Friday, March 24, 2006

Romantika Minyak Petronas: The Whole Thing

Memandangkan post kalinih super panjang, aku berharap komen yg aku terima juga berjuta2. Dan utk memudahkan korang bace post nih, aku buat link direct ke bahagian2 citer di bwh nih. Jadi korang tak perlulah bace semua sekaligus. Bleh bace parts by parts. Take ur time...hehehehe (aku siap buat link anchor utk korang lagi, baik tak aku? nyeh2). Aku sudah mencurahkan segala kreativiti yg aku ada, dan juga masa2 terluang. Panjang tapi aku pastikan tak bosan utk dibaca. Insya Allah.

Citer ini daripada perspektif Snubby's Angels <-- click sini.

Part 01: 3 Dara di Ruang Tamu

Part 02: Sudah Senja

Part 03: Perjalanan mencari Target

Part 04: Lari kadang2 merupakan penyelesaian terbaik!

Part 05: Setel Dah???

Part 06: End of Waltz: Eyes on You

Pergi ke bwh utk mengomen.



3 Dara di Ruang Tamu
---------------------------


“Aaa.. jemput, jemput.. masuk dulu.” Aku menyambut ketiga-tiga snubby’s angles tuh. Kalu ikutkan movie Charlie’s Angels, diorang tak pernah tau rupe Charlie camne. Tapi malangnye ini bukan movie tuh, dan aku jugak bukan Charlie. Oh god how I wish these girls were Cameron Diaz, Lucy Liu & Drew Barrymore. Huhuhu.

“Takleh pergi sekarang ker?? Aku nampak stesen Petronas tadi mase on the way ke rumah ko. Yang itu ker?” Tu dia!!! Aku dihumbani persoalan-persoalan yg terbuku dalam otak Yong. Tak menyempat2 minah sekor nih. Hishhhh.

“Aaa?? Yer ye, btol lah tuh. Ape-ape hal pon masuk dulu korang…” aku cuba mematikan soalan Yong. Kalau dilayan nanti makin melarat2. “By the way, korang semua sihat?” tanya aku secara mengambil berat, taktik utk melarikan diri daripada persoalan maut yang seterusnya. “Rozie ko sihat? Dila ko sihat?”

Sambil berjalan memasuki rumah, kesemuanya mengatakan mereka sihat2 belaka. Alhamdulillah…

Dalam pada masa yang sama, aku nampak 2-3 org jiran mula pandang2. Apa agaknya diorang fikir yer…

“Wow! Anak Encik Noordin bawak 3 anak dara You~~”
“Dasat, die duduk rumah je, pompuan datang carik dia~”
“Snubby ni hensem”


Ayat2 di atas hanyalah imaginasi aku tentang apa yang difikirkan oleh para jiran.

Ok, sambung citer. Sori melalut. Huhuhu.

Aku mempersilakan diorang duduk di ruang tamu. Emm, terase pelik pulak ada budak perempuan datang melawat aku. Jarang aa kes camni terjadi.

“Korang duduk kejap yer. Aku nak naik atas kejap. Help yourself in the meantime.” Kata aku. Yang sebenarnye aku berlari ke atas untuk mencari remote kipas bagi ruang tamu. Rumah aku ni sentiasa dipenuhi dengan budak-budak kecik, anak jiran, adik-adik aku, dan kadang2 tah sape2 aku tak kenal. Jadi barang2 yg kecik dan mudah dialih mcm remote kipas tu senang laa hilang tatau letak kat mane.

Aku tak sedar yang ayah aku berada di rumah. Aku ingatkan dia keluar gi main tennis ke jumper kawan dia ke. Masuk2 je bilik ayah aku (utk mencari remote kipas), nampak ayah tengah bersidai di tepi tingkap tengah isap rokok (aku rase die tgh tengok cuaca, kalu cerah konfom die gi main tennis pastu).

“Sape yang datang tu abang?” tanya ayah aku.

“Aaaa..kawan jer.” Balas aku pendek. Aku tak menghiraukan sangat apa yang ayah aku pikir melainkan MANA PERGI REMOTE KIPAS NI!!? Ah….

“Hehehe..” ayah aku tersenyum. Ah sudah!! Kali nih mmg aku amik peduli ke atas senyuman misteri daripada ayah aku. Oh Tuhan apa yang ayah aku pikir nih??

“Kenape??? Apsal??” aku bertanya dalam keadaan cuak.

Ayah aku berpaling sekali dengan senyuman masih terlekat di bibir. “Takde ape. Tu je ke kawan perempuan abang?” tetibe ayah aku bertanya.

Pelepekkk aku tepuk dahi, secara imaginasi. Itu rupanya yang ayah aku tengah pikir. Cuak gak aku kalu die pikir bukan2. Eh kejap. Aper soalan die tadi? Itu saje ke kawan perempuan aku?? Wohhh! Ayah aku telah pandang rendah pada keupayaan anak dia!

“Hishh! Ayah igt abang ni pemalu sangat ker? Hahahahha. Itu baru sebahagian kecik. 1/1000 tuh.” Kata aku sambil mata melilau mencarik remote kipas. Aaa..jumper. Masa utk turun, nanti kepanasan bebudak tuh kat bawah.

”Tapi takkan ler nk bawak semua datang kan? Nanti ada yang terkejut… abang gak payah..heheheheh.” sambung aku lagi secara sinis. Take that wahai Ayah!

Aku nampak ayah hanya tersenyum jer. You Lose! I Win! Nyeh2.

Di ruang tamu.. aku nampak 3 org dara tu tengah hangat bergosip. Pasal apa aku tatau. Aku tak suke bergossip sangat (kununnn).

“Sori korang. Aku mencarik remote kipas ni. Panas ker?” tanye aku sopan. Kunun sekali lagi..

“Tak2, sibbaik ada angin luar.” Rozie menjawab soalan aku. Syukur laa gitu. Takde aa terase bersalah sangat.

Aku duduk menghadap mereka bertiga. Sumer org senyap sebentar mcm ada malaikat lalu. Aku tak paham macam mana orang boleh kate ‘ada malaikat lalu’, sedangkan kita tak nampak dan merasai pon malaikat tengah lalu. Yang aku tau, malaikat ada kat mana2. Takyah lalu pon takper.

Eh melalut lagi. Sori.

Kemudian, aku memecahkan kebuntuan…

“So..korang. Ape plan nih?” aku bertanye sambil memandang ke dalam mata setiap sorang. Guna skill Mata Tajam aku, utk mudah mengorek rahsia.

“Ko nak kitorang buat aper?” soklan aku telah dibalas dengan soklan juga. Oleh Yong. Ketua kepada Snubby’s Angels. Hehehe.

“Oh My God! Ko jangan cakap korang takde planning…” aku mengeluh. Ahhh, risaunye aku dengan keadaan macam ni.

Dila kendian berkate, utk membekap Yong, “Kitorang mcm..err..dah planning. Tapi mcm tak sure ape nak buat. So kire try & error lah. Alaa.. relakslah. Kita tengok apa jadi..”

Tak meyakinkan. Sungguh tak meyakinkan ayat tuh. Bagi aku sesuatu yang lebih konkrit laa macam:

- Kitorang mintak no telefon dia kata ada kecemasan kat rumah dia.
- Kitorang mengaku kitorang agen telekomunikasi yg memerlukan no telefon die utk trace virus outbreak.
- Kitorang masuk buat macam konon2 nak merompak tapi amik henfon saje.
- Kitorang…ah macam2 lah lagi.


Tapi ntah macam mana, semua plan aku buat dlm otak aku tuh tak terberitahu. Yer lah kan. Diorang datang nak tolong. Takkanlah aku memandai lak nak cakap apa diorang nak kene buat. Nanti ade yg kate aku nih syok sendiri. Baiklah aku ikut jer plan asal. Itupon kalu ada.

Woiii korang ade plan tak nih??

“Weh..korang takde plan ek?” Hihihi, beza tak ape aku ckp dalam hati dengan apa yang aku ckp kat mulut? Lebih kurang mcm Jo Kapasitor: Aku budak Setan jer perangai aku. Aku… baik sikit. Hehe.

“Well, actually, mase on the way tadi kitorang ada diskas--" Dila cuba menjawab persoalan aku.

“So?? So??? Camne? Aper plan korang? Bagitau aku meh meh.” Aku terus saje memotong ayat Dila. Sori Dila, aku darah gemuruh. Bila gemuruh, inilah yang akan terjadi.

“Itu lah masalahnye. Kitorang macam tak sure ape nak kene buat..” Rozie pulak menjawab persoalan aku. Hmm, macam skrip drama lak diorang nih.

Pelepekk aku tepuk dahi. Kalinih betul2 punye tepuk. Bukan secara imaginasi. Ini menandakan kecuakan aku, telah pon sampai ke tahap kritikal.

“Mati aku…” perlahan jer aku bersuara.

“Sape soh ko tanak buat sendiri. Nasib laa kalu kitorang dah turun nih. Hehehe.” Yong membidas aku dengan tajam dan tepat dan tersusuk ke dalam hati tanpa belas kasihan. Oh luper, sambil die sengih menampakkan giginya yg sudah cantik akibat alat yg dinamakan braces.

