Wednesday, April 19, 2006

Mimpi yang Pelik

Saje aku tulis pasal nih. Sebab terlalu pelik. Hahahaha. Ade org kate kalu mimpi buruk, jgn citer kat org. Tapi sbb ini bukan mimpi buruk, so aku pon yakinlah utk tulis. Lagipon kasi chance kat korang utk spam. Hehehe.

Mimpi aku start camni....

Kisah pembunuhan yang berlaku kat kawasan aku makin menjadi-jadi! Setiap hari ade je org hilang kene culik, time tgh tido. Tapi yang peliknya, seblom kene culik, penculik/pembunuh tuh akan antar surat kat rumah mangsa. Siap bagitau sape yg dia akan culik nnt, complete ngan gambar, biodata dan sebagainya. Mcm hantar resume plak. Isk2. Mangsa terdiri daripada budak-budak kesemuanya.

Nak dijadikan cerite mimpi... kawasan aku duduk tuh (aku tak familiar langsung kwsn nih. Ntah kat mane tah aku tgk. Mungkin dlm tv series yg aku tgk byk2 tu kot), mengadakan meeting rukun tetangga. Kitorang berbincang aa ape nak buat. Camne nak tangkap dia tuh. Macam2 aa kitorang berbincang...

Tetibe ade sorang mamat nih masuk tercungap2. Mmg muka dia cuak gile.

"Kecemasan! Kecemasan!" kata mamat tu sambil menyedut nafas. Penat berlari drpd mane laa agaknya.

"Haa.. apsal nih???" kate boss rukun tetangga. Aku tak kenal sapo mamat nih. Tah camne leh muncul. Emm.. mungkin ade ternampak kat mane2 kot. hahahahaha.

"Kite dapat surat lagi! Kalinih rumah Lan!" kate mamat tu sambil menuding jari ke arah aku. Pehhh Cuak seyh!!!

Ok sbb ini mimpi, aku pon tatau camne mamat ni pulak yg dpt surat tuh. Adekah die geledah peti surat rumah aku? Adakah pembunuh tuh sendiri kasi kat die? Ataupon adakah posmen yg pass kat dia? Tahlah..hahaha. Kate mimpi, mmg tak logik sikit.

Aku cepat2 amik surat tuh. Pastu aku bukak. Aku cuak gile. Pastu aku bace. Adeh.. kalinih adik aku pulak yg jadi mangsa. Cuak giler. Pembunuh tuh siap bagitau die nak datang culik pada keesokan harinya. Sesuatu harus dilakukan!!!

Balik kat rumah, aku bgtau abang sedara ku, Abang Harry. Tah camne die leh ade aku pon tak sure. Tapi kami bincang aa ape mende yg boleh dibuat. Akhirnya kami mencapat kata sepakat. Kami berdua akan tido dlm bilik adik aku tuh. Kalu die datang, mmg kene cekup! Lagipon aku ni susah nak tido malam.. jadi bolehlah berjage, jadi sentry. Hehehe.

Esok malam, kami pon buat laa mcm yg dibincang tuh. Aku ngan kazen aku tido kat bilik adik aku. Bersama ngan adik kecik aku tuh. Kami menunggu jer dengan penuh sabar. Aku soh adik2 aku yang lain tido sambil berjage2 kat bilik lain. Aku cakap, kalu ade bunyi bising2 gado2, jangan keluar!! Bahaye.

Tetibe.. tengah2 sentry, aku ngan kazen aku terase mengantuk sangat. Dan pada mase tu, aku terdengar bunyi siulan lagu P.Ramlee (pelik tak??? lagu 'sua sue kemoneng' tak salah aku). Woh.. itu salah satu signature pembunuh tuh! Tanda die dah dekat. Cipet! Aku cepat2 kejut kazen aku yg tertido tuh.

Kazen aku tuh pulak, dengan cepat2 memeluk adik aku, mcm peluk bantal peluk. Taknak kasi lepas. Kitorang tunggu jer pembunuh tuh masuk bilik (ni lagi satu pelik, apsal aku tak kuar jer? hahahaha. ade plak tunggu). Tetibe aku dengar bunyi pintu dibukak!

Kreeukk~~ Eh? Apsal bukan pintu aku lak die bukak??? Daripada jauh aku dengar ade sore org bercakap...

"Eh? Salah bilik. Sori2." Hahahahaha. Buduh punye pembunuh. Leh salah bilik. Pelik syiall mimpi aku.

Pastu baru laa pembunuh tuh bukak bilik kitorang duduk. Sambil bersiul2 lagu P.Ramlee tuh. Pastu tanpa cakap aper, die terus menerpa kat adik aku yg tgh tido. Tarik kaki. Kazen aku yg tgh peluk tuh tahan laa. Taknak kasi lepas. (pelik lagi...apsal laa tak tendang jer..hahaha).

Pastu agaknye ade laa logik sikit.. aku bangun dan menumbuk secara sauk tepat ke arah pembunuh tuh kat perut. Ala2 uppercut laa. Tumbukan padu maut punya~!!! Siap ade bunyi efek yg aku tak tahan nak gelak. Hahahaha.

Terus je pembunuh tuh lunyai. Tp die tak berenti berusaha. Nak gak tarik lagi. Kalinih aku belasah die cukup2. Sampai laa die longlai..tapi tak jatuh2 gak. Sekali imbas, mcm dalam game Mortal Kombat pon ade. Mase utk 'Finish Him'!!




