Thursday, March 02, 2006

Blur Sungguh.

Dah dah lah pasal kisah awek keje kat stesen minyak Petronas tuh.. Hehe, setakat ni takde update lagi. Lagipon tak nak lah aku citer kisah cinta aku sangat. Nanti org bilang aku poyo pulak. Hehehe (dan kali terakhir aku tulis pasal skandal, iaitu post valentine yg lepas, kebanyakan perempuan2 yg pernah wujud dlm hidup aku, tibe2 contact aku balik. Walaupon ada di antaranya aku tak mention.. cuak jugak laa aku sekejap).

Tapi kalu ade citer, ada masa aku tulis ye post2 jiwang nih. Hihi.

Aku lebih berminat nak menulis pasal jenis manusia yg blur-blur nih. Jenis yang, bile cakap dengan diorang terase mcm bercakap dengan ikan (aku tatau apsal aku bubuh ikan, tibe2 perkataan 'ikan' muncul dlm kepale aku). Kadang2 rase tak logik je bile berbual. Kadang2 terase dipermainkan secara tidak sengaja. Kadang2 terase aku sendiri yg blur..hehehe.

Amik contoh perbualan aku di bwh nih;

Lalok: Lan. Ko tukar nombor handphone lagi ke?
Aku: Ehh? Bile pulak aku tukar? Takdelah.
Lalok: Aku try call ko byk kali tak dapat.
Aku: Nombor aku masih same lah..
Lalok: Abis tu kenape tak pernah dapat?
Aku: Hehe, mungkin aku tido kot. Tak perasan ade call.
Lalok: Ade perempuan angkat. Awek ko eh?
Aku: Hoih! Ape ko ngarut? Aku mane ade awek.
Lalok: Btol ade perempuan angkat...
Aku: Ape minah tu cakap? Fon aku 24 jam kat sisi aku saje.
Lalok: Tah. Die cakap salah nombor.
Aku: *sigh*..ko nih Lalok...
Lalok: Btul. Die cakap aku salah nombor. Tu aku tanye ko tukar nombor baru ke...

Hehehe, pening kejap ler aku...dah lah mamat ni mmg mat lalok. Tapi die bukan penagih dadah lah, cume sifatnye yg ckp lembik2 sket mcm org high amik dadah. Nak kate si Lalok ni buat lawak, aku tak dapat tangkap lawak tu sbb muke die serius dan naif. Lagipon kalau org buat lawak bodo camni, mesti die dah tergelak ataupon tersenyum tanda lawaknya telah berjaye disampaikan.

Ataupon jenis2 blur mcm ni;

Member A: Aku tau satu tempat best utk makan2.
Aku: Haa, cantek sangatlah tu. Kat mane?
Member A: Tempat tuh dekat kawasan KL.
Aku: Haih, KL tu besar.. KL kat bahagian mane?
Member A: Kalu tak silap aku name tempat tuh XYZ Restaurant. (name restoran terpakse dibuat sbb dah terlupe..sori)
Aku: Oh, aku pernah dengar, tapi tak pernah pergi.
Member A: Jom laa kite makan situ sekali sekala.
Aku: Boleh gak. Bile nak pergi? Minggu ni?
Member A: Ok gak. Ajak bdak2 lain sekali.
Aku: Nanti aku tanye. Ko tunjuk aa jalan nanti.
Member A: Eh?? Aku igt ko tau jalan?
Aku: Mane ade aku tau jalan. Aku cakap aku pernah dengar tapi tak pernah pergi.
Member A: Laaa..camne nak pergi, aku pon tatau.
Aku: Yang ko cakap "aku tau satu tempat makan best" tadi tu aper?
Member A: Ade ke aku cakap camtu??? (sambil menggaru kepala)

Hehehe, sakit otak gini. Awal2 punye le semangat cerite mcm tau tempat tuh. Siap boleh plan lagi aku nih. Rupenye tatau gak. Pulak tuh, boleh luper die ade cakap die "tahu". Haih..blur maksimum.

Jenis org tak memberi perhatian sbb blur pon ade gak;

Member B: Ko pekaba Lan??
Aku: Hehe, baik-baik saja. Makasih kerana bertanya.
Member B: Bagus laa gitu. Keje dah ke?
Aku: Blom lagi, lepak2 rumah jer.
Member B: Ooo, ape ko buat kat rumah?
Aku: Same old stuff, lepak2 tolong mak bapak, jadi penanam anggur terhormat la.
Member B: Uih, bagus ko jadi anak mithali.
Aku: Hahaha, takde aa mithali sangat. Ko ape kabar?
Member B: Aku pon baik2 je. Cume keje bizi sikit.
Aku: Takper, muda2 kene rajin sikit.
Member B: Tu laa, tapi kadang2 nak gak lepak kat rumah.
Aku: Tapi takde laa duit mcm aku kalu lepak rumah.
Member B: Hahaha. Btol gak ek. Ko buat aper kat rumah?
Aku: Takde wat aper sangat...lepak2. Tgk anime ke.
Member B: Hantu anime sungguh.
Aku: Abis tuh aper lagi aku nak buat?
Member B: Pergi laa bersukan kasi kurus badan.
Aku: Tu ler, nak gak bersukan tiap2 hari. Kate ade mase byk.
Member B: Tau takper. Duduk rumah jer, aper ko buat?
Aku: Erk.. aku cume membuang masa je.
Member B: Buat laa bisnes beb.
Aku: Ade jugaklaa..sikit2. Tak byk, cukup sekadar nak happy2 je duit tuh.
Member B: Aper bisnes ko boleh buat ek?
Aku: Haa.. *lalu aku pon citer bisnes2 aku*
Member B: Waah, kencang gak. Walaupon duduk rumah.
Aku: Hahahaha, gitu2 je. No big deal.
Member B: Duduk kat rumah tp duit masuk. Ape lagi ko buat kat rumah??
Aku: Emm..beb, sorilah kalu aku ckp, tapi masuk ni dah 4 kali ko tanye aku soklan ape aku buat kat rumah.
Member B: Erk ye ke?? Aku tak perasan. Ok2 ni last. Aper ko buat kat rumah???
Aku: Astaga... *hanya mampu menepuk dahi*