Tetibe henfon aku berbunyi. Ini masa utk melepaskan diri buat sementara.

“Ok2. Korang duduk lah dulu. Borak2 ke..diskas plan ke… Ade org call pulak.” Kata aku sambil menuju ke luar rumah. Sebenarnye boleh je nak jawab kat situ, tapi aku memerlukan space…dan time… cewah.

“Yeah Hello.”

“Hello Lan. Ni aku Faiz. Apsal aku call ko tak berangkat tengahhari tadi?”

“Aku tido kot. Sori beb.”

“Ko tido ke henfon ko memory penuh? Henfon crash bile tangkap gambar?”

“Cipet lu! Hahahaha. Bace blog aku siap hafal lagi. Aaa..peciter nih?”

“Smalam ko kate nak datang pinjam CD citer Invasion kan? Malam ni aku ade kat rumah.”

“Ohh bagus2. Nanti malam aku datang amik. Boleh?”

“Tak kisah. Bila2 ko nak amik.”

“Aku call ko bile aku sampai depan rumah ko. Thanks dude”

“Yeah sure, no problem.”

Klik. Bunyi gagang diletakkan. Aku berjaye melarikan diri utk..emm.. 1, 2, 3 ….30 saat kot. Cukup dah tuh.

Aku masuk semula dalam rumah utk join bebudak tuh. Tah hape yg diorang borak pon aku tatau. Tapi lama jugaklaa kitorang duduk bersembang tanpa menyentuh topic “Apa plan satgi”. Bak kate org kampong aku; if u cant beat them, join them.



Sudah Senja
---------------

Kira2 dalam pukul 7 lebey gitu…

“Emm.. korang.. masih takde plan terbaik? Kalu tak kite boleh kansel jer…” aku mengurut dagu mcm mengharapkan diorang setuju dengan idea pengecut itu.

Yong dan Rozie serentak memandang aku, menjegilkan mata.

“Ok, ok. Aku tahu. Takleh kansel.” Sigh, budak2 perempuan masakini. Sungguh garang.

Dila pon cakap kat aku, “Aku join sebab nak tengok ko in action. Not that I hope it will happen anyway.” Hampes. Aku tau Dila cuba bakar aku. Menaikkan semangat kelakian yang dah lama tersimpan.

“Kol baper kite nak pergi?” tanye Rozie mencelah.

Masing2 melihat jam tangan. Kol 7.15 dah. Sekejap lagi maghrib, masuk waktu. Aku merasakan, ini adalah peluang terakhir untuk membuatkan objektif kedatangan mereka gagal. Nyeh2.

“Haa.. dah nak Maghrib nih. Ape kate..kite pergi lepas smayang. Korang leh pakai bilik adik perempuan aku dulu, kalu sudi?” Itulah! Cayalah! Aku tau aku ni seorang yg bijak dan pandai dalam memanipulasikan keadaan. Survival sir…is everything.

Ternyata idea aku diterima. Tak logik lah diorang nak tolak idea bernas macam tuh. Sebagai seorang muslim/muslimah, kita perlulah menunaikan tanggungjawab dulu sebelum melakukan perkara lain, contoh kata, mengorat awek petronas menggunakan 3 dara pingitan.

Lalu aku pon menunjukkan jalan ke tingkat atas rumah aku. Ini mungkin pertama kali ada perempuan yg berstatus kawan, menaiki tingkat atas rumah aku. Aku baik… tak menyundal orang. Hehehe.

“Korang smayang lah dulu yer. Kiblatnye arah ni.” Kata aku sambil menunjukkan arah kiblat. “Dan ini sejadah. Kain telekung, tuh. Adik aku punye. Bukan aku. So korang takyah risau kotor. Hehehehe.”

Ok2. Mungkin ada di antara pembaca yang tertanya2 apa tujuan aku melengah-lengahkan masa utk gagalkan misi ini. Sebabnya, aku dapat rasa naluri yang begitu kuat, yang bebudak perempuan ni akan berjaye jumper awek petronas tuh. Aku dapat rasakan, minah tuh mmg bekerja pada shift petang, dan diorang nih, lucky laa. Kalau aku dapat beli masa sikit, nnt minah tuh akan balik drpd keje. Shift petang selalunye sampai kol 8. Aku rase laa.

Dan lebih bertuah bila mak tiri aku meminta pergi ke kedai utk beli beberapa jenis barang. Kat situ dah boleh lengahkan selama, emm, 30 minit mungkin? Apa2 pon mmg aku takleh biarkan mereka bertiga jumpe awek petronas tuh.

Selepas selesai semuanya, kitorang pon siap2lah nak gi menjalankan ‘misi suci’ kami. Mase tuh dalam pukul 7.50 lebih kurang. Emm situasi nampak macam tak berapa baik utk aku. Aku memerlukan lebih banyak masa utk memberi peluang kepada cik awek petronas utk habis syif dan balik keje.

Masa tu aku teringat satu mende…

“Oh shoot!” tetibe aku separa latah.

“Apsal? Apa jadi?” tanye Yong dengan separa gelabah.

“Aku tak smayang Maghrib lagi laa. Tadi sibuk gi beli barang… Korang sume setel dah kan?” aku buat2 tanye secara naïf.

“Hish. Tadi die sibuk soh org semayang dulu. Die sendiri tak setel. Cepat lah. Lewat sangat nih.” Dan Rozie separa marah.

Dila pulak separa tersenyum. Semua jenis separa separa. Tapi itu tak penting. Yang penting aku nak smayang lame2. Slow & steady. Takde super laju. Baru kusyuk sikit. Doa pon kasi panjang gile.

Aku pon buat2 berlari naik ke tingkat atas semula, manakala bbdak tuh tunggu di ruang tamu rumah aku. Menyambung gossip agaknya. Lantaklah. Aku nak gi smayang.

Berjaye aku smayang dalam 15 minit gitu. Lame tak? Kan aku dah cakap. Aku nih boleh slow & steady hatta dalam smayang skalipon. Campur lagi ke sana sini blablabla, adelaa 20 minit. Dan kini aku terase lebih tenang. Pertamanya sbb tuhan dah kasi mcm satu power penenang kat aku. Keduanya, jam menunjukkan pukul 8.15 lebih kurang. Yesszaa! Aku berjaya! Konfom minah tuh dah balik!

Turun jer kat bawah..

“Jom. Naik kete sape?” tanye aku.

“Naik kete ko lah Lan. Besar sikit. Kete aku kelisa je. Ko dah le besar.” Kata Yong. Oh sungguh bagus rancanganku. Yong jatuh ke dalam perangkap saikologi aku. Soalan naik kete sape tuh saje je aku ujarkan utk biarkan diorang pikir naik kete aku lebih afdal.

Kalu diorang naik kete aku, aku bebas utk buat apa saja nanti. Kalu diorang naik kete aku, boleh bwk perlahan2. Tapi aku takleh aa nampak obvious sangat perangkap saikologi tuh.

“Sure ke? Korang nak isi minyak aku? Aku takde duit nih. Tong-tong laa nanti cukupkan RM10.” This my friend, is what I call Reverse Psychology. U play ur card right, u’ll get the cash dude. Hehehehe.

“Aku pon takde duit. Tapi RM10 bahagi2, utk menjayakan rancangan nih, takde masalah kot.” Kate Dila. Yeah. Aku tau Dila pasti akan cakap camtu, dialah the weakest link utk di reverse saiko kan. Nyeh2. Keji tak aku?

“Ok then. No problem. Hop in girls.”

Masa nih, gemuruh aku dah hilang sikit. Sebab somehow aku terase yakin minah tu dah balik daripada kerja. Tak mungkinlah diorang nih bertuah sangat. Aku hanyalah perlu berlakon macam takde ape je skang.




Perjalanan mencari Target
--------------------------------

Dalam kereta…

“So korang dah decide camne nak buat?” tanye aku utk kali ke berapa ntah. Cumanya kalinih aku tak terase cuak.

“Blom.” Kata Dila yang duduk di depan ngan aku. Yong dan Rozie kat belakang.

“Haaa, aku ada satu idea.” Tetibe Rozie bersorak.

Oh tuhan, bunyi mcm tak best jer…sigh. Aku menenangkan diri, mengingatkan pada rancangan keji aku akan berjaya. Tak perlu risau lebih2. Biar diorang nak buat ape pon skang, tapi kalu minah tu takde, hanyalah gi makan2 saja lepas tu.

“Apa kata kite tulis nombor telefon Lan, pastu kite kasi kat minah tuh?” kate Rozie. WHATT??? OH NO! Oh..Wait! Plan aku masih ada. Cool2…tenang2..

“Korang nak tulis atas ape? Bukannye aku bawak pen dan kertas. Hehe. Lucu aa korang nih.” Kata aku sambil mengontrol diri.

“Ko mmg tak bawak, tapi aku ade.” Kata Dila. Damnn girl, ko sungguh bersedia!

“Ada? Bagus2. Tulislah apa yang patut.” Aku cuba apply reverse saiko skali lagi. Kalinih mungkin tak berjaya sangat kot pasal diorang mmg betul2 tulis. Aku rase Rozie kot yg tulis kat belakang tuh. Tak baper ingat sapa penulisnya.

