Wednesday, January 25, 2006

Penangan "Cannibal Holocaust"

Sblom aku start bercerita, nak bagitau satu mende. Mulai daripada entry ni sampai ler mase2 akan datang, aku akan letak satu atau dua cool facts / trivia sbg footnote. Hadiah drpd aku muahahaha.

Ok2, aku cerite yer.

Korang pernah tgk movie "Cannibal Holocaust" tak?? Alaa, citer pasal tribe yg real giler pasal bunuh2, siat binatang, kene rogol, penuh controversy dulu. Citer ni siap kene banned kat lebey 60 negara, cume 10 negara jer yg lepas. Kalu tak pernah tgk, aku tatau ler nak dpt kat mane lagi sekarang. Tp korang leh bace aa review, fakta dan citer ni pasal aper kat sini.

Nak dijadikan cerita, mase aku freshies kat universiti dulu (mase tuh masih dlm minggu orientasi lg), ade lah satu member aku ni (aku tak igt sape), berjaye dapatkan cd Cannibal Holocaust. Kitorang tinggal kat asrama, dan baru beberapa minggu masuk. Jadinye kebanyakan drpd bbdak mase tuh takde lg computer. Hehe, aku antara org2 yg ade PC lah mase tuh. Cume tak power jer.

So, sbbkan aku dengar reputasi citer nih yg sangat mengagumkan campur ganas, nak gak laa tgk. Aku jumper laa member aku nih, booking siap2 nak pinjam cd. Mase tuh dah pakat ngan 2,3 org nak tgk skali.

Hari yg dinantikan pon tiba. Akhirnye dapat gak aku pegang CD tuh. Akhirnye dpt gak aku menyaksikan movie plg ganas abad lepas (sbb berlaku sblom tahun 2000 huhuhu). Aku ngan member2 aku sumer tak sabar dah nak tgk..

Seblom start movie.. aku panggil ler bbdak yg dah janji nak tgk same2 tuh. Pastu aku dpt satu idea. Lepas smayang isyak kat surau asrama, saje ler aku jerit2 kat balkoni.. "Oiii kawan-kawan, citer cannibal holocaust nak start dah ni~~!! Sape nak tgk meh masuk bilik aku~~!!". Budget takde sape aa nak hirau aper aku ckp tuh melainkan mereka2 yg dah booking seat dlm bilik aku (mcm TGV lak rase).

Elok jer aku masuk bilik...pasang CD nak play, tuh dia...lepas sorang, sorang masuk. Memula aku tak sedar lg ramai yg masuk. Bilik asrama aku tu takdelah besar sgt. Lebey kurang 14 kaki X 14 kaki jer. 2 katil double decker, utk 4 org. Stended bilik asrama lah. Paling2 ramai pon kalu melepak dlm 8 - 10 org jer. Aku pon tutup ler lampu aper sumer, nak kasi ade suasana wayang sket lah.

Tapinye...elok tayangan bermula, aku sedar yg org masih tak henti2 lagi masuk bilik aku. Sekejap2 bunyi pintu terbukak ade org masuk. Sedar2, bilik aku tuh jadi padat giler!! Atas katil dah ade 4-5 org, kat lantai ade lapis2 lagi org duduk. Front seat, rear seat sumer ade. Lom campur org berdiri lagi. Lom campur dengan org yg jenguk muke kat pintu lagi.

Tayangan berlangsung dengan lancar. Sumer org senyap jer mcm tgk dlm wayang. Ade gak aa yg buat lawak2 bodoh tu, tapi ade gak yg kuar drpd bilik sbb nak termuntah tgk keganasan citer tuh.

Habis jer citer tuh, sumer org berebut kuar. Pintu bilik dah jd susah giler nak bukak sbb padat sangat. Aku bukak lampu, tu diaaa, ramai giler. Siap ade muke aku tak pernah tgk lagi, tak sempat kenal lagi. Risau gak kot2 ade barang ilang. Selipar kat luar bilik bersepah, mcm ade meeting nak gi perang jer.

Yang bestnye, ade satu member aku ni amik inisiatif utk mengire baper ramai penonton yg ade. Lepas sumer org kuar, dah lege amik nafas udara segar (korang takleh bayangkan betapa..erk..kepammnye bau sekor2..habis rosak bau bilik aku....), sampai aku-aku pon terpakse kuar drpd bilik sendri nak amik udara segar.

