Tuesday, March 14, 2006

Awek Kampung VS Awek Bandar VS Awek Petronas

Waaaaa..lame btol aku tak update sini! Mesti ramai yg menyumpah aku pasal tak update citer awek petronas. Muahahahaha. Balik je daripada Kelantan, member aku menumpang tido rumah aku. Itu pasal laa lame tak update.

Kalinih aku nak bercerite pasal Awek2 kampung, pasal harituh aku balik kelate, ade kenduri kahwin cousin. Adalah terjadi beberapa peristiwa yg membuatkan aku terase nak bgtau kat org kat blog nih. Citer Awek Petronas??? Ada2 jgn risau... aku tulis kat bwh nnt. Bace dulu yg ni.

Kenduri kawin kazen aku tuh berlangsung di suatu tempat di Kelantan, yang aku boleh katekan, mempunyai suasana tipikal sebuah kampung. Semua org kenal antara satu sama lain. Bile ade kenduri, lagi senang, panggil jer budak2 muda kat kampung tuh utk tolong. Masak memasak panggil aje makcik2 yg lagi dasat lauk-pauknye drpd catering. Murah pon murah.

Tp yg aku nak citer nih bukan pasal kenduri kawin tuh. Buat aper citer pasal kenduri kawin, semua org pon tahu camne suasana kenduri kawin kan? Kalu ade yg tatau, sile tanye mereka2 yg dah kawin mcm Nagacyber atau Sayut. Hehehehe.

Cumanya, yg btol2 menarik perhatian aku ialah.. Awek2 Kampung. Serius tak tipu, awek2 kampung nih cun giler beb wa cakap sama lu (rosak bahase...adeh, nnt kene marah ngan DBP). Dlm otak aku, biler sebut jer awek kampung, apa yg aku terfikir cumalah wanita2 yg berpakaian selekeh, comot, tak bersih, dan mcm2 yg kureng. Ternyata aku silap besar...

Masa kenduri kawin tuh, selain drpd makan2, aku hanyelah melepak di bwh satu pokok besar depan rumah pengantin. Dah tuh aper lagi aku boleh buat kan? Kerja2 sumer org kampung buat, makan pon sudah, melepak jer lah, tunggu acara habis. Nak balik tak boleh sbb family aku biler ade kenduri kawin, kene lepak sampai habis kenduri. So melepaklah aku...dengan sorang kazen aku yg lain. Name kazen aku nih Nemi (sebutannye Nail-Me, cume takyah pronounce huruf L tu). Die tinggal di kampung tu..

Tgh2 sedap melepak, aku terperasan ade 2-3 tetamu yg cun melecun. Ok2, aku silap. Lebih drpd 2-3 org. Mungkin berbelas2 org. Yg penting arituh aku cuci mata kerana aku seorang pervert yg normal.

Apa kaitan dengan awek petronas? Tunggu, bace lagi..satgi aku citer.

Antara yg cantik2 tuh, ada sorang nih kulitnye putih melepak, tinggi, kulit licin mcm tak pernah jumper matahari, muke mcm Melayu + Jepon + Cina + Mat Saleh. Yg lain2 pon cun gak, tp susahlah aku nak describe semua kan. So aku amik contoh awek kampung yg paling menonjol jerlah. Sebenarnye aku tak sangka langsung boleh menyaksikan mende cantik dlm tgh2 kampung jauh drpd bandar nih.

Lalu aku pon tanyelah Nemi, kazen aku yg tengah same2 melepak...

