp sebab diorang naik motor, so takde masalahlah. Cumenye, mase pergi berdua, mase balik, member Bebe ni sorang2. Dengan berbekalkan lampu motor yg tak seberapa kuat tuh...bwklah member Bebe dengan hati yg tegal.

Tapi mendung tak selalunye cerah (btol laa kan, huhu). Atas batang pokok yg tumbang tuh, tu dia, duduk seekor pontianak harum sundal bolong malam. Tgh menyikat2 rambut tak salah aku. Baju putih, rambut panjang itam mengerbang, sambil nyanyi2. Giler ko sape tak cuak!!?? Depan mate jer makhluk tu melepak. Patah balik ler member Bebe tuh, ketuk rumah Bebe, pastu mintak tumpang tido. Esoknye..mcm bese..Demam...

Hehe, aku pon sebenarnye ade citer gak ngan laluan nak pergi rumah Bebe tuh. Kene kat diri sendri. Dan aku tak pernah bukak citer ni kat sape2 pon, hatta kat Bebe sendri. Buat senyap jer sampailah aku tulis blog ni. Sbbnye, aku tak sure btol ker tak aper aku nampak, tp dlm mase yg same, aku yakin mende tu makhluk halus.

Kejadian ni berlaku lebih kurang 3 tahun yg lalu, aku dan member2 aku pergi KL utk bersosial. Mase tu aku tak duduk kat Bangi lagi, tp duduk kat Shah Alam. Aku tak igt pergi mane, tgk wayang ke jamming ke..tak igt dah. Tp yg aku igt, mase tu ade lagi sorang member aku bername Machos yg hantar aku dan Bebe balik rumah. Kitorang bayar die sket, mintak tolong antar ke rumah masing2. Machos tinggal dekat Sg. Buloh mase tuh, dan kitorang pon dah dekat ngan Bangi. Machos hantar Bebe dulu, pastu on the way nak gi Sg. Buloh, die antar aku kat Shah Alam. Huhuhuhu.

Lepas hantar Bebe, mcm bese, kitorang kene lalu jalan horror tuh. Tapi mungkin sbb ade member tgh drive, aku takde lah rase cuak sgt. Machos pon bercakap pasal aper tah nak kasi hilang takut. Mase nak keluar tuh...

Aku terpandang side mirror belah penumpang. Dan aku nampak mcm ade makhluk berupa monyet, tak2, mcm org hutan, besar giler tgh bergayut drpd satu pokok ke satu pokok ala2 tarzan belakang kete kitorang. Belah kiri jalan. Sbb tu aku sorang jer nampak, Machos tak nampak. Memula aku igt monyet biase jer, tp bapak besar monyet camtu. Mate die warne merah menyala. Skali skale aku nampak gigi die menyeringai.

Tpi sebabkan kawasan tu gelap takde lampu jalan, aku nampak mcm susuk tubuh, mate merah die dengan gigi sekejap2 je. Sbb tu aku tak saspek aper2. Cume yg horrornye, mende tu mcm tgh kejar kete kitorang. Daripada pengalaman aku, makhluk2 halus ni takleh ditegur, nnt die folo korang sampai rumah. Payah. Jadi aku buat tatau, cube layan Machos borak2, sambil tuh dalam hati berdoa macam2. Jgnlaaa mende tuh jatuh atas kereta ker, muncul depan cermin ker..fuh mintak jauh..

Biler masuk jalan besar dan cerah sket, mende tu dah tak kejar kitorang lagi. Aku berjaye tenangkan diri. Dan aku berjaye tak citer mende tu kat Machos, sbb tanak die cuak. Biarlah aku sorang2 jer nampak, nanti lagi haru biru mamat tu tanak antar aku balik rumah. Aku gak susah. Macam bese, mesti demam punyalah kalu ternampak hantu. Huhuhuh.

Selepas kejadian tuh, aku try2 lah research, kalu btol tu hantu, hantu jenis aperkah. Tak lame kendian aku dapat tahu, hantu yg berupa Orang Hutan ni, dipanggil Hantu Raya. Aku tatau ler sape yg bela hantu raya kat kawasan tuh, mungkin rumah2 yg ade kat situ gak. Rumah2 yg terasing macam rumah Bebe.

Sebab tu lah kite tak dilahirkan dpt tengok mende2 halus ni. Kalu kite dapat tgk, aku rase sepanjang mase sumer org demam je keje. Susah le nak hidup. Rupe diorang hodoh, besar, dan mengerikan. Aku pon bersyukur sbb nampak samar2 arituh. Kalu tak, konfom aku dah pengsan dlm kete Machos...

Blergh...klasik.

6 comments:

Dila said...

Hahaha..

Agak seram la kalo nampak dpn2 camtuh. Sure terus pengsannye..

Haih.. cite malam2 ni aku dh cuak nk turun lif sensorang. Tunggu rakan2 opis la gamaknye

Snubby, Don of Anime said...

Huhuhuhu, citer pasal lif pon ade gak. Nak bace ker?? muehehehhe.

nur_za said...

erh.. pasni cuak ah nak gi umah bebeh dah. aritu nasib ade rozi teman balik mlm2. lg pun awal jugak lg.. hoho..

Snubby, Don of Anime said...

muahahaha. jgn lah sebabkan cerite ni korang cuak nak pergi rumah die pulak. sigh.

jgn luper, citer aku ni 3 thn yg lampau. Skang jalan dah cerak, tar dan plg best siap ade round-a-bout lg.

Agaknye dah kene semah kot. Sape tatau aper maksud semah..sile tanye.

Anonymous said...

Best regards from NY! buffybuspar buspirone

Anonymous said...

Very nice site! Texas cash five winning numbers bmw dealer Century 21 real estate business card Free shipping sex toy Free buy didrex online information jenna jameson Letterhead printer Cheapest online pharmacy for bontril impotence ritalin drug internet software adult toys