Wednesday, February 08, 2006

The Legend Hideout Revealed!!

Muahahahaha. Soriler kalu takde update utk 2-3 harinih. Aku bizi melayan anime One Piece lah kawan2. Terlalu seronok melayan sampai aku malas sekejap utk bersosial. Ni aku berehat kejap utk mengupdate blog aku. Sape tatau pasal One Piece boleh cek kat sinin, sinun, dan sanan.

Ramai org tanye aku... "Mcmmane ko larat tgk anime marathon camtu? Tak sakit bontot ker duduk atas kerusi? Tak sakit mate ke mengadap monitor jer??"

Sesungguhnye aku paham perasaan mereka2 yg bertanye. Average person boleh tgk anime dlm 3-4 eps jer, itupon dah amik mase dekat 2 jam. Pastu mulelah mate tak larat, pedih dan sbgnye. Tapi aku boleh melayan sampai berpuluh2 episod sekali jalan. Muahahaha. Kalu kate start kol 8 malam, kol 6 pagi baru aku berenti. Amcam, dasyat tak aku? Kate takde keje..hehehe.

Nak tau rahsianya??

Hehe, rahsianye terletak pada bilik aku sendiri. Susunan dlm bilik aku memenuhi
Feng-Shui baek utk tgk anime, huhuhuhu. Kirenye kalu korang buat mcm aku buat ni, takde masalah lah nak melayan anime hatta movie hatta tv series atau aper2pon (u know what i mean thehehe).

Jeng jeng jeng...



Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Inilah rahsia ku! Inilah pertame kali aku letak gambar bilik aku utk org tgk. Selame ni yg tau pon org2 yg pernah datang rumah dan melepak kat bilik aku jer. So skang korang dah tau apsal aku boleh melayan anime dengan suke hati? Hehehehe.

TV Monitor (sbb tv ni mmg khas utk PC, utk tgk channel tv biase, kene wiring sket lah kot) ni aku dapat drpd sorang member yg baik hati. Die tatau nak letak kat mane sbb rumah die dah penuh dengan barang, lagipon die tak pakai (atau tatau camne nak utilize TV nih). Jd aku pon offer dirilah utk menyimpan TV tuh, kot2 laa aku boleh buat aper2 kan. Sekali member aku ni kasi trus.. "amiklah" kate die. Sori, name takleh disebut nnt ramai org kejar die.

Lepas bersusah payah angkat TV 39 inci ni (kot..aku rase lebey kurang tu lah sizenye), aku pon menggodek2lah. Seminggu jugakle aku buat wiring ngan adik aku utk kasi TV tuh berfungsi dengan baik. Aku pikir bab2 komputer sementelah adik aku pikir pasal bab2 wiring. Akhirnye mmg memuaskan!!!

Gambar die mmg power, sharp mcm aku tgk kat
HDTV. Takde blur2 langsung. Puas hati mcm beli DVD original. Kalu aku pasang DVD movie yg kualiti baik, lagi ler...rase mcm nak nangis jer. Aku mmg seorang yg appreciate quality kalu nak menonton aper2, bak kate Koi (supplier anime aku zmn mude2 dulu), "Mate-yg-manje-nak-tgk-gambar-cantek-aje-gambar-buruk-konfom-rejek".



Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Gambar di atas (sorilah kalu bersepah, baru ade ciri2 bujang sket..), adalah gambar susunan camne aku tgk anime. Seronok bukan?? Dengan katil ala-ala futon (tilam style jepon), aku boleh tgk anime sambil berbaring. Kalu nak duduk pon takde hal, boleh bersandar kat dinding. Kalu terase ngantuk, leh truss tido jer..sbb dah atas katil. Erk, actually bukan katil, tilam jer. Katil sebenarnye dah patah..hahahahaha. Semenjak patah, aku malas dah nak beli katil lagi. Lagi simple lagi bagus. Bilik aku bukannye besar sgt.

Kalu aku penat tgk anime dan terase nak main game PS2, aku tukar switch ke PS2 aku yg terlantar di atas lantai, menunggu utk digunakan. Kalu korang perasan, dalam gambar pertama tuh ade gambar switch/converter berwarne kuning dlm rak TV tuh. Puas hati beb main PS2 dekat TV besar.