Member aku yg mengire td tuh, datang dekat aku..sambil tanye "Ko tau baper ramai org td Lan?".

"Aku tak sempat kire lah...ramai giler, karang kalu kire, terlepas aku nak tgk " jwb aku.

Pastu member aku ni senyum2.."Meh aku bgtau ko..td ade hampir 60 org dlm bilik ko ". Mak Aih!!! Biar btol!!! Bilik yg kalu 10 org pon dah terase sempit, 60 org aku tatau ler. Nasib baik sumer duduk diam tgk citer, kalu ade yg melompat2, aku rase mau pecah lantai bilik aku.

60 org tuh beb!!! Masing2 sumer nak tgk citer ganas tuh, blom campur yg dah tgk 2-3 kali, tp still nak join sbb mcm happening. Kirenye aku berjaye mempromosikan citer tuh dengan jayenye. Mase tuh lah baru aku sedar aku ade bakat utk mempromosikan produk..hahahahaha.

Begitulah cerite penangan Cannibal Holocaust. Masing2 dah excited, tak kire lah bilik tuh penuh camne pon. Nak gak masuk tgk. Aper2pon..aku rase bagus gak laa, sbb aku dpt kenal ramai member dlm mase satu malam, sbb lepas tuh sumer org kenal aku.. TGV Cannibal Holocaust!!

Blergh..klasik meh.

-------------------------------------

Cool Facts!!
1. Adalah tidak mustahil utk jadi buta jika merokok terlalu kuat!!
2. Perempuan berkelip lebih kurang 2 kali ganda drpd lelaki.

10 comments:

squallion said...

aku antara org yg gagal memasukkan diri ke dalam tgv ko lan..gile padat. aku pon pelik gak malam tuh cam takde org kat Propana tuh..rasa cam kat lam twilight zone lak..hahaha. yg pasti sejak dr hr tu bilik ko mmg tak renti2 terima pengunjung..maybe sbb bau kepam yg 'masyiuk' kat bilik kau tu yg derang rindu...hahahahahaha...

Kewol said...

hish.. apa laa dah masuk U baru dpt tgk citer tuh.. aku dah diperkenalkan citer tuh since form 3.... zaman video tape lan... ish ish ish ko nie... haa skang aku dah komen kat blog ko.. suka tak?

Snubby, Don of Anime said...

Squallion: Muahahahahahahaha.

Kewol: Bukan aku sorang jer lambat tgk, ade lg 60 org yg baru diperkenalkan lepas masuk U.Huhuh, aku tidak keseorangan.

nagacyber said...

hahaha.. aku dapat berdiri kat pintu je time tuh, by the time aku sampai bilik snubby, dah mmg sarat dengan penonton

mangifera said...

huhu~~

aku tgk citer ni kejap jer...pastu terus aku tutup. tak tahan, rasa mual semacam. sama cam tgk suicide club jgk...saiko cam haram. adegan memula pun dah buat orang cuak. demmit..terus terngiang2 adegan suicide club...mmg gile. hehhe

Dila said...

Eh CD sape?

Hahaha.. Tak penah tgk.. Tamoh tgk.. Tak akan tgk. Member describe je dh cukup horror. Yeuch~

Snubby, Don of Anime said...

nagacyber: aku tau ko takleh masuk sbb ko beso. hahaha.

dueng: tak jantanlah ko ni tak tgk..hahaha. gurau2 aje.

dila: mane laa aku igt cd sape, kejadian dah berlaku 6 tahun yg lalu. huhuhu.

Sayuti said...

nak saiko lagi tgk "faces of death" la.

Anonymous said...

Excellent, love it! Men peeing on women

Anonymous said...

What a great site Czech glass flower bead button Nsa surveillance transcript feb 6 2006 Latex glove manufacture allergies Refrigerator 24 inch depth http://www.bestrefinancerate3.info personal injury lawyer http://www.powerball7.info http://www.air-purifier-review.info http://www.basketball-8.info Withdrawl neurontin 1997 geo tracker recomended tire pressure car covers data recovery shareware Mr gold mans jewelry