Monday, January 23, 2006

Mamak oo Mamak..

Aku sebenarnye tgh bengang ngan streamyx aku nih, dah 2 hari bengong. Tgh sodap2 mendownload, surfing dan chatting, tup2 jer sumer mende stop functioning. Connection tak putus, tp tak gune gak kalu satu hapah site pon takleh bukak. Lagging tak hengat! Super Lanjiou aa Streamyx!!!

Haih hopeless sungguh aku nih. Sbb dah bergantung dengan internet 24 jam. Yerlah dulu aku mane ade internet. Skang dah ketagih. Dulu, keje aku melepak kat mamak subang yg bername Tanjung (dekat taipan), boleh kate tiap2 malam laa. Member2 pon ramai, citer2 pon byk, huhuhu.

Hoih, jgn korang igt melepak kat mamak tu takde faedah. Ni nak citer nih, setakat nih 50% member2 yg aku kenal, jumper kat mamak. Dengan kenal maksud aku, kenal name, rupe, dan perangai sekali. Bukan stakat sekali-imbas-pernah-nampak-kat-sinun je. Sbb tu aku suke lepak kat mamak.

Dekat mamak, servis pon cepat. Teh Tarik Satu~~ desupp~~ dah siap dah. Tapi sebab baru2 ni ade artikel kuar kate Teh Tarik Penyebab Strok, ramai drpd member2 aku tukar air Teh O Suam ataupon Teh See Tarik (aku tatau btol ker aku eja nih). Aku rekemen kat korang yg suke teh tarik tu tukar kepada teh see, kurang susu, tak manis sgt, tp rase mcm same. Lagi satu, sebab aku selalu sgt lepak kedai mamak nih, biler duduk jer, takyah order pon takper, dah sampai dah air. Mamak2 tuh dah kenal dah aper air kitorang minum. Nice~

Cube citer kat aku sket, kat mane lagi tempat paling sesuai utk korang duduk dengan member korang ramai2, borak mcm2 hal (intelektual mahupon sarkastik), tapi masing2 takyah jadi tuan rumah melayan tetamu sbb semuanye tetamu. Mamak laa, mane lagi. Minum asing2, duit masing2 laa. Tp duduk semeja, gelak sama2, idea gila2. Cth2 betape seronoknye melepak kat mamak ngan member2 boleh dibace di sini dan di sana.

Aku kenal sorang pelayan mamak nih, name die Miran. Aku rase dielah yg paling petah cakap melayu, mesra habis. Kadang2 tuh, die join skali kitorang melepak, sampuk sane sini, seronok gak melayan Miran ni. Ngan slang India die yg pekat tuh, tp tak rase lain aa. Malangnye die dah balik India 6 bulan lalu.

Satu hari, sementara nak menunggu member2 aku yg lain turun (aku sampai awal), sempat gak aa aku borak2 ngan Miran nih..

Miran: Hey, you aa (sambil geleng kepala), tarak boring kaa duduk mamak, malam2 selalu??

Aku: Taraklaa Miran. Kawan2 ada. Boleh suka2 sama diorang. Hepi2 laa.

Miran: Ya ka?? Aku tgk aa (sambil geleng kepala), you all byk rapat. Engkau org tarak kerja ka siang?

Aku: Kitorang sumer study lagi laa Miran. Siang study, malam2 mau kasi hilang pressure sikit laa. Itu pasal lepak2 dengan kawan2.

Miran: Itu mcm kaa (sambil geleng kepala). Aku tgk byk amoi saja malam2. Mane you punya amoi??

Aku: Aku takdak amoi laa Miran. Kalu ade amoi, tak datang sini dah..hahaha.

Miran: Ooo, maknanya, org Malaysia tarak amoi, sumer lepak mamaklah?? (sambil geleng kepala..hish)

Aku: Manaa adaa. Mane boleh ko ckp camtu. Mawasdi ade awek, itu Peq ade awek. Campur2laa. Aku kate tadi kalu aku ade amoi, aku jaranglaa turun. Kalu ade.

Miran: Apa pasal you tadaa? (sambil geleng kepale..lagi..)

Aku: Tarak sampai jodoh lagi laa--

Miran: Aku tau, aku tau. Ko gay kaa???

Aku: Shial ko Miran. Tarak awek trus kira ghey kaa??? Celake sungguh, hahaha.

Miran: Kalu tarak awek, amoi kalu, tapi you bukan gay, satu je lah aku tau apa pasal.

Aku: Haa..apa pasal?

Miran: You byk loser laaaa, HUA HUA HUA!

Aku: Cipet...

Kesimpulannye aku bukan ghey, eh, kesimpulannye lepak mamak ni seronok. Bukan saje dengan kawan2 tapi dengan org2 yg korang tak budget akan kenal. Kadang2 ade gak kitorang saje kaco amoi2 comey yg lepak mamak dengan kawan2 perempuan diorang. Saje nak menguji kejantanan dan keberanian sekor2. Aaa, citer yg ni, aku tulis lain kali, sbb panjang gak, tp menarik.

Majulah Mamak utk Pelepak2 Malaysia!! (tp aku bukan mamak, aku melayu sejati)

Klasik~~blergh.

9 comments:

squallion said...

mmg klasik laa komen dr en miran...hahahahaha...dua jangkaan yg sungguh menikam jiwa snub...ghey + loser..adehh...sabo snub sabo~

Snubby, Don of Anime said...

sob2, jgn ler tuduh aku ghey + loser, huhuhu, penderitaan takde awek nih pon dah cukup menyedihkan. huhuhu.

Dila said...

Hahaha.. mesti mamak tu duk pikir dlm kepala die laki2 yang lepak mamak malam2 ni tanpa awek loser. ISh.. ape agaknye die pikir awek2 yang duduk kat mamak tanpa laki2 malam2 slalu.

Gile la.. branded a loser by pelayan di mamak..

Tidak~~

Unta@Jitra said...

Maybe se'naive'2 pikiran mamak tu ade yg betul hahahahhaa...

Die saje acah2 nk men2 je tu lan... ala makin conversation katekan :P

Zer0k3wL said...

Nak buat camner lan..dah memang ko kena tangkap ngan ayat mapley tu gak..mapley zaman skang pun pandai kata org ghey + loser. hebat2

Takper..skali skala..sbb mapley tu ko ader sumber nak letak dlm blog ni gak
:P

nur_za said...

aku tujukan lagu kelawar utk ko. carik kat x-fresh fm.

[re-arrange] said...

wahahaha!!! neherem nye mamak!! psl ko aku duk gelak kuat tak hengat kat opis. syial..sebbek takde org sound..miahaha!!

adeih2..takleh tahan aku part ghey tuh..ahahah!!! (tp part loser tuh..terasa a gk akuh..ehehe :p)

Snubby, Don of Anime said...

hahaha, jgn igt mamak skang tak reti buat lawak. kadang2 diorang lagi neheremm.

Anonymous said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Curves womens fitness centers oregon Businessfarm supplement breast cancer health issue womens Edina cancer specialist body building black man 1993 isuzu coparison fiat 132 argenta How+to+remove+chlorine+from+hair cancer prayers pure perfection proactiv xeloda and triple negative breast cancer http://www.touslestypesdeporsche.info/Prevention-for-blood-cancer.html Accutane et alcool Affiliate software program for non digital products waterbed mattresses 0.068 construction education bentley arnage t key new york jets license plate frames New york commercial property insurance Nude black facesitting femdom