“Camne kitorang nak kenal yang mana satu orgnya?” Yong bertanyakan soalan maut sekali lagi. Yong, memang cekap dalam menanyakan soalan2 yg efisen.

“Alaa, macam aku describe dalam blog aku la. Putih, rendah sikit daripada aku. Mata comey. Bibir bersinar2. Hahahaha. Alaaa, senang cerita, korang tau laa taste aku camne kan? Sure korang tau yg mana satu punye.” Kalu dalam citer detektif, ayat tadi dipanggil Cold Statement. Sebabnya, aku bagi description secara general, tapi kedengaran macam spesifik.

“Mungkin bile tgk boleh tahu kot. Dia tuh mesti tak tinggi sangat. Ko kan suke org yg rendah2.” Dila menyokong aku. Hehe, weakest link… Lalalalala.

Sampai saja di stesen minyak, aku cuba mencari pam yang jauh sikit utk dilihat drpd kaunter, tapi mudah utk melarikan diri. Ape lagi, pam no. 6 feveret aku laaa. Hehehehe.

“Lan, ade tak minah tuh? Kalu ade cakaplah.” Yong menolak kerusi belah driver daripada belakang. Terkejut aku kejap.

Aku tak nampak daripada dalam kereta. Hehe. Berjaya. Dia dah balik. Dan aku pon dengan tenang keluar daripada kereta.

“Bak sini RM10 dulu.” Ugut aku. Hehehehe.

“Cakap laaa ade ker tak?? Camne nak tolong kalu tak?” Rozie sungguh2 memaksa aku check. Tak ada dah Rozie..sorry. Tapi aku tanak cakap lagi. Kasi lame sikit diorang tertanya2. Aku memang keji.

“Jgn marah. Jap aku tengok yer..lalalala. Nampaknye die macam tak--" dan mase tuh aku tersentak. AAAAAAA TIDAKKKKKK. Kenapa ko masih ada lagi awek petronas?? Kenapa ko tak balik je lepas keje?? Dah pukul 8.30 nihhhh.

“Weh ade ker tak?” Dila pulak mengasak persoalan.

Demmit. Dia masih ada. Aku kene tukar plan camni.

“Emm, aku rase, takyah aa korang bayar. Aku gi bayar sendiri. Tak nampak laa dari sini. Nanti lepas bayar, kalu ada, aku cakap. Korang buat2laa pergi beli barang ke nanti.” Aku memberi cadangan terbaik yang dapat difikirkan dalam masa yang singkat. Nasib baik diorang setuju.

Berjalanlah aku ke arah kaunter pembayaran. Sah. Dia masih ada. Tapi di kaunter satu lagi. Bukan kaunter bayar minyak, tapi kaunter bayar barang2 yg dibeli dalam Kedai Mesra Petronas. Aku terus membayar harga minyak RM10, dan cepat2 berlari ke arah kereta.

Seperti Agen2 FBI, bebudak perempuan ni serentak keluar daripada kereta. Fuh. Macam ada kes besar pulak. Aku dah mula cuak balik. Aku kene fikirkan sesuatu. Oh ya, aku masih ada Cold Statement aku. Ok, I’ll go for that… harap2 berjaya.

“Ada?” tanya Yong.

“Korang tengoklah sendiri. Aku dah describe tadi kan. Hehehe.” Macam tu laa aku balas balik.

Yong hangin, “Heyy, camne nak tolong--"

“Cepat korang masuk. Kalu korang terer korang tau yg mana satu.” Aku memintas ayat Yong. Ape2hal pon, aku kene isi minyak cepat dan menyurukkan kereta kat kawasan yg kurang direct view nya.

Aku tersenyum. Tak mungkin korang akan tau sape yg putih2, comey2 taste aku sbb dalam tuh ada…. ERK!!

Aku berpaling ke belakang. Oh.. Damnation! Shoot! Cisss! Warghh! Yang ada dalam kedai Mesra hanyalah awek petronas tuh, dan sorang lagi minah di mana, secara automatiknya kene eliminate sebagai MY TASTE. Konfom aa diorang akan tau!

This is not good. This is not good.




Lari kadang2 merupakan penyelesaian terbaik!
---------------------------------------------------------

Aku cepat2 isi minyak. Kalinih aku mati akal. Tatau nak buat aper. Dalam Kedai Mesra tuh aku nampak Dila tengah merapati awek Petronas tuh. Ah, sungguh cekap diorang detect. Ataupon mungkin salah aku sbb DIA SORANG JER CUN! Cilakak lu Lan, aku memarahi diri sendiri.

Habis saje isi minyak, aku menghidupkan enjin kereta, dan parking kat tempat yang agak gelap sikit, mengadap jalan besar. Aku hanya boleh nampak progress 3 org tuh jika aku tengok cermin pandang-belakang, ataupon berpaling ke belakang terus. Memang aku tanak mengadap…sumpah taknak!

Aku makin berpeluh2. Demmit. Tanak stop peluh aku. Tahap nervous aku mcm mengadap tok kadi, tinggal nk jawab lafaz je. Cumenye kalu mengadap tok kadi, ade la bakal bininya. Aku takde bakal lagi.

Lalu aku kuatkan aircond kereta, sambil menunggu dengan penuh kesabaran. Seminit aku rase mcm 1 jam. 5 minit aku rase mcm sehari. 10 minit aku rase mcm selama-lamanya!!! Oii~~ aper yg korang lambat sangat tuh???!! Aku dah mcm cacing kepanasan nih, walaupon aircond bukak paling maksima.

Kejap2 aku tgk jam aku. Kejap2 aku pandang cermin kereta. Kejap2 lagi aku terus berpaling ke belakang. Hapah pon tak nampak budak bertiga tuh. Diorang nih buat aper lame-lame??? Interview?? Mintak kerja??? ARghhhhh... Lagu yg berkumandang dekat radio kereta, aku tak tumpukan perhatian langsung. Lantaklah DJ radio Xfresh.fm tu nak pasang lagu aper. Aku mmg takleh nak concentrate skang.

Aku capai henfon. Teringin nak call budak bertiga tuh. Daripada tadi dlm kedai stesen minyak Petronas. Tapi rupanya kredit aku dah habis. Tinggal 1 sen jer. Double Demmit! Skang aku kene melalui detik cemas ni berseorangan..

Tiba-tiba budak bertiga tuh muncul, bukak pintu kereta. Agaknya dalam keadaan aku separa panik tuh, aku tak sedar diorang dah dekat.

"Dah setel???" tanye aku.

"Belum lagi.. minah tuh baru nak habis keje. Tunggu die setel." jwb
Dila.

"Aik?? Yg lame2 tadi?" aku dah kegelabahan.

"Kitorang tunggu die la td..." jwb Yong pulak.

"Ko tunggu jer kejap Lan." Rozie menyampuk.

Aku rase mcm nak pitam!!! Jantung aku dah nak pecah!!! Oh tidak!!!"Aaa..korang setelkan, aku nak gi umah member amik barang." gelabah je aku jwb.Budak 3 org tuh kepelikan. Aku cepat2 memecut kereta menuju ke arah rumah Faiz...

FAIZ! Tolong aa tenangkan aku nnt!!!

Tapi sebelom aku pergi rumah Faiz utk amik CD, aku singgah sebentar di sebuah 7-Eleven berhampiran. Beli kredit. Pokai aku. Tadi dah RM10 isi minyak. Ini RM10 beli prepaid pulak. Yang tinggal dengan aku hanya beberapa keping duit RM1. Aku tak suke jalan2 bwk duit byk2.

Lepas dah masukkan prepaid, aku menuju ke rumah Faiz. Agak laju aku bawak kete, kate tengah nervous kan. Pandai2 laa diorang call aku kalu dah setel nanti. Aku tak paham aper yg lame sangat kat dalam tuh. Cuak giler beb!!

Sampai saja rumah Faiz, aku call die.

“Hello Faiz!”

“Yo Lan!”

“Ko ade kat rumah tak nih?”

“Ada laa. Kan dah cakap tadi.”

“Aaa.. bagus. Aku kat luar rumah ko nih.”

“Eh? Dah sampai??”

“Cepat aa turun. Aku perlukan bantuan pernafasan. Hahahaha.”

“Erk..Ok2. Aku nak kene carik CD aku jap.”

“Ok. Rumah ko yang mana satu? Aku konfius antara dua rumah nih.”

“Rumah aku yang.. aa, ko tunggu nnt aku bukak lampu.”

“Ok.”

Aku pon keluar daripada kereta. Tak lama kemudian nampak sebuah rumah terpasang lampu depan. Ok sah rumah nih. Cepat2 aku nyalakan sebatang rokok, utk menghighkan diri.

Kendian keluarlah Faiz membawa CD2 yang aku nak pinjam tuh. Aku boleh je cakap kat Faiz amik lain hari, tapi sixth sense aku kate, sesuatu akan terjadi. Memang benar pon.

“Ko ni apahal?” tanye Faiz mule2 skali. Kitorang duduk kat batu divider jalan/longkang depan rumah Faiz.

“Arinih ari sabtu beb. Ko bace blog aku kan?” aku memberi jawapan yg kabur. Tak terlarat nak bercerita utk masa skang dengan mengah mcm ni.

