Saturday, January 07, 2006

Kisah Kawan-Kawan Yg LUCU BANGAT!!!

Takde sorang pon kat dunia ni sebenarnye boleh hidup tanpa kawan, btol tak??? Walaupon kawan datang silih berganti, sekurang2nye mesti nak gak kene ade kawan sorang. Biler time down ker, time jiwang ker, time lapar ker, leh gune kawan2 tuh.

Kawan2 aku plak, kebanyakkannye jenis lawak, lucu, cakap tak pandang kiri kanan, kadang2 tuh korang tak sangke aper yg diorang akan buat. Kes yg memalukan pon bykkk gak. Hahahaha. Tp stakat ni takde laa yg sampai kontroversial. So kalinih aku nak citer pasal kelucuan kawan2 aku..dengan satu dua citer yg aku anggap, mmg klasik abih ah lawaknye. Tribute to all my friends!!

Cerite pertame:

Melibatkan 2 watak utama, sorang namenye Yau (bukan name sebenar) dan sorang lg namenye Fah (pon bukan name sebenar). Sebelom aku teruskan citer, meh aku describe sket 2 org kawan aku nih. Si Yau ni orgnye cool jer, tp suke buat lawak2 syial. Kebanyakkan lawak die sume jenis mengutuk org kaw-kaw, sampai org yg kene kutuk tuh takleh nak ckp aper dah. Nak-nak lagi lepas die kutuk org, disusuli ngan gelak tawa yg, kalu korang sendri tgk, konfom korang pon tibai gelak. Yang si Fah pulak.. jenis orgnye relax, dan blur2 sket. Jarang cakap byk, ckp biler perlu jer. Tapi...sekali die buat lawak, ataupon bukak mulut...memang da very da nice lah ayat die. Boleh pecah perut sbb tak sangke aper yg akan kuar.

Nak dijadikan citer, harituh member aku si Mero (pon bukan name sebenar..huhu, kang pakai name sebenar tak pasal2 aku kene saman), sampailah rezeki die utk kawin. Majlis perkahwinan die ade 2 tempat, tapi citer ni berlaku mase majlis dekat belah pengantin perempuan. So kenduri ni dibuat di luar KL, kat negeri lain, jadi kawan2 aku ni, Yau, Fah, dan beberapa org lagi pon bercadang nak buat road trip ler alang2 nak ke kenduri tuh.

Dipendekkan cerite, sebabkan kendurinye jauh, maka kawan2 aku nih pon menumpanglah satu malam di rumah seorang awek ni. Jgn risau, awek tuh ngan family die ade skali. Niat baik jer. Yang bestnye awek ni...seorang awek yg...sangatlah cun. Superb. Marvellous. Tres Bien~. Korang tau2 jerlah laki jd camne kan kalu jumper awek cun. Name awek tuh.. Z (mcm bese, still bukan name sebenar). Sumernye berjalan dengan lancar..takde mende2 tak baik berlaku...

Tapi...

Beberapa minggu lepas kenduri kawin member aku tuh, kitorang lepak2 lah kat kedai mamak. Tah camne, terkeluar balik citer awek cun gile babas tuh. Masing2 dok angau ngan citer masing2. Nak2 lagi kawan2 aku yg pergi kenduri dan berpeluang tido kat rumah awek cun tuh. Sampai satu part..si Yau ni pon reveal lah satu secret... mase ni ramai2 ade nih.

Yau: Aku..seblom kite balik KL arituh...sempat aa gi bilik Z.

One: Hoih. Cilake lu. Aper ko buat kat bilik die?

Yau: Tak, tak. Die takde pon dlm bilik tuh..

Aku: Demmit. Amik kesempatan. Ko buat aper?

Yau: Ni yg aku nak cite. Aku gi kat katil die, amik bau die. Memang special aa bau bedak die. Waaa..best giler. Termimpi2 aku.

Gagak: Ye ker??!! Ko biar betol??

Yau: Aku amik bau katil, bantal...mmg sedap giler.

Astaga mamat Yau ni...

Tetibe..

Fah: Kejap2. Ko amik bau katil die? Tapi, aku yang tido atas katil tuh pagi tuh.

Sumer org tercengang. Sumer ready dah nak burst gelak. Aku yg tengah menaip ni pon nak tergelak teringat balik.

Yau: Hoiii. Ko tipu aaa.

Fah: Betul la. Z siap kemas katil lg, pastu ckp "U can sleep here". Maknenye ko bukan amik bau Z, tp bau aku!!!

Kitorang: MUAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!! (selame 10minit)

Yau: Oii, mane ade ko tido bilik die. Ko tido bilik sebelah tuh. Aku tau la. Bau harum bedak die.

Fah: Laaa..tak percaye pulak. Aku laa yg tido bilik die pagi tuh. Ko bau bedak aku tu. Ko ade termimpi2 pasal aku tak? (bigggg grin)

Gagak: Btollaa Yau, Fah tido bilik Z pagi tu. Aku nampak. Hahahaha.

One: Oh no~~~ Yau u sicko!!! Hahahaha.