Aku: Huih, cun giler awek tuh?? Btol ker aper aku nampak nih?
Nemi: Heh *sambil tersenyum*, biaselah tuh kat sini.
Aku: Biasa??? Susah nak dapat yg original tanpa make-up kat Bandar.
Nemi: Itu kat bandar. Ini kampung. Mane boleh same. Kat sini susah nak carik yg make-up2.
Aku: Btol gak tuh.. Tak sangka ada awek cun dlm kampung2 camni.
Nemi: Ramai lagi. Tu baru sikit.
Aku: Ramai lagi????
Nemi: Ramai.. kalau nampak yg lain2, yg awek cun tuh *sambil memuncungkan mulut ke arah awek kampung kitorang tgh usha*, dah kira takde aper sgt.
Aku: Haih, nak berlagak pon sikit2 dah le. Melampau ler tuh.
Nemi: Sungguh. Kalu tak caye, cume kire baper ramai ko rase cun dlm kenduri skang.

Lalu aku pon cube laa kire2. Emm, yg ni cun gak. Masuk dlm list. Errk, yg tuh pon nice, masuk dlm list. 1,2,3.... wow!

Nemi: Haa berapa org?
Aku: Erk, lebih 10 org..
Nemi: Kan dah cakap. Tak caye.
Aku: Sebenarnye aku tak sangke langsung leh jumper awek kampung cun2. Best gak duduk kampung camni.
Nemi: Duduk kejap2 bolehlah. Seminggu dua. Kalu lama2 nnt boring jer.
Aku: Selama ni igt awek kampung sumer tak best.
Nemi: Takper, skang dah tahu kan. Nak kenal ker ngan yg tu??

Hehehehe, boleh jugak kan. Tp aku sungguh setia pada Awek Petronas, aku terase mcm tanak kenal dengan awek2 lain.

Aku: Uik, kenal ker?
Nemi: Ni kampung la bang. Sumer org kenal satu same lain. Drpd yg tua sampai ler yg muda.
Aku: Peh, menarik giler. Kenal awek tuh siap ngan nombor telefon sumer?
Nemi: Mestilah. Nak kenal ker? Boleh nak kasi nombor...tapi..
Aku: Hah? Ada tapi pulak. Apsal?
Nemi: Tapi awek kampung sekarang lebih kurang mcm awek bandar je perangai.

Aku: Maksud ko???
Nemi: Cun mmg cun, tapi tarak boleh pakai.
Aku: Erk, tak boleh pakai?? Maksud ko camne? Dungu ker? Bodoh ker?
Nemi: Eh bukan2. Ramai jer yg pandai2 belajar tinggi2.
Aku: Ok...so aper maksud ko tak boleh pakai??
Nemi: Diorang ni kebanyakkannye mudah diangkut.
Aku: Erk!!
Nemi: Lawa mmg lawa. Tapi cuba parking kereta depan rumah. Boleh bwk kuar bila2 masa.
Aku: Erkkk! Sungguh ker? Pagi2 buta pon?
Nemi: Btol laa. Yg penting ada kereta. Motor2 tak main. Parking jer, mak bapak pon kasi lampu hijau.
Aku: Tp bwk kuar camtu, biasalah kan?
Nemi: Biasa kalau waktu2 siang. Tak biasa kalau tgh malam buta. Cakap je nak bwk pergi makan satay, beres aje.
Aku: Isk2..kuar pergi makan tu normallah.
Nemi: Masalahnye bukan kuar pergi makan. Kuar gi buat mende lain. Murah!

Aku tersentak kejap ler dengar ayat Nemi. Sejauh mane kebenarannya aku pon taktau. Tapi sbb die tinggal kat kampung tu, jadi ada logiknya kalau die tau citer2. Siapalah aku utk mengadili situasi kat kampung tuh. Dengar2 jer bolehlah.

Nemi: Skang nampak lawa sbb pakai baju kurung. Tertutup semua. Cube tunggu diorang pakai baju biasa, seluar jeans.
Aku: Apsal? Ada beza ker?
Nemi: Ko tak nampak dah bentuk badan diorang. Bayangkan..
Aku: Erk......

Sekali lagi aku terkejut. Sampai camtu skali??? Rosak sangat ker awek2 kampung nih?? Lebih kurang ngan awek bandar jer. Bezanya, awek bandar boleh nampak camne sosialnye diorang. Awek kampung nih mcm silent killer. Org luar tgk mcm takde aper2. Suci dan Bersih. Tapi dalamnye wallahualam.