“Hooo Hooo. Hahahahaha. Yang kawan ko kate nak datang pasal awek petronas tu??” Pandai pon ko Faiz.

“Aah. Tapi skang aku tengah cuak.” Balas aku.

Faiz mcm terpinga-pinga kejap. Tatau ler betul ke die blank atau pon mmg wajah die camtu. “Ko kene rejek kaw-kaw ke?”

Cait! Hampeh punye member.
“Rejek mendenye. Member aku 3 org pompuan kate nak tolong pass kan nombor fon. Cuak siot.” Kate aku.

“Pastu? Ape jadi? Berjaye?” bertubi2 Faiz tanye.

“Itulaa masalahnye. Diorang tak setel2 lagi. Daripada pukul 8.30 tadi. Skang kol baper?” aku tanye Faiz pulak. Bukan takleh tengok jam sendiri, tapi nak dapatkan kepastian.

“Nak dekat kol 9 dah nih. Lamenye diorang kasi nombor ko.” Yesss. Tahu takper. Lama dohh. Sakit jantung dah aku nih.

“Aku tatau aper masalahnye. Yang aku tau, diorang kate tadi minah tuh baru nak habis keje. Aku nampak minah tu berlari anak masuk office belakang Kedai Mesra. Tuh buat lagi cuak.” Aku menerangkan lagi.

“Hahahaha.”

“Ko gelak. Ko tak kene boleh aa.” Sakit hati je kene gelak. Aku pon gelak jugak kot kalu member kene camni. Hehehe.

“Relakslah. Isap rokok tuh. Bak sebatang.” Kate Faiz. Pandai ko yer, aku tengah2 cuak nih memang memerlukan rakan perokok. Ko dah amik kesempatan ke atas aku.

Pastu kami sambung borak2 lagi, topik yg takde kene mengene. Aku cuba menenangkan diri dengan menanyakan pasal mende lain.

Tetibe Faiz tanye aku, “Abih ko nak biar diorang kat situ ker?”

“Tak. Tunggu diorang call. Baru gi amik. Aku igt diorang masuk letak nombor pastu blah. Skali lame lak jadi.” Jawab aku. Sesungguhnya itulah secikai2 idea yg aku leh pikir.

“Dah pukul 9.10 nih. Lame betul diorang. Aku pon naik cuak.” Faiz cuba berkongsi kecuakan.

Tetibe Henfon aku berbunyi… name Dila muncul dlm skrin henfon.

“Hello?”

“Heyy mane ko?”

“Aku kat rumah member ni. Dekat jer.”

“Datang aa amik kitorang. Segan giler tunggu kat sini.”

“Erk, tau segan ye. Korang dah setel ker???”

“Lom lagi. Minah tu lambatlaaa. Macam byk keje je tadi.”

“Aiyakk!!! Camne daaa plan korang!! Adehlah adeh.”

“Datang aa amik kitorang.”

“Korang setel aku gi amik. Aku tunggu korang call.”

“Hishhh. Ok.”

Hehehe. Aku terpakse bertegas ler. Sekali imbas nampak macam aku dayus kerana lari meninggalkan diorang. Tapi diorang tu bukan calang2, kate Snubby’s Angels. Mmg ler keje kat frontline. Aku nih patutnye takleh tunjuk muke. Hehehehe.

Tak sampai seminit lepas call tadi, Dila menelefon aku semula.

“Hello.”

“Haa. Dah setel. Amik cepat.”

“Dah? Ok2. Coming.”

Aku menarik nafas lega. Mak aih..dekat setengah jam diorang nak execute plan diorang.

Aku pon bangun dituruti Faiz. “Oklah. Diorang kate dah setel. Sori aa kaco ko memalam camni.”

“Takde masalah. Kawan2 dalam masalah cinta.”

Kami gelak hampir serentak. Selepas bersalam2 dengan Faiz, aku cepat2 memandu ke arah stesen Petronas. Damsel in Distress.


Setel Dah???
---------------

Daripada jauh aku nampak budak 3 org tuh melepak kat satu sudut. Aku nampak macam ade tempat parking kat situ. Lalu dengan cepat aku memandu kete aku masuk ke parking lot yg kosong tuh.

Oh Sh*T! Parking lot tuh betul2 menghadap dalam Kedai Mesra, area tempat duduk para pekerja, ala2 Starbuck meja krusinye. Dan aku nampak awek petronas tuh tgh duduk membalas SMS. Nampak mcm dah habis keje. Aku takleh biarkan dia nampak aku mengangkut budak bertiga nih!

Aku cepat2 reverse, pastu masuk gear 1, hampir2 melakukan drift kat stesen petronas memalam gini. Pastu aku melambai2 budak bertiga tuh soh naik kete cepat2. Kereta pintu aku dibukak keras, menunjukkan diorang rushing nak masuk dalam kete. Haaa..tau pon nak blah cepat2. Malu aa tuh.

“Giler lame korang!!! Aku dah sakit jantung aaa tadi!!!” aku berteriak sopan. Laju je aku menuju keluar menuju ke kedai makan. Kene minum air sejuk camni..kasi cooldown.

Serentak dengan tu, pecahlah gelak tawa daripada agen2 aku nih. Aku pon tatau aper yg lucunye. Aku ni dah separuh mati menahan jantung pam kuat.

“Ade ke tinggal kitorang tadi!” marah Yong dalam gelaknye.

“Yer aaaaa! Korang lambat giler! Setengah jam tu nak kasi no fon.” Balas aku geram.

“Hahahahaha. Die bizi laaa. Ko tak patut tinggal kitorang tadi. Budak laki yang jage pam tu dah pandang2 dah. Die ingat kitorang nak ngorat die kot.” Kate Dila.

“Itulaa. Mamat tuh dah pandang2 tadi. Aku naik segan die tengok2 camtu.” Rozie pulak menceritakan pengalaman die.

“Dah sape soh korang lambat. Aduiii. Igt korang masuk pastu terus je kasi nombor. Tak nampak aku berpeluh2 menunggu? Takleh berhenti aku berpeluh nih tau tak.” Kate aku melepaskan geram. Habis basah baju aku dengan peluh.

Sekali lagi kereta aku dipenuhi dengan gelak gempita bebudak tuh. Seronok tengok aku cuak laa tu. Pastu aku terdengar diorang menceritakan pengalaman masing2 tetapi takde part aper dah jadi ngan plan.

“Ko nak tau aper jadi tak?” tetibe Rozie tanye aku.

“Kat kedai makan nanti. Aku tengah cuak nih. Tak perasan aku drive mcm org gile? Karang kene sakit jantung tengah2 drive, tak pasal je.” Aku memberi usul.

“Ok ok..hehehehe.” tak habis2 budak2 ni gelak.

Di kedai makan…

Yong dan Rozie pergi ke pondok telefon berhampiran utk membuat panggilan. Tinggallah aku dan Dila saje memesan air. Aku dah berhenti berpeluh mase nih…

“So..aper jadi Dila? Citer sikit… Slow2 citer. Nanti aku terkejut.” Aku meminta Dila bagitau saje.

“Camni. Memula kitorang dah masuk. Pastu kitorang pon pergilaa kat minah tuh.” Ceritanya.

“Camne korang kenal die?” aku memotong.

“Ko yg kasi description tadi kan? Lagipon aku rase die jer awek yg ade ciri2 ko minat.” Beritahu Dila. Yer, aku tau. Kat sinilah silap aku sebenarnye. Sob2..

“Ok…sambung2..truskan..”

“Pastu bile sampai je, minah tuh kate pergi kat kaunter satu lagi. Kaunter die dah tutup. Kitorang mcm off guard ler.” Sambung Dila.

“Sape soh tak plan awal2..” aku mengeluh.

Lalu Dila menyambung lagi, “Hehehe. Anyway, kitorang dah gelabah tatau nak buat aper dalam kedai tuh.”

“Yang aku nampak korang kat tengah2 kedai mcm beli barang tuh?” aku cuba mendapatkan kepastian.

“Itu kitorang tengah merangka plan B la.” Jwb Dila. “Pastu, tetibe minah tuh lari masuk ofis die. Aku rase macam ade kereta tengah tunggu die kat luar. Dok hon-hon. Macam hape tah. Minah tu tunjuk soh tunggu gitu.” Kata Dila sambil membuat gaya org menahan kereta di tepi jalan.

“Mase tuh kitorang takleh buat aper dah. Lepas beli barang, kitorang gi kat ko. Rozie siap masuk bilik air lagi. Pastu ko lari.” Adeh. Padan aa lame…

“Aku rase tu Boyfriend die kot. Tapi lepas ko blah, mamat dalam kete tuh pon blah. Bawak laju tak igt. Macam tengah marah. Tah hape2 tah.” Dila memberikan pendapatnye. Oh..pendapat yg menyedihkan.

“Mane ko tau tu boyfriend die?” tanye aku sedih sikit.

“Pasal die dok main2 SMS. Slalunye org single mcm kite nih jer tak main2 dengan SMS. Kalu dah couple..ko tau2 je lah kan…” oh..tepat skali kate dila. Sangatlah tepat.
“Ok..pastu…” aku meminta Dila sambung citer.

“Pastu kitorang berpusing2 jer laa kat Petronas tuh. Menunggu bile minah tu free. Sebenarnye, mase kitorang call ko ckp dah setel tuh, sebenarnye tak kasi lagi.” Oh Great. Aku hampir teraniaya.