Cumenye TV ni takleh aku pakai utk buat keje2 seperti..mengupdate blog sbb resolution die adalah resolution TV. Kalu menaip gune TV nih, tak nampak aper sbb tulisan die pecah2. Sbb tu komputer aku ade kat sebelah TV. Kalu nak tgk movie, I'll just drag the player into the big screen & walaa! Kalu nak buat keje surf internet dan sbgnya, buat kat komputer di sebelah. Kalu nak buat 2-2 pon boleh (cth mcm aku tgh surf dan adik aku tgh tgk anime kat sebelah).

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ini merupakan pemandangan drpd tilam aku. Lebey kurang camnilah view kalu tgk anime nnt. Kelemahan sistem yg aku buat ni sbb die byk makan power. Nampak tak Hi-Fi kat tepi tuh? Tuh pon junk gak, mende lame, dah dimodified supaya boleh pakai kat PC dan TV tuh. Kendian aku tarik speaker die letak kat tempat2 yg strategik utk mendapatkan kesan bunyi oomph. Tp kalu korang perasan dlm gambar tuh, Windows Media Player mcm bengkok sket. Tu sbb Cathode Ray Tube (CRT) dlm TV tuh dah lame, cume kalu aku ketuk2 sket nnt jd ok balik. Hahaha, lucu.

Amcam? Jeles? Korang leh buat gak, carik jer TV yg ade port utk connect ke Graphic Card korang. Mujur gak ler Graphic Card aku jenis lame, lagipon TV ni TV lame, pakai svideo. Pastu wiring2 sket, jadilah. Aku malas nak terang panjang lebar, nnt habis bocor sumer rahsia aku. Hihu. Kalu mau jugak, datanglah menuntut ngan aku, jgn luper pengerasnye skali yer.


TV ku yg Klasik! Sungguh Blergh!!
------------------------------

Cool Facts!

1. Model Ratu Cantik selalu menyapu Vaseline (balm) pada gigi supaya bibir mereka tidak melekat ketika senyum.
2. Di kebanyakan negara, urine (air kencing) pernah digunakan sebagai detergen utk cucian.

15 comments:

Marq said...

yarghhh.. aku tertipu dengan tajuk kali ini. Igtkan hang nak cite pasal diorang dah jumpa kat mana simpan one piece ke ape ke. Rupanya cite pasal bilik.. cessss.. tertipoooo~~~

Snubby, Don of Anime said...

muahahahaha...sori ler marq. kadang2 tajuk leh menipu kite. huhuhu.

nagacyber said...

Bilik ni lagi kemas dari bilik ko kat umah shah alam.. haha

Snubby, Don of Anime said...

bilik kat shah alam tu lain...fengshui tarak. muahahahha.

sQuaLLion said...

klasik2...itu la snub dr dulu sampei skrg...anime+tido+makan+anime+tido+
makan+tido+anime+tido+makan..korang tau la sambungan dia...hahahaha...

Sayuti said...

kalau aku bujang lagi, bilik aku pon nak cam bilik ko gak la.

mangifera said...

hahaha...ko mmg bujang habis. aku takleh wat camtu sebab karang mak aku ngamuk. hehehe...respek la dude.

Snubby, Don of Anime said...

hahaha. antara perkare yg best pasal ayah aku ialah die kasi aku kebebasan utk buat aper saje yg menarik tp dlm pada mase yg same method die tuh membuatkan aku tak brani nak buat mende2 yg pelik dan melampau.

mane bbdak pompuan ni? takde yg nak mengutuk bilik aku ker? hahahaha.

Dila said...

will leave further comments until seen with own eyes... and smells with own nose.. tapi kn.. mcm tanak jugak

hahaha

Snubby, Don of Anime said...

ah dont worry the smell. aircond pasal sentiasa dan bilik sembur ngan pewangi. so tak bau aper2. hahahahaha.

Anonymous said...

ahahaha....tv kawan kasi konon....
"hehehe" (gelak evil)
banyak la ko nyer kawan....sape kawan tu ah?
heheeheh

Sayuti said...

bukan kawan kot. "kawan".
.
.
.
lan kan ghey.

Snubby, Don of Anime said...

siot korang. btol laa kawan. Hanye org2 ghey mcm sayut jer yg suke wat lawak ghey. haih2. tolonglah insap.

Sayuti said...

marilah insap bersama2 lan. nnt aku dah tak ghey, ko nak ghey ngan sape lagi?

iyayy?

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. Email filter programs Ion thunder online bingo ionthunder new thin phone Cataract surgery is emmetropia always the best choice Freestall barn cow mattresses power cleaning brush