Aku: Emm, tak tau ler boleh percaye ker tak. Tapi nampak mcm baik...
Nemi: Tak kisah kalau tanak caye. Nak nombor ke tak?
Aku: Jap pikir dlu..huhuhu.

Sambil2 memikir, aku pon terase nak amik gambar awek kampung cun tuh. Pakai camera fon lah. Tp elok2 jer aku sedia nak amik, tetibe minah tuh dan kawan2 cunnye yg lain, duduk dekat jer ngan tempat aku melepak.

Nemi: Hehehe, tak jadi amik gambar ker?
Aku: Dekat sangat. Segan aa nak amik.
Nemi: Amik jer. Diorang bukan kisah sangat. Lagi suke adalah.
Aku: Masih segan...
Nemi: Tak perasan ker diorang duduk dekat2 ngan kita ni apsal?
Aku: Erk..tak? apsal?
Nemi: Die tgk ko pakai camne, smart, ade henfon kamera, pakai jam mahal. Pakai kasut. Mmg die tau ler ko org luar, org bandar.
Aku: Hahaha, karutlah. Aku tak hensem.
Nemi: Bukannye diorang ni kire hensem ker tak. Yg penting boleh dapat lelaki mampu support.
Aku: Pastu biler dah dapat? Bukannye aku bayar ke aper. Hish... tuh dah jadi mcm melacur namanya!
Nemi: Sapa kate melacur?? Diorang dapat, nnt diorang soh ko kawin cepat! Ngan diorang! Hahaha.
Aku: SIYES???!! OH TUHAN! Tidak2.
Nemi: Tau takpe. Apsal tanak kawin cepat?
Aku: Nak carik duit dan nak carik yg sesuai. Bukan sekadar cantik semate2.
Nemi: Kalau tersangkut ngan diorang, dapat cantik semate2. Hehehehe.

Begitulah antara perbualan aku dan Nemi tentang awek Kampung. Sesungguhnya apa yg Nemi reveal kat aku tu, tak sangka langsung. Aku tatau ler kalau aku ni naif atau aper, tp aku tak sangka kerosakannye begitu teruk. Lagipon selama ni, aku takde kawan perempuan yg betol2 berasal daripada kampung. Paling2 pon, tinggal kat pekan. Kampung di sini maksud aku, yg kene masuk jalan kecik, pola penempatannya berselerak, mcm dalam drama melayu tuh.

Takperlah, aku stick pada Awek Petronas sajalah. Oh luper lak nak citer pasal dia. Emm, memandangkan post aku nih dah mcm panjang, aku tulis kat next entry yer. Maaf. huhuhuh.

Blergh lah.

-------------------

Cool Facts!
1. Buah Epal (apple) adalah lebih afdal daripada caffeine (kopi dsb) utk mereka yg ingin tahan mengantuk di waktu pagi.
2. Mereka yang mempunyai anak mata berwarna biru berupaya utk melihat lebih baik di dalam gelap.

44 comments:

Naqie said...

ada valid point tu dlm perbualan....

du~ du~ du~

:P

Yap Ah Boon said...

Wah...menarik2..awek kampung. Boleh dijadikan bahan ujikaji untuk episod2 aku yg akan datang. Hahahaha.

F00 said...

nice nice.
tp next entry?
ARGH!

Anonymous said...

Slm Snubb, seronok ya balik kampung. Dari citer kamu nih, pada pendapat kak CN lah, sebahagian kecil jer kut yg berperangai sebegitu.

nagacyber said...

ha Lan, Yap mesti nak follow ko next time balik kampung pasni.. mau die bawak pasukan gerakan die skali.. hahahaha

[re-arrange] said...