“Aku tau tuh. Tapi aku dah malas pikir dah. Setel tak setel, aku angkut gak korang balik.” Jawab aku.

“So mase seblom ko sampai, aku ternampak die duduk kat tempat duduk mcm Coffee Bean tuh. Aku cepat2 aa approach die. Pastu cakap ‘Hai, sori ganggu yer. Saye ade sorang kawan nak kenal dengan awak. Ni nombor die.’ Camtu ler aku cakap.” Sambil Dila menggayakan camne die kasi nombor tefon aku tuh.

Hahaha, tetibe aku terase mcm hampeh sesangat aku nih. Ade ke kasi nombor fon kat pompuan. Konfom aa die takkan call.

“Die cakap aper? Ok tak die reply?” aku cuba mencungkil lagi.

“Ok jer. Baik. Senyum lagi. Kira ok laa sbb Rozie kate die nampak minah tu simpan nombor ko dalam purse die lepas kitorang blah.” Ahh…sejuk sikit hati aku dengar.

“Ko yg kasi ek Dila?”

“Aah..aku kasi.” Jwb Dila.

“Budak 2 org tuh gi mane?” tanye aku.

“Diorang tengah cuak2 kat luar, sape nak kasi nombor ko. Last2 aku gi kasi. Hahaha.” Kate Dila tergelak.

“Hampeh. Diorang yg kate nak kasi sangat. Hahahahaha. Tau pon cuak dengan total stranger. Baru korang paham perasaan aku camne kan?” aku cuba membidas. Cakap dah, ade sebabnye kenapa aku terase segan sangat nak initiate.

Kemudian Yong dan Rozie sampai kat kitorang selepas habis membuat panggilan. Cepat2 dipesan air minuman yg mahal2. Ceh. Aku gak takleh minum air mahal2. Igt tak tadi aku kate dah pokai, minyak dan kredit? Cis2.

Kami duduk berborak dan masing2 excited bercerite pengalaman masing2. Tpi yang tak seronoknya, ketiga-tiga mereka nih mengaku yang awek petronas tuh mcm dah berpunya. Tough Luck Lan…sigh.

“Aku tak sangke aa. That girl got legs.” Kate Dila kat kami semua.

“Aku… tak paham maksud ko.” Aku pulak yg terpinga-pinga. Adakah ini yang dikatakan girl’s talk? But, im not a girl. Just a boy..huhuhu.

“Maksud die, minah tuh kaki die panjang gak laa. Kire cantik aa. Walaupon tak tinggi mane, tapi lagi tinggi daripada kitorang.” Yong memberi penerangan kat aku.

“Oh… ok. Igtkan aper tadi. So kalu korang kene kasi markah atau star atau rating atau ape2 lah, baper korang kasi?” Aku sedikit bangga laa bile diorang ckp camtu. Meaning taste aku takdelah hampeh sangat kan? Taste utk berangan mmg tinggi pon. Hahahahaha.

“Aku kasi 3.5 out of 5.” Kate Dila. Emm, not bad. Dila mungkin susah nak kasi markah lagi tinggi sbb die pandai menilai perempuan. Jangan jadi lesbo sudah. Kalu nak jadi lesbo, jemput aku nnt. Nyeh2.

“Emm, 4 daripada 5 Star. Tinggi tak aku kasi?” giliran Yong pulak kasi star die. Hehehe, aku banyak kawan2 yg suke beri markah, so aku tak heran sangatler. Tapi star rating Yong tuh mmg tinggi. Hins2. Bangga aku sekejap.

“Ko plak Rozie?” aku memandang ke arah Rozie.

“Aku kasi 8 per 10. Minah tuh cantik laa Lan. Kagum aku ngan ko nye mata.” Muahahaha. Makasih Rozie! Makasih! Aku mmg ade special bloodline, lagi hebat daripada byakugan mahupon sharingan. Namanya AWEKLIGAN!! Tu name skill mate aku.

“Hehehe, makasih korang semua kerana menolong aku, walaupon.. erk terdapat masalah teknikal. Aku rase boleh jadi lagi baik arinih, tapi mungkin sbb tak plan…” aku memberi ucapan penutup. Buat ala2 baik sikit. Padahal diorang tatau betapa tungkus lumusnya aku nak gagalkan misi secara senyap. Huhuhuh. Ooops.

“Tapi die mungkin dah ade boyfriend laa Lan. Aku nampak kete hon-hon tuh. Pastu die balas SMS lagi.” Yong cuba menambah bisa di hati.

“Aku tau dah Yong. Dila dah story kat aku tadi. Takperlah dah ade pon. Aku cume suke tengok die. Itu saje dah cukup bagi aku. Aku tak mintak lebih2 pon. Korang pon kate die sopan, baik, lawa dan yg best2. Aku tumpang hepi laa mate aku tak menipu aku. Kalu die dah ade yg punyanya, bolehlah aku move on sikit. Lega pakcik…fuhh.” Hambik panjang lebar aku memberikan pendapat aku.

“Mungkin abang die. Hekhek.” Rozie mencelah.

“Mungkin bapak die, adik die.” Dila pulak mencelah.

Aku terpakse laa berkate, “Ok ok, korang kene stop. Mungkin2 tuh, boleh jadi sesape. But aku lagi suka assume the worst, supaya senang nak membuat planning.”

“Planning??” serentak diorang bertiga bersuara.

“Erk, abaikan.” Aku memandang tempat lain.

Lalalalalala.

Begitulah citernye….


End of Waltz: Eyes on You
--------------------------------

Oh. Kepada mereka yg berjaye membaca sampai part nih… Tahniah!!! Sebab citer sebenarnye tak habis lagi. Aku rase mungkin ramai yg stop kat tengah2 tuh, tak larat membaca.

Meh aku sambung sikit lagi citer. Ini…adalah part paling korang tunggu2.

Selepas 3 hari…

Henfon aku berbunyi SMS. Aku sebenarnye sejak kebelakangan ni, jarang menerima SMS daripada orang. Kalu ade pon, msg Hotlink pasal promotion aper tah. Tak berminat..

Tapi kot mane pon aku akan bukak gak SMS walaupon aku tau byk yg karut. Tapi aku tak sangka kalinih SMS yg aku terima nih tak baper karut. In fact, tak karut langsung!

Aku terima SMS daripada nombor yang aku tak kenali. Selalunye member2 yg takde kredit jer buat camni. Jadi aku bukak ler mesej tu tanpa ragu-ragu.

Hi. Sy dpt no. awk drpd kwn awk. Sy diela, yg kije @ petronas tue.

ERK! Benarkah apa yg kulihat ini?? Kejap. Mungkin kawan2 aku buat lawak haram kat aku. Heh, macam aku tatau jer sape dalangnye. Takper2, aku play along dlu.

Hi! Sori ler kalu kwn saye arituh menyusahkan awak. Diorang over-excited. Ni nombor awak??

Hehehehe. Aku sudah memasang jerat. Tak lama lagi aku taulaa sape yg buat sial nih. Susah ade kengkawan suke buat prank. Kene berjage2 setiap mase, sungguh tak tipu.

X nie bkn no. Sy. Pinjam kwn je. Sy xde krdt. Cmne awk knl sy?

Amboi2 diorang nih….

Alaaa, saye kenal awak sangat. Awak kan suke lepak kat kedai mamak dgn saye. Sudahlah awak yg bername shaheeran! Aku tau aa korang. Leh agak!

Hehe. Aku konfiden jer. Mmg aku tau sangat2 modus operandi bebudak nih. Kalu bukan member aku yg bername shaheeran tu pon, mungkin adalah orang2 lain yg bersepakat dengan dia. Korang mesti igt minah tuh dah SMS aku kan? Hahahahaha.

Tetibe henfon aku berbunyi. Nombor itu. Heh. Dah kantoi, baru nak call. Citpoorah.

“Hello..Lan di sini, sapa di sana~~??” aku menjawab gaya ngada2.

“Hello.” Terdengar suara perempuan. Gulp. Aku menelan air liur.

“Erk, sapa nih…?” Aku dah start panik. Aiseh, biar betol??? Suara perempuan dalam tuh mmg aku tak pernah dengar. Sore serak2 basah. Siyes aku tak cam sore sape.

“Saya Aini. Kawan Diela. Awak yang tinggalkan no fon pakai kwn2 perempuan awak kan??” tetibe minah tu tanye aku. Eh…? Kawan dia? Yang bukan MY TASTE tuh?

“Erk..aa… saye kot..erk…” aku dah gugup.

“Ni nak cakap. Nombor ni bukan nombor Diela atau nombor saye atau nombor sesape. Ni nombor kawan laki kami. So awak tak perlu laa sms atau call nombor ni lagi pasni.” Terang minah yg namenye Aini tuh.

“Erk..ok…?” aku mmg tatau nak buat aper.

“Diela ade kat sebelah saye. Die kate die takmoh awak kaco die lagi. Saye tatau camne awak kenal ngan Diela, tapi takyah laa buat mcm harituh lagi ye.” ADESS, sakit nye aku kene tusuk. Aku tak bersalah..