Inilah antara org2 yg jenis biler borak/diskusi, tak pernah nak menumpukan perhatian. Hahaha. Sakit hati pon ade gak. Tp nak buat camne, aku tak suke mengecewakan orang. Jadi aku pon dengan inesennye jawablah. Tapi biler dah masuk 4-5 kali, hehe, setenang2 air di tasik, akhirnye berkocak jua ditimpa hujan.

Byk lagi contoh2 org blur nih. Kadang2 aku pernah bercerita sesuatu yang ditanye oleh kawan2 aku dengan panjang lebar, hanya dengan mendapat balasan seperti "Erk.." ataupon "Huh?" ataupon senyap terus. Blur habih. Tapi kalu aku buat lawak, dan org tu blur.. haa, itu agak memalukan le. Hehehehe.

Tapi ultimate blur yg aku pernah kene..bile jam kepale hotak memikir camne nak ngorat awek petronas tuh..hihihi..oops.

Separa Klasikk.

------------------------

Cool Facts!
1. Ibu yang mengandungkan anak lelaki kurang berhadapan dengan penyakit lupa berbanding ibu yg mengandungkan anak perempuan.
2. Seorang lelaki pernah menyaman doktor beliau kerana selamat dan hidup daripada kanser yang dihidapinya lebih lama daripada apa yang doktor itu ramalkan.

9 comments:

nagacyber said...

Aku blur tak?

[re-arrange] said...

aihhh...ade gk mention psl awek petronas tuh...

dgn ini disahkan snub telah dijangkiti penyakit angauawekpetronasia..muahahaha :p

Dila said...

hermm.. nage agak blur. Tanda2 blur bile die sengih je bile org tanye, pastu last2 kak mel yg jwbkn utk die.

Eh.. bukan aku kan yg di ant perbualan2 di atas? yeay.. taraf blur sudah turun.

Snubby, Don of Anime said...

naga & dila: sape makan cili, die yg terase pedasnye. sape makan nasik basi, die yg terasa sakit perutnye. huhu. So jgn makan nasik basi dengan pedas2 sgt.

[re-arrange]: kwn aku kate aku dah kene penyakit nih.. "lan sudah jatuh cinta". Hahaha. Lucu. takdenye angau ker aper ker pon. Aku normal2 saja nih (kecuali kecewa sedikit pasal taleh nak isi minyak tiap2 hari).

Sayuti said...

Lan, aku rasa aku tau sangat sape yang lalok di atas. haha.

adek, minyak naik harga, Lan jadi cemgitu la.

mangifera said...

snub, welcome to angau club. angau ler tu...

takper2, it's a normal phase dalam hidup seorang manusia. tak jatuh cinta, bukan manusia la tu.

blur? that's sound so dila. manusia paling blur setakat pernah kenal. tp rasanya dia dah tak blur sgt dah. tp aku selalu jgk blur kalau aku tgh ngantuks gile. time tu typo tak hingat la kalau menaip. lalok tak hingat...

takper...blur kekadang jadik cute. tak caya? cuba tgk dalam H2 bila satomi wat muka blur...geram2. rasa nak gigit jer. setuju?

Snubby, Don of Anime said...

adeh..mane ade angau..duh..

satomi? stuju2. hehehe.

Anonymous said...

hye snubb...(^_^)

im just a new reader in ur blog...

firstly...aku nak gelak puas2 dulu...hahahahahahahahahahhahahahaha....watte!!...

mcmane la wujud makhluk2 sebegitu ek...

smpi 4- 5 kali tnyer soklan samer...hahahha...=p
serius dowh...aku tergelak abes2....guling2 atas lantai dh..naseb bek ader kapet..kalo tak..mau patah tulang2 aku...hahahahhaha...neway..nice blog...keep on writing.. (^_^)

take care

-MeeRa_ReeZZ-

Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Buy fioricet fl generic in buy viagra Renault 5 gt Tramadol ultram 50mg Ambien pregnancy safe Zyrtec long term use Whole life assurance uksbox 0 Hangzhou meisda electric appliance co. ltd. Liposuction alternative vasac 2001 dodge intrepid radiator removal Decks patios driveways markleville indiana Send me free wedding invitations Withdrawal from depakote scholarships nurse school search depakote Shopping cart seat covers canada Setting+up+conference+calls+camera