:D~~ *drool*

camnih aku nk ikot ko blk kampung snub..leh gk "test" sepam dua..miahaha :p

da dapat "cantek"..pastu chow aa..sape suh attitude cam kamben..kawen?? oh tidak...

*** jahat gk rupenye aku.. ***

[re-arrange] said...

satu aku prasan..apsal ko tak amek gk gambo awek2 kampung tuh?? kan lg best kalo amek..then leh gk letak kat blog neh..lg menarek..hoho

washing said...

kampung ko kat mane? nak pegi cari awek2 tu bley?

Snubby, Don of Anime said...

naqie: indeed..

yap: heh, tak dapat aku bayangkan org cina ahbeng stylo ngan awek kampung... hmm..

foo: yerp, next entry. Kasi laluan kat idea2 aku yg lain. Hehehehe.

kak CN: hehe, mungkin gak sebhgian kecil. Lgpon saye tak judge sape2 pon, cume citer balik jer. tp sayang ler...kalu dah cantik2 gitu tp perangai mcm hampeh..sob2.

nagacyber: aku tau yap musti mau bwk gerakan dia. Akan ku halang!!

re-arrange: ko mmg jahat aku tau. Hahahaha. Aku tak amik gambar pasal, ah sile bace post aku. Rase mcm ade tulis apsal aku tak sempat amik gambar.

washing: takleh bgtau. Hehehe. Especially boye mcm ko.

shaheeran said...

Haa Yap..!! Kan aku sudah bilang sama kamu kampung chicks best! Yap, Bila kita nak buat lawatan sambil menyundal ke kampung saudara Nadlan? Hahaha... Kidding Lan! :p

obefiend said...

awek kampung,
cantik molek bertudung

awek petronas
buka tudung bila rimas?

awek kampung
ramah baik tak sombong

awek petronas
tak jahat tapi ganas?

awek kampung
OH PASAL TU LA SNUB BALIK KE KAMPUNG!!

you 'tard!

F00 said...

Effi the pantunmakerman

Sayuti said...

Lan..

baru aku benar2 yakin yang ko memang budak bandar. ish2

btw, kalau ko pernah tgk gadis2 yang terkinja2 dekat shopping kompleks kalu ader artis laki seperti tomok, atau naquis (ish, cemna aku tau nama2 nih. tuih2. gelik2) buat promosi album, tu la gadis2 kampung zaman skang. yang terkinja2 kat konsert mawi, gadis bandar.

hehe.

tapi, tak adil kalau nak wat tanggapan begitu kepada semua gadis kampung. ada yang naif, comel2, ayu2 leh wat bini yang solehah. tapi susah sangat la nak jumpak.

persoalannya, kita (laki) ni cukup sempurna ke nak carik perempuan yang sempurna?

skian

p/s: setuju dengan reply2 Lan. Adek, ko memang jahat! muka je inesen. haha.

washing... hang pi cari marka kola muda lagi manyak hat lawa.

effi, buat pantun 4 kerat la pulak.

kechi said...

apa lagi.. belasah jer laa.. kalau aku.. tak tinggai dah.. lantak jer laa.. wahahahaha

mangifera said...

huhu~~

cam bebudak kat tempat aku la..pakai baju kurung semua cantek jer..sejuk mata mandang. sekali pi bandar, hamik ko, ketat tak hingat. terraba-raba2. ikut ati, mahu ku kasi penampor barang sebijik due tp sebab anak orang, karang aku plak kena balun dgn balak dia. free jer masuk sepital takpun masuk kubur.

tempat aku felda, leh jgk la tgk trend budak2. jenis2 yang baik tu besenye jenis yang mak bapak jaga leklok. nak tgk muka pun susah. itu jenis yang baik la. yang keji? jiran aku ada sorang, masuk jer bas, terus cabut tudung. rambut ngerbang2 cam pontianak. tp muka dia..rasa nak ....err...comel banget. body cun banget. montok la kata orang.