“Saye..tak bersalah..” aku cuba nak defend diri tp tah camne aku kehilangan kata2.

“Ok2. Takper. Kami lupekan yg lepas. Takyah kaco die lagi pasni. Nak kaco, datang jumpe. Biar kami tengok sikit camne orangnye encik Lan ni.” Kata Aini lagi. Aku terdengar org menahan gelak kat belakang. Suara perempuan. Suara Diela?? Mungkin gak.. ada iras2.

“Ok..sorri..” itu saje yg aku mampu cakap.

“Kwn saye takde byk kredit. Kami tak call awak dah. Bye2, heheh.” Pastu terdengar bunyi talian terputus.

Aku blank.

Blank se-blanknya.

Tapi esoknya, aku demam dekat 2 hari.

Betul2 punya habis!!! TAMMAT! MAKASIH KERANA MEMBACA YA!!



Sile komen! Hahahaha, penat doh tulis citer nih. Siyes penat...fuhhhh.



62 comments:

Snubby, Don of Anime said...

wohhhh penatnye aku menulis!!!! mengambil aku 10 jam secara kumulatif utk menaip!

oh...penat2..giler babeng penat...

danial17 said...

wah, org fes berjaya habes baca....

hahahahahahahahahahahahaha...

benti tarik nafas

sambung balik

hahahahahahahahahahahahaha...

melmuhd said...

alahaiii.. gitu ke ending nyerr?? neway, taper babe, sabaq.. cube lagi di masa hadapan. GO LAN!!

Snubby, Don of Anime said...

danial17: hahahahaha. TAHNIAH! ko mmg pembaca setia. aku rase tak ramai yg habis bace...hehe.

mel: endingnye? sape kate citer awek petronas dah habis? yg dah habis citer kejadian arituh saje. hehehe. Stay tuned for more!

nagacyber said...

Based on phone conversation ko ngan aini tuh.. aku rase peluang ko belum tertutup lagi nak berkenalan ngan derang.

[quote]“Ok2. Takper. Kami lupekan yg lepas. Takyah kaco die lagi pasni. Nak kaco, datang jumpe. Biar kami tengok sikit camne orangnye encik Lan ni.” Kata Aini lagi. Aku terdengar org menahan gelak kat belakang. Suara perempuan. Suara Diela?? Mungkin gak.. ada iras2. [unqoute]

Berpandukan ayat di atas, derang masih membuka peluang ko utk jumpa derang. Aku rase, derang ni ntah2 have no clues sape ko sebenarnye. Maybe derang tak prasan pun ko isi minyak rm10 tiap hari tuh, bcoz bukan ko sorang jek isi minyak kat situ.

Berpandukan pada suara menahan gelak kat blakang tu, most probably derang nak mengenakan ko atas taktik yg agak.. emm.. not appropriate itu.

They are actually calling your manly instincts to go out there n reveal yourself.. haha..

Satu plan of approach I can think of is.. to be honest. Ko gi je jumpe diela tuh, intro yourself, cakap sorry and it wasn't a good way of doing things, then cakap la ko mmg nak kenal dia but ko tatau mcm mane nak start.

okie dokie?

Snubby, Don of Anime said...

TQ abang naga!

Hehehe. Aku... nak biarkan semua mende cool down dulu. At least dalam diri aku aa. Kasi kumpul sumer chakra2 keberanian balik.

Marq said...

To tell you the truth kan snub, i like penulisan gaya blog diteruskan di blog anda dan penulisan gaya novel diteruskan dalam kapasitor.net. There's something wrong bila tetiba your wonderful blog become semi-novel-website. Mayb it just me.. hurm...

Papepun congrats la sebab menhabiskan 10 kam anda utk blog. hahaha. ni bole jadi blogger professional ni. Buatkan enterprise blog utk client aku leh? huhuh :p

[re-arrange] said...

yeahhh!!! setel pn baca!!! gile panjang..but nice!!

adeih snub..br jer org tu call ko da abes chakra..lemah tenaga batin tol la..wahaha :p lek beb..ko tak sedor ke ko da kene reverse psychology dgn diela tuh? die pun gune member die utk ckp dgn ko.and if ko tak mereka2 part "Nak kaco, dtg jumpe.."..hehe..u've been trapped in a reverse psychology mann...

time to be honest!! tuh je. so skang nih..ko berani ke tak nk jumpe die sorg2? n then ckp dgn die "honestly"? ke ko perlukan snubby's angel lg?hehehe...

(or snubby's devil?? bwk geng2 laki ko plak..kompem jalan~~!!)

p/s : aku rasa kompem yong, dila dgn rozie marah kat ko pasnih pasal cube menggagalkan rancangan derang secara snyp :p (hehe..weakest link? mampos ko kene dgn dila pasnih)

Dila said...

haih,

hahah. OOooo.. Weakest link ye. Last2 aku jugak. Hahha

Anyway. Betul jugak rase inappropriate. And jumpa die terus lenkali. Dan mampos aku takkan kasi no fon org lagi. Well .. in that kinda situation la.

Hani Mialystic said...

asal la g bg no phone.
bg add blog kn lg senang.
kompem die komen kt sineh

"hi abg lan..bole kenalan...-diela :x-"

there are still chances.seryesly.move on!!!

-kalo nak kaco,jumpe- ape lagi.bwkla bunge2 ceklet2 yedy bear ke ape ke.charmer la sket~

/me bc smpi habis.gap satu jam klas abeh bc blog neh.

washing said...

go go lan.....g jumpa sama itu awek petronas. aku sokong di blog ko! ahahaha abes gak aku baca novel bersiri ko nie.

naqie said...

alamak ending dia~

betapa sepinya.. hidup seorang perindu~
(jamal abdillah - sepi seorang perindu)

du~ du~ du~

=p

president gay said...

ah long live gay lan.. welcome back to the club

mangifera said...

ahaks...pedulikan appropriate ke tak, ala...densha dgn hermes pun tak start dgn elok jgk tp everything working out jgk utk derang.

aku rasa dah tiba masanya ko wat confession. apa yang jadi lepas tu tak peduli la, at least ko dah buat apa yang ko patut buat. tinggal kat dia jer nak decide camne.

aku rasa ko kena quit overthinking sometimes. kadang2 just enjoy the ride, go with the flow. takyah nak pikir2 sgt, aku takut ko dapat sakit jantung je. yer la..benda tak jadi lagi ko dah risau gile2, bawak bertenang, cool down. bukan tak elok memikir ke hadapan, tp utk benda camni lebih baik ko rileks jer.

apapun, gud luck!!!

F00 said...

lan,

tukar nama blog kau selalu selalu tau. nanti kalau hermes-petronas jadi pembaca setia snubnosse.blogspot, kau kena upah snubby's angel lagi!

anime-otaku!

lol.
aku doakan kebahagiaan kau.amin.

Unta@Jitra said...

Aku agak setuju aa dgn cadangan si mior tu... ko g je jumpa n mintak maaf... that way u have nothing to lose but something to gain out of it...

Bole wat drama swasta ni hahahaha

n lg 1... bile mase Rozie aku jd angel ko?? die angel aku je >:D

(mamat ni gile demam sampai xon YM... kesian die hahahaha) tggu je la aku sampai sane nnt lan... aku nk g tgk gak die... manelaa tau kot2 tetibe aku terpanggil untuk tolong... ko kan tau idea spontan aku kdg2 bole pakai gak... xgitu?

Outcome cite ni sure lain kalo ko prektikan plan kite... hehehe... tah2 ko tgh men2 msg dgn die dah skarang :D...

Dila said...

Ah well, tp betul jugak la Unt@, Outcome dr sini, at least awek tu ade no ko. And die suh jumpa. And tah hape2 lagi.

Takler melangut tepi tingkap cashier Mesra~ Petronas.

kechi said...

hehe.. caya la yoda.. aku pun mungkin turun kl gak.. ada keje..
apa pun lan.. ko punt tau perangai setan aku camner... hehe.. aku akan bukti ko ni layak utk jd member dia utk masa akan dtg.. pastu, ko approch sendri.. haha..

well.. aku sokong gak apa mior@naga ckp.. ko gi jumpa trus, kalau tamau.. kang aku gi jumpa kang.. ckp trus terang.. tak ke naya ko? mesti dia syok kat ko balik.. sbb ko sanggup isi minyak RM 10 tiap2 hari.. aku ni pun isi 10 setiap 3 hari.. hua hua hua...

p/s: tunggu aku ngan yoda turun kl..ngehehehe..

nur_za said...

keji gile nak lambat2kan kitorg. kalo cepat sket aritu, terus leh pas no fon masa mula2 masuk kedai tu. ampes la.. pdnla aku terasa pelik, bile kitorg dah ready dan2 ko nak gi smayang. ceh!

wei, rozi la dok dpn. aku ngan dila dok blkg. hua hua hua..

well, at least ade feedback kan? wpun rancangan kitorg tah jd pape tah pastu. haha.. thanks to dils, menjadi jugak. aku cuhak~~

so pasni sila2lah pergi sendri, beli eskrem (sbb rozi kata diye suka mkn eskrem, nampak diye mkn eskrem) say sorry..

Yap Ah Boon said...