Mase ni sumer org mmg takleh stop gelak dah. Bayangkan pervert punye pasal, tak pasal2 terbau member sendri. Hahahahaha.

Yau: Tipu aaa. Tipuu aaa.. Ko saje make up story. Ko nak kenekan aku..

Maka malam tu sesi melepak kitorang menjadi sangat precious sbb kekantoian Yau. Satu sebab die pervert..dua sebab die tersalah bau. Hahahahahaha.

Moral of the story: JGN JADI PERVERT LAA WEII!


Citer kedua:

Juga sesi melepak di kedai mamak yang same. Kalinih melibatkan member aku bername, Pek (bukan name sebenar..sigh..). Kalu Yau terkenal sbb suke kutuk dan gelakkan org, Pek lagi dasyat. Biler die kutuk org, die sediakan skali sound2 effect yg sepatutnye. Tak tapis2. Kitorang kasi gelaran Jester kat mamat Peq ni.

Malam tu sesi lepak2 berjalan mcm bese, borak2 secare general. Sampailah tgh sedap borak2 tuh, kedai mamak pasang videoclip penyanyi indon, Rossa. Alaa, yg kiut-kiut, kecik2, tp dah ade anak dua. Berikut adalah aper yg terjadi seterusnye..

Peq: Waa Rossa. Best seyh die nih. Geram aku tengok.

Aku: Boleh tahanla. Dah ade anak dua tp still bergetah. Member2 aku kat Uni ramai yg giler kat Rossa.

Shah: Husband die yg drummer Padi tu kan?

Gagak: Yerp.

Peq: Anak dua tp cun. Best gile. Haih nice ass. Camne diorang buat aa?

Aku: Alaa, penyanyi2 ni, nak2 lagi kat indon, diorang inject BOTOX jer. Kasi tegang kulit. Tuh yg nampak awet muda.

Gagak: BOTOX bukan inject kat muke je ke? Ade ke yg cucuk kat ass?

Aku: Taktaulah aku. Mane laa tau ade brand lain, bukan BOTOX, tp BONTOT ker. Khas utk cucuk n tegangkan kulit kat situ.

Peq: Waa waaa. Btol2. "I WANT BONTOT! I WANT BONTOT!". (sambil angkat kedua belah tangan mcm org baru lepas score satu gol, pastu turun naikkan mcm tgh mendayung).

Mase ni kitorang sumer dah pandang Peq. Biar btol mamat ni. Kuat giler cakap. Takleh nak kaver langsung. Mase tuh, depan meja kitorang lepak ade bunch of girls, belakang lak ade satu row panjang (3 meja bersambung) budak2 laki baru balik main futsal.

Dan sumer org kat sekeliling, toleh kat kitorang...

Aku: Hoihh!!! Giler Ghey!! Kot yer ko nak bontot pon jgn aa ckp kuat2. Kitorang tau dah. Takkan ko nak bagitau kat org2 lain kat sini kot!!!

Peq: Errk, erk, aku cakap artis2 tuh yg nak. Aku lakonkan je.

Tapi aper2 reason Peq kasi pon, kitorang takleh nak dengar dah sebab tibai gelak. Sampai takleh nak minum air, batuk2, kuar air mate lg. Takleh bayangkan betape lawaknye situasi tuh, sbb aku nampak ade 2-3 org kat meja lain yg dah senyum2 pandang Peq. Hahahaha. Shilake sungguh. Semenjak daripada tuh, kalu Peq nak kutuk org jer.. aku sound die "Peq... U want bontot? mau ka?" sambil buat gesture klasik die tuh. Mmg konfom die tak melawan.

Moral of the Story: Biler cakap tuh, silelah pikir2 ayat anda akan memberi komplikasi atau tidak pada alam sekeliling. Kalu rase nak ckp gak, slowkan volume sore anda. Huhuhuh.

Next time aku citer lagi kisah kelucuan member2 aku nih...insya allah. Komen??

9 comments:

Marq said...

LOLROFLLMAO~

Snubby, Don of Anime said...

aaa..

lol = laughing out loud
rofl = rolling on floor laughing
lmao = ???

lame dah aku carik maksud die huhu.

marq said...

laughing my ass out!!??
reconfirm please.. hehehe

Unta@Jitra said...

btol kot hahaha... laffing my ass out

anyway aku bole agak sape pelakon2 handalan dlm cite ko ni lan hahaha... lawok2...

(kembali ke rapidshare... c'mon 4/5 files je lg)

Snubby, Don of Anime said...

oh..aku igt lmou tuh lemau. Salah sangke aa selama ni rupenye.

nagacyber said...

laughing my ass off la..

patut la Yau takmo cite kat aku kisah kat tanjung smalam.. gitu rupenye.. lucu2..

Zer0k3wL said...

oits lan..citer geng2 utp aa balik..placebo effect rulez!!

[re-arrange] said...

wahahahah!!! siot..walaupun aku tak kenal sape itu yau ataupn peq..tp ko berjaya wat aku gelak sebelum tido..neherem..hahahhaha!!

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! »