jenis yang baik? laju ke kena sambar dgn orang masuk minang. tahu2 jer dah kahwin. awek kampung comel sebab tak tempek2 mekap selalu, lagi satu pencemaran alam. tambah plak, matahari tak panas sgt kat kampung, byk pokok.

dunia berputar makin laju, normal la ramai2 rosak. tp siyes geli, minat gile dgn achik spin, hari2 pasang bagai nak runtuh rumah tu. aku dgr muka bengkek je..rimas aih. mai arr duk kampung, leh ushar awek comel. hahaha.

snub, kampung ko kat kelantan kan? kelantan mmg ramai anak dara lawa2, maklumlah, campuran siam byk. psl tu putih melepak. body cantek. bahasa lembut. jom2 gi kelantan, kita carik awek. :P

aku ada awek ganu dah cukup. comel jgk. hahaha.

Snubby, Don of Anime said...

shaheeran: menyundal je keje ko..isk2..

obefiend: haha, aku balik kampung dengan tujuan baik. Jgn salah anggap yer.

sayut: persoalan ko tuh agak off sikit. Sbb takde manusia yg sempurna baik lelaki baik perempuan. Tapi aku percaye laki yg baik akan dapat perempuan yg baik, dan vice versa.

ned: takleh buat camtu. Berdosa besar. Yg dah rosak, kenape nak dirosakkan lagi??

nagacyber said...

hahah.. tak abis lagi isu ni? mane cite awek petronas nyer? huhuhu

Jejaka Kampung said...

Sebut pasal gadis kampung nih,

aku juga sebahagian dari golongan orang kampung dan mempunyai ciri ciri seperti awek kampung:-
1. Muka Mat Saleh + Mata Cina + Hidung Pakistan + Bulu Mata Uzbekistan + Bulu Kening Jepun + Jerawat Melayu + Rambut Brazil. (lebey kurang gitulah)
2. Warna kulit putih bagai tak dihinggapi matahari. (siang tidur, futsal pun dalam bangunan)
3. Perangai? Jauh beza dengan awek kampung. Walaupun dibesarkan di bandar tapi peribadi seperti dibesarkan di perkampungan orang asli. Naif giler babeng. 69 pun tak tau. Pimp pun tak tau. Tau pun setakat SPA jer. (hati seperti kain putih)

p.s contoh di atas adalah rekaan semata-mata.

orang bandar said...

Tak mungkin semua orang kampung mcm itu. Ada ramai yg baik. Kita bila melihat yang buruk, cepat saja nak mengadili.

Unta@Jitra said...

Nice2...

tp tu laa... xsemue... tp yg sikit ni laa jadi nila dlm susu... bile slack sket satu kampung kene cop...

anyway still ade awek2 kampung yg comel rupa dan perangainya skali... cume kene cari sikitlah... susah dah skarang nk cari awek kampung yg xberpendidikan at least sampai skolah menengah... bile dah g skolah tu mmg mcm2 ilmu yg dpt... yg baik pon ade, yg buruk pon ade...

rase panas tol laa kena pancung dgn sayut... dlm kita dok galak cari org yg sempurna, kita lupa nk tgk diri sendiri...

pasal awek kampung yg minat tomok tu, beselah... diaorg nk minat sape lg melainkan muke2 yg kerap masuk Mangga dan URTV...

Snubby, Don of Anime said...

nagacyber: sabo bang..hehehe, takleh aa citer awek petronas sentiasa. Ini tmpt aku mencurahkan idea2, kadang2 mati akal gak aper aku nak citer pasal awek petronas. Karang cite mende same, org bosan. Tunggu aku kumpul bahan dulu. hehe.

jejaka kampung (aku tau ini adalah wan): hakk tuih!!

orang bandar: pasal itulah ianya sekadar cerita, bukan pandangan atau komen.

unta@jitra: panas kene pancung? huhuhuhu. Ok lah tuh ko ade awek yg baik dan solehah. Tak semestinye kene awek kampung kan. Mungkin aku tunggu diorang belajar tinggi2 sikit lah kalu nak adjust sorang awek kampung :p

Sebut pasal Mangga dan URTV, sayut slalu hantar gambar die dlm tuh. HAhahahaha.

girlfriday said...

yappari! daa tau sure tak cite sal awek petronas...

uh btw, jejaka kampung pun ensem2 gak... ngehngeh

Yap Ah Boon said...