[15:10] sandalsilver: weh
[15:11] sandalsilver: kalo ada budak2 pompuan ni, kasi ko no fon satu mamat yg interested sama ko
[15:11] sandalsilver: ko lyn tak?
[15:11] Wan Ros: hemm..takk
[15:11] Wan Ros:
[15:11] Wan Ros: aku tunggu mamat tu call
[15:12] sandalsilver: haha
[15:12] Wan Ros: tapi kalau ko laki2..ko aa kena call dulu
[15:12] Wan Ros: hehehe
[15:13] sandalsilver: hehe
[15:13] sandalsilver: kawan aku ni
[15:14] Wan Ros: haa..naper n gan kawan ko?
[15:14] Wan Ros: ;
[15:15] sandalsilver: kawan aku ni
[15:15] sandalsilver: nak ngorat awek di stesen minyak petronas
[15:15] sandalsilver: pastu kwn2 dia 3 org pompuan ni nk tolong dia
[15:16] sandalsilver: gi stesen minyak tu, pas no fon mamat tu kat minah tu
[15:16] sandalsilver: ahah
[15:16] Wan Ros:
[15:16] Wan Ros: apa la salahnya mintak no phone minah tu
[15:16] Wan Ros: sebab kalau aku pompuan tu..sah2 aku buang no tu jer
[15:17] Wan Ros:

Di atas adalah satu excerpt dari perbualan aku sama kawan aku, pasal kau. Hahaha. Bes pula mengumpat.
Kesimpulan di sini, tektik korang tu salah banget la. Ko kene memberanikan diri, bukannya menyorok di belakang angels kau tuh. Buat mcm nih, pada hari kau nak jumpa dia:

1. Gosok gigi
2. Cuci muka
3. Mandi
4. Pakai smart2, kalo ada suit ke, tuxedo ke, lagi afdal.
5. Spray perfume kt badan kau
6. Den, kau kluar rumah, drive kereta ayah kau yg paling mahal skali.
7. Gi masuk petronas tu...kasi jelingan paling konpiden sekali kat diela tu.
8. Cakap kat dia...'Hey baby......how u doin?' Suara kasi dalam sket. Kalo bleh angkat kening sebelah lagi macho. (courtesy Jumy)

-or-

8. Cakap kat dia...'Hey there Diela, I have never done this before. Well...may I have your phone number' Suara pun kene macho gak di sini (courtesy Mawasdi)

Hahaha. Try lah. Aku, meor, jumy ngan jeruy dah diskas tadi. Boleh nyerrrrrrrr.

[suff] said...

man... wut a loser...

walaupun meor mmg established chix magnet, cadangan say sorry mmg takleh pkai, same la ngan mane2 cadangan lain yg suh mintak maaf

[quote]“Ok2. Takper. Kami lupekan yg lepas. Takyah kaco die lagi pasni. Nak kaco, datang jumpe. Biar kami tengok sikit camne orangnye encik Lan ni.” Kata Aini lagi. Aku terdengar org menahan gelak kat belakang. Suara perempuan. Suara Diela?? Mungkin gak.. ada iras2. [unqoute]

diorang dah gelak2 kan ko lagik ko nak mintak maaf apehal.. gile ke..

aku sokong cadangan yap. ahaha. klau dier tak gelak, ko bleh la kutuk dier, gile ke tak tgk friends, mane ader org tak tgk friends, ko bleh la kate dier org hulu ker budak kampung ke, takde tv ke kat umah bla bla, sure dier melawan nyer nanti, ader can la nak melawak2 hav fun. takyah buang mase puji2 ke hape, klau mmg lawa sure dier dah kene puji ngan mane2 loser lain tiap2 ari,

then mintak no phone pastu blah

klau dier takder reponse gak mase ko melawak, mmg ko tanak la ngorat dier, muke lawa tapi personaliti boring buat aper.. buang mase jek

Santeria said...

lan... apa kata ko berdiri kat tingkap counter petronas tu... pastu ko tenung muka dia... pastu cakap "diela, ekonomi itu indah~~...." (courtesy lecturer Dila Dils)
hahahahaha.. sorry lan.. aku tak reti nak komen.... good luck...

Hani Mialystic said...

hihu
snubby is bac in utp
pemes tol cm mawi
neway...xrindu diela ke
ngehehehe

auni said...

malas aku nak baca panjang2 encik snub..dah kebetulan snub angels dah ada ka bilik aku mlm ni(diorg tdo bilik aku 2nite), aku tanya diorg je....huahuahuahua.....yaperda...abis dah ke? tammat? tanak sambung?

Snubby, Don of Anime said...

marq: makasih di atas komen ko. Sebenarnye aku takleh nak penuhi semua permintaan. Style blog lame aku masih ada. Daripada masa ke semasa aku akan mix lah. Cume skang kebetulan org berminat lagi nak bace pasal so-call 'novel'nih drpd isu2 lain.

rearrange: aku pernah cube bawak Snubby's DEvils arituh, tapi tetibe aku dapat goosebump! hahahahahaha. Bad idea, very bad..

dila: weakest link dlm bab2 kene reverse saiko jer. Anyway ko byk lagi good point yg lain. Cube bace btol2, banyak aku puji ko. Huhuhuh.

honey: coklat, bunga, teddy bear..sumer tuh really not my thing lah. But..hehehe...ade idea lain. Lalalala.

Snubby, Don of Anime said...

washing: makasih kerana menghabiskan masa membaca blog aku, dan juga menyokong aku. Hehehehe.

naqie: erkkkk. Jiwang la plak. Takde nye main rindu2 nih. Rindu2 ni utk org yg dah kapel. Hehehehe.

presiden gay: erkkk. Aku tak bercadang nak join kelab gay korang lagi. Hahahaha. Im not done with this thing.

dueng: confession?? No no no cant do. Giler aper cepat je nak confess. Overworking nih yg buatkan aku keep going, hehehehe. At least dlm kes gini.

Snubby, Don of Anime said...

foo: aku nak tukar name blog jadi aper?? Petronas Otoko.blogspot.com? Hahaha, lucu le plak.

unta: bile ramai org soh aku jumper die dpan2 mintak maaf, lagi terase tanak buat. Hahahaha. Aku tak suke go wif the flow. Aku lagi suke menentang. Nyeh2.

dila: aku tak rase die soh jumper la. Mungkin memain jer kot. Hehehehe.

ned: adeh, tetibe aku rase risau bile ko kate ko 'nak buktikan' tuh. Hahahahaha.

Snubby, Don of Anime said...

nur_za a.k.a yong: sori aku tersilap fakta. Dan sori jugak pasal aku saje melambat2kan korang. Hahahaha. Its all part of the divine plan.

yap: Ah aku tau ko mmg seorang kaki ngumpat punya orang. Cilanat lu. Hahahaha. Tapi aku takleh aa tiru cara ko. Terlalu stylo. Aku tak macam ko Yap. Aku nih orang kampung jer. Hehehehehe.

suff: waaaa, menarik aa idea ko jumi! Idea seorang pendendam. Aku suka. Hahaha. Nanti aku akan apply utk next plan.

honey: hehe, femes ker? mcm celebrity angkat tangan gitu. :p

zetty: ko tak bace ko yg rugi. Sbb ade citer yg aku masukkan, bbdak angels tuh tatau. Cth mcm aku mendapat reply SMS. HEhehehehe.

Snubby, Don of Anime said...

santeria: hahahahaha (aku tertinggal lak nak reply komen ko). Lucu aa lawak ekonomi itu indah.

Mungkin aku akan buat gini...

"Diela, minyak itu indah..."

Nampak daring sikit. Minyak dagu..huhuhu.

Confessions Of A Female Cryptic Mind said...

Assalamualaikom,

auww thats nice.

Kenapa xgi kat that girl terus instead of suruh your girlfriends? Takot hek?

Come on, enjoy the chase a little *wink*

pst: I think sebenarnya the girl is v.flattered but sajer jer suruh jgn call. She can just ignore you but curiousity gets the better out of her. Plus, she asked her friend to talk for her, so, in my hedonistic-mind, she wasnt THAT serious when she told you to knock it off.

pst2: Try again some other time when she's alone. I'll guarantee you she'll at least smile. Bak kata orang melayu "Malu tapi nak tahu"

circleinspoon said...

semalam aku baca blog kau ni. tapi memangla xlarat nak trus bagi comment. t'lalu pg blognyer(tapi pueh hati aku (^-^)).

adakah kau terlalu seronok? memang berkemungkinan besar..

from a gal point of view:
mungkin dia sronok ada org minat dia, tapi at the same time, IF she already has a bf, musti dia tak suka diganggu?MAY-BE

tapi, jgn berputus asa!
gambatte-ne!!!

president gay said...

putus asa pls and join us.. we missed u

auni said...

putus asa pls and join us.. we missed u<---hahahahahahahahahahahaha...aku tidak dpt menahan utk mencopy statement ini dan gelak2 sampai nak terkucil2!!!!!huahauahauahauahua

yong ckp ko tak abis cie lagi..ada sambungan tp dia pun tatau pe dia....cepat sket yek?

iceroll said...

mak aii lan kalo cite nih buat movie..aku rase mau kalah cite braveheart nih. awal2 cite sedap tp ending sedih..pehh

tp aku rasekan lan..ko still ade can lg. pedulikkan la die ade bf ke idak. sedangkan kapal terbang pun terhempas. hehehe

lgpun aku rase minah tuh "malu2 tp mahu". mcm anime hentai kegemaran ko tuh. ooo patut la ko suka die. hehe

Snubby, Don of Anime said...

imperfect perfectionist: mungkin jugak die tak serius. mungkin jugak die serius. i'll wait for few more days, see what happen. hehehe. Tapi nak tunggu die sorang2 mmg payah sikit, sbb most of the time ade jer pekerja lain. But i got plan..hehehe.

circlespoon: aku terlalu seronok? mungkin. Tapi yg aku tau, aku terlalu cuak. itu jer. Hehehehe.

presiden gay: takmoh. korang teruskan je laa ajaran sesat korang.

zetty: next post pasal awek petronas mungkin lambat lagi. sbb aku dah tulis panjang berjela kat sini. kasi time org bace slow2.

iceroll: mmg cita2 aku nak buat movie. Kat mane ek nak enroll kelas Movie Directing? Huhuhuh.

nuresfalaila said...

Ini pada experience aku sendirikla..

1. Kalau guy datang approach tetibe, dan ckp nak kenal wat muke macho..even aku interested pun aku sure wat tak layan..malu..lagi plak kalo kat Petronas stesen tu, konfem ade org jek.. at d end.. lelaki tu melepas aku pun melepas gak..

2. kalo gune angels to tackle..first thing in my mind.. this man coward gile.. nak tekel pun gune angels, agaknye nak dating pun nanti kena ngkut angels.. kikiki..

cara yang aku akan gune ialah,
.. short n simple suda..

sbb da buat cara angels tu dan ada feedback dr si ainie tuh.. ni pada aku la..

+ hye, ari tu sy yg suruh kawan kasik my phone no.yg kawan awk aini call sy tu, ingat tak? (make sure ko serius, jgn wat muke bersalah gile.. jux look cool and gentleman.. pompuan tak suke yang over sangat dan pompuan taksuke yag takut2 sangat..hilang mood)
- (konfem terpinga-pinga dok ingat balik)
+ boleh mulakan skali lagik? saya lan..ugkin awk da ada bf..so xperlu salah faham..so, boleh kite jadi kawan?
- (gurl yang dah termalu alah, bile laki cakap nak jd kwn x nak lebih2, konfem terime salam perkenalanan..dan kalau die single.. dia try nak xplain die x de bf lg.. so nak gak ada cara btau kat ko.. ni macam if else jugakla.. ko buat kena tau ape advantagenye..bukan main aci redah jek)
+ again, my number(ko tulis atas kertas siap2..)..kot2 awk da buang ke..(saje perli die..n tunjuk kite ni tak terhegeh sangat)..oke slmt bekerja..bye.. cu..(pastu ko blah, lambai tangan sket..dan jangan paling muke da.. u hav to look cool..pompuan tak suke laki poyo..

the most thing, effort tu penting dan satu lagi kena berani..

aku penah dpt no, dr sorang laki yg gune budak budak die nak tackle, aku ambek no tu (politela) den lepas blah aku campak jek dlm tong sampah.. sbb rasa x interested.. lelaki gune org lain..hmmm..xde makna, childish pun ade.. mcm kite tngokk budak skola.. "eh kawan sy kensalam, nak kenal ngan awak.."..gune org tengah...

oke lan.. gud luck.. ko tgk tecet densha otoko kan..die tak gibap kan.. so dn gibap..pd aku dat gurl saje jek..kalau die x interested die x kan call langsung..siap kasik hint tu, suh ko wat effort sendirik..

[re-arrange] said...

ngeh2..bile seseorg yg "experienced" berkata2.. :p

dgr tuh snub..hambek kao panjang gile guide dr makcik laila neh :p

washing said...

wey xsabar tunggu citer baru dr ko wahai cik lan. huhuhuhu

shaheeran said...

ceharam... ada melibatkan nama aku dengan benda yg tak baik. come on man, aku takkan kenakan member2 aku macam tu .. Hahahaha..

shaheeran said...

Oh ya, aku tak rasa kalau main2 SMS maknanya dah ada balak/awek la. aku single tapi selalu je main2 SMS dengan Yap :| Nevertheless, I wish you all the best!

Snubby, Don of Anime said...

laila: huiyooo...... *berpeluh2*

rearrange: mmg die seorang yg berpengalaman. nyeh2.

washing: aku mungkin tak menulis pasal awek petronas utk sementara waktu.

shaheeran: hahaha. jgn aa marah. self defense maa. Tp ayat "aku single tapi slalu main2 sms dengan yap" tuh kelakar!!!

nagacyber said...

Shaheeran: "aku single tapi selalu je main2 SMS dengan Yap"

OMG!! "Ibu, ibu.. diorang main sms.." Matilah mak~~

shaheeran said...

Meor... Tak larat mak tengok statement kau tu nyah.. Hahahaha.. Matilah mak lepas ni tak main SMS lagi dah ~

Snubby, Don of Anime said...

oiii aper korang jadi mak nyah pulak nih!! HAhahahaha. Ada penyakit baru pulak ker??

Adeh...kwn2 aku dah jadi total ghey. true ghey.

iceroll said...

adehh2 tajam menusuk kalbu btol kate2 dr makcik laila tuh

melmuhd said...

shit! u guyz sounded serious ponz! by the way shaheran aku melawat blog2 ponz utk carik gambar ko. kot2 lah ade...

nagacyber said...

Warning! Lan pakai notifier.. die tau biler kite kasi komen, kene careful la gini.. haha

Snubby, Don of Anime said...

hahahahahha! naga! dont blow the whistle laaa!

ceh2.

shaheeran said...

Mel, mana la ada orang nak letak gambar mak kat blog diorang, nyah. siapa la mak ni dibandingkan dengan Yap dan Naga yang cute tu.. Naga tu mesti suami orang. Haruslah laris dikalangan kawan2 mak yang taste kat suami orang.. Matilah semua suami2 orang jadi taste maknyah2 ~

Matilah mak, Lan guna notifier ~

Hani Mialystic said...

aaa
X rated!!!!

/me sengal daaaaaaaaa

nuresfalaila said...

hahaha..sorr lan terpanjang, cam blog sendirik lak

Yap Ah Boon said...

Heyyyyy...mak tak suke tau korang sebut2 nama mak kt sini.....

semut said...

lawatan sambil belajar.oit-oit.ko mih jiwang ek??hehe

nagacyber said...

sudah la lan, post baru plak.. dah abis orang bagi komen dah nih, tak larat dah nak komen pape.. heh

Sayuti said...

oh Lan... (seraya menepuk2 bahu beliau. aku memberi komen dari pc Lan sendiri)

"sape kat luar tu Lan?" aku bertanya.
"adik aku..." Lan

aku nak mandi ni Lan, tapi adik ko kat luar nih. segan plak aku nak berkemban.

Lan mengorek telinga dengan mata penuh kesyahduan.

"camni je ke ending dia Lan?" aku bertanya lagi.
"camtu aa.. ko nak macam mana lagi?" Lan.
"buat aa dramatik sket."
"boleh. tapi kang jadi tak betul la plak.."
"ye tak ye gak kan..."

aku tengok Lan yang bersandar pada kerusi ampuk di dalam bilik beliau.

"ko tahu tak ape aku tengah tulis skang?" aku.
"tak tahu" Lan
"japgi ah ko baca" aku.
"aku tak baca betul2 lagi nih post ko nih. panjang gile"
"aku dah cakap dah tadi, degil"
"japgi aa aku baca.." aku, sambil menaip.

Lan terus bersandar, dan merenung jauh..

Snubby, Don of Anime said...

nagacyber: aku bukan tanak tulis post baru. Tp pc aku tgh kebengongan nih. Karang post2 jer, tetibe shutdown sendiri ker aper ker. Sakit hati saje. Biar aku setelkan dulu masalah pc yer. TQ.

sayut: dan sayut pon terus menuju ke bilik air utk menjalankan apa2 yg perlu 'dijalankan' selepas mendapat ada peluang keemasan.

Looser said...

ko nih xgentle la snub.. nyusahkan org lagi ader.. apo la hang nih..

Snubby, Don of Anime said...

mintak maaf yer tp aku tak menyusahkan org. org slalu susah2kan diri utk aku adelah. aku terima jer yg penting org ikhlas. ada paham?

bab x gentle tuh, aku rase tak sesuai dipakai dlm citer nih. gentle bagi aku bersopan santun, tak sembrono, buat mende pon berhati2.

suff said...

aku plak rase... tak patut close comment kat sini lagik... heh

Yap yang suruh paste link, aku tatau paper... heh

Snubby, Don of Anime said...

bummer~!

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! Speaker phone ettiquette mazda and troubleshoot and mpv national insurance car Josephine sink cabinet Phendimetrazine to slim http://www.insurance-auto-8.info/auto-ins.html online+training car insurance quote xa0 Abc 20 20 oxycontin october 17 2003 http://www.peugeotspeedfight.info/resperidone_zoloft_taken.html Melody toyota http://www.clarion-hotels.info/Understanding_home_equity_loan.html Geico insurance commercial and gecko automobile insurance company code of ethics zyban cheap

Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! »