Oh aku memang suka awek kampung. Yang aku pernah jumpa agak 'kreatif'.

Remi said...

jejaka kampung ensem? hehe..kalau tetiba aku ngaku orang kampung bole tak? ...
ala..kene tunggu next entry ke kalau nak tau pasal awek petronas? punya la aku stia baca..huhu~

[re-arrange] said...

erm..bak kata org.."kerana nila setitik rosak susu sebelanga"..wpun skit awek kampung yg menyundal, ttp sume awek kampung dicop camtuh. generalization is easier than specification. ehehe..enuff comment.

sayut : haha..aku mmg jahat tp inesen..silent killer ler katakan :p

mangi : uiks?? da ade awek da?? ganu?? gilak aa!! tak bgtau aku pn!! demmit..

Snubby, Don of Anime said...

girlfriday: sile ngorat mamat bernick jejaka kampung di atas. die mmg hensem.

yap: kreatif camne?????? oh demmit.

remi: sabar2..hehe.

re-arrange: stuju2.

dueng: aku terlepas komen ko. lps rearrange tulis ni baru aku sedar ade komen rupenye drpd dueng. Dah ade awek ker?? Tahniah2...aku gak loser lagi, muahaha.

DewA LavaU said...

nanti aku post gamba2 awek brunei plak.cun wooooo.hehehehe :D

p/s:rase cm nak melawat kampung ko tu snubby.bleh x?aku cm nk jadi pervert la plak huahuahua :D

Bta said...

Sian awek kampung tuh. Betul ker kata kazen ko tuh? ko dah cuba awek tuh pegi makan sate pukul doblas malam?

Tak bek ko cakap camtuh Snub.

Terasa aku sebagai seorang budak yang asal dari kampung.

Kenapa kalu awek tuh perangai dia buruk, dok plak kat kampung, terus orang panggil dia awek kampung?

camtuh gak kalu awek bandar, muka innosen n baik ati n segala- macam lagi, juga di panggil ala-ala awek kampung juga?

kesimpulannye, kalo baik ker jahat ker, semua kena tempias kat kampung..

weih sedar le sket..korang kalo beraya ker kenduri kendara ker.. balik kampung jugak.. takder nyer nak buat kat bandar..

ops..teremosi plak budak kampung nih..sorry snub..

Bta said...

..tapi member aku asal bandar, tapi dok kat kampung, bila hari raya jer kata nak balik kampung...

kan ker dia dah dok kat kampung, kenapa tak kata nak balik ke banda n beraya ke bandar?

F00 said...

bandar dan kampung mungkin tak sama. dara(?) kampung mungkin tak sehalusnya. dara(?) bandar mungkin tak sejahatnya. dara tetap dara. walau dimana jua. anda berada.

jika tak terusik, maka daralah ia (lagi). jika tak terabai, maka daralah ia (lagi). jika tak tercapai (akalmu), maka daralah ia (lagi).

ehem.

mangifera said...

hahaha...

adek and snub: bukan takmo cakap...baru ngejas2. tak tentu jadi lagi. comel tu udah comel deh.

aku rasa sebab apa yang stress sgt psl awek kampung ni sebab derang ni terjaga sikit dari awek bandar. itu psl tak sangka derang ni not bad jgk. cam yoda cakap la, dah masuk sekolah tu, macam2 la dia tahu tp tak sangka plak sebegitu advanced. most people akan pikir awek hulu banat ceruk negeri tu ada ke yang advanced2 camtu? sekali dah tahu, psl tu terkejut. sebab tak sangka.

awek bandar takyah citer la..kita gi bandar pun tgk bertempekkan kat dinding shopping mall. so kalau leh buat lebih lagi pun kita tak heran. perception kita jer la..psl tu buatkan terkejut tu.

carilah perempuan yang sepadan dgn anda, tak kira orang kampung ke orang bandar. :) .

weh...awek petronas mana plak? haih. puas tunggu. hahaha. hrm..update at my blog, check it out. :) . sorry2, terpromote la plak.

Hani Mialystic said...

hahahahahahahahaha
gotcha~

patut r org sibuk2 lm umah die kt bwh pukuk~~~

;p

Snubby, Don of Anime said...

dewa Lavau: post2 kat blog ko..hehe.

bta: Adehlah..ko nih. Tak baik menuduh aku tau. Hahaha. Aku tak cakap seperti mana yg ko igt aku ckp. Yg cakap tuh kazen aku. Aku cume citer balik. Ingin aku tekankan sekali lagi, aku tak memihak pada mana2 pihak, sbb aku sendiri tatau secara mendalam akan kebenaran mende nih.

foo: kalau teruna?

dueng: mungkin betol. Sbb awek bandar ramai org tau akan ke tah ape ape diorang tuh, so takdelah disebut2 secara serius mcm awek kampung.

honey: hehehehe..abis tuh igt apa pasal?????!! Seronok duduk bwh pokok...

Sayuti said...

adek. silent killer ke aper ke, janji kalu lepak, aku nak pau.

unta, ish. aku bukan pemancung. pemancing pon bukan. pemancung dan pemancing adalah adi aka genjo.

demit Lan. hahahahah. aku beli majalah tu pon tak pernah. nak hantar gambar? dalam majalah dewan pelajar tu ader la skali waktu zaman kanak2 belum mumaiyiz dulu. tu pon tak kuar. kena rejek.

yap ah boon. kreatif? demmmit

foo, sungguh puitis dan mendalam komenmu tersebut.

dueng abang bunga. kompem dapat. tak gitu?

p/s: suka ati je aku wat blog Lan cam rumah sendiri.

fryday said...

err, incik remi, kalo tetibe tuka stetmen jejaka kampung tak ensem leh tak? ngehehe.

Incik snubby, Jejaka Kampung --> 2. Warna kulit putih bagai tak dihinggapi matahari. (siang tidur, futsal pun dalam bangunan) <-- kalo kampung tapi putey tak rok uuu! dia kene itam lebey sket, ngehehe. :-)~

Yap Ah Boon said...

Kreatif buat kraftangan.....hahahahaha.

danial17 said...

tp kan lan, aku rasa awek restoran selera kesuma kat ss15 lg kiut la :P

kechi said...

wakakakaka.. abg danny komen pasal awek restoran selera kat ss15 plak..wahahhaha

washing said...

sayuti : marka kola muda? bak mai 3 org? aku xpandai cari.....

Bta said...

washing : wei mai la kola muda. lepak2 n usha2 marka..hehe

Snubby, Don of Anime said...

sayut: takper..buat jer..aku tak kisah.

fryday: jejake kampung mmg tak putih. pompuan jer putih.

danial17: hahaha, aku tak pergi tgk lagi! ko kene tunjuk kat aku nnt danny.

iDaCS said...

hehehee.. Nice entry...
harap2, jejaka2 kat luar sana dah BUKA MATA, bila baca entry nie..
Nasib baik ada NeMi, kat situ..
Syukur laa, Tuhan masih nak selamatkan ko lagi, senub
huhuu..

-keep on bloggin-

iceroll said...

snub. kampung mane ko pegi tuh? hehehe

Sulaiman Daud said...


Cerita yang bagus.. teruskan..
Tumpang Iklan
Pejam Mata sayang..
Sakit sikit ni..tahan ya..
>>>Baca Sini Kalau Berani!<<<