Aper lagi.. aku pon kasi satu tumbukan padu maut kedua, ala2 Ryu dlm Street Fighter siap dengan melompat ke langit. Tumbukan jenis gini dilarang dlm dunia persilatan street fighter pasal kita akan mengarah buku lima kite ke arah langit, konon2 mcm nak tunjuk penumbuk kat tuhan la. Adeh.. kelakar giler...




Korang nak tau aper jadi kat pembunuh tuh? Hancur lebur.. tinggal tulang. Ngan pasir. Aku pon tatau apsal pasir. Hahahahaha.

Akhirnye, kawasan kami terselamat drpd ancaman pembunuh. Aku pon kutip la pasir dan tulang tu letak dalam satu balang. Tulang tu tgk mcm tulang ayam pon ade. Kecik2 jer. Bengong. Lepas aku masukkan sumer mende tu dlm balang tetibe..

"Emm.. nice work!" ade pulak sorang bomoh kat situ. Hahahaha. Bomoh ni pakai topi bulu merak ala2 Chief Red Indian, siap ade celoreng2 kat muka. Aku terkejut kejap dek kerana disapa oleh bomoh nih.




"Ape aku kene buat skang?" aku tanye bomoh red indian tuh. Macam dah lame kenal.

"Ko kene antar ke Putrajaya. Kasi department CSI analisis DNA. Skang ko dah hancurkan mamat nih, kite tatau identiti dia. Susah aa nak carik org2 lain yang ilang. Kot2 laa ade yg masih hidup." kate bomoh red indian tuh. Emm.. btol gak. Dah hancus.

Pastu kami pon keluarlaa, pergi ke pekan. Aku ngan bomoh tuh. Sambil bawak balang isi tulang ayam. Hahahaha. Tah camne, dlm mimpi aku, putrajaya tu terlalu jauh.

"Heh. Aku tau ape yg ko pikir. Jgn risau. Aku dah call teksi utk bwk ko gi putrajaya. Kejap lagi dia sampai. Die dah tau kes kita. Aku tinggalkan ko kat sini. Jgn risau. Teksi tau ko yang mane satu. Dia akan tego ko dulu." tetibe jer abis berkate2 bomoh tu ilang. Magic sungguh. Mcm cokelat chipsmore. Sekejap ade sekejap takde.

Tengah aku lepak2 tunggu teksi yg disebut2.. tetibe ade satu kete Drift drpd jauh. Peh.. power giler! Kete tuh berenti tepat je kat tepi aku. Rupe kete tuh mcm kete dlm anime Initial D. Trueno AE 86. Power aah.




Cermin tingkap Trueno AE 86 tuh turun perlahan2. Terkejut aku tgk pemandu dia. Keichii Tetsuya!! Raja Drift Jepon!!!




"Hoit. Lu kaaa orang gua mau angkat? Itu Putrajaya kaa??" tanye Keichii kat aku.

Tak sangka langsung teksi aku akan naik sebuah Trueno, dan pemandunye Keichii. Giloss. Konfom sepanjang jalan keje nak drift je dia nih.

Dalam perjalanan, Keichii ni tak buat drift pon. Drive mcm bese jer. Bile aku tanye... dia kate "Nanti balang ko tumpah". Haiya. Memula ok lagi aa, aku tetibe boleh cakap Jepon dengan lancar. Borak2 dlm bahase jepon. Tetibe bile nak abis tuh, kitorang borak dalam bahase kelate! Woh.. Keichii Raja Drift Jepon kecek kelate tuh~~

Akhirnye sampai juga aku di Putrajaya. Keichii berhentikan aku kat Putrajaya Medical Centre. Pastu aku tanye aa baper charge?

"Semuanya RM 500."

Mak aihhh. Gilo Mahal. Aku bawak RM 50 jer. Camne nak bayar??? MAti laa aku...

"Keichi. Ambo takdok duit banyok tuh. Guano?(aku takde duit byk tuh... camne?)"

"Hok aloh. Emm. Demo bayar lainkali. Ambo ado hal. (aiseh, ko bayar lenkali. aku ade hal ni)" kate keichi sambil terus memecut kete die. Pelik...

Tetibe aku terjage... oh... peliknye mimpi aku... Dah ler takde moral. Hampeh.

Klasik aaaaaa.

-----------------------

CoolFacts!
1. Budak perempuan mempunya lebih banyak deria rasa lidah drpd budak lelaki.
2. Semasa lahir, beruang panda lebih kecil daripada seekor tikus.

18 comments:

naqie said...

upff...

cam citer bersiri...patutnya sambung balik tido... mana tau nanti mimpi sambung... aisey...

~sogeki no shima de~

melmuhd said...

huk..
aku terkedu.
tade ayat yg boleh aku gunakan utk meng-komen.
- aku terkedu -

Snubby, Don of Anime said...

naqie: takleh sambung balik tido aaa... dah kol 11 mase tuh. tak elok tido lame2. hahahaha.

mel: eleh, mcm ko tak pernah ade mimpi yg pelik2 pulak. standard aa mimpi pelik. tp kalini aku tulis pasal terase pelik sgt, campur aku bgn2 jer terus tergelak sorang. gilo sungguh aku. hahahaha.

nagacyber said...

bwahahahahahha~~!

tu lah.. byk sgt layan game n torrent

iceroll said...

Quote - "1. Budak perempuan mempunya lebih banyak deria rasa lidah drpd budak lelaki."

patut la diorang suka main sup lidah. ngan pompuan pun diorang suka. hehehehehe

[re-arrange] said...

ahahah..bole ko igt mimpi pelik ko tuh?? agak detail lak tuh?? adeihh...

aku kalo mimpi wpun lawak or pelik camne pn kompem aku takleh igt detail camtuh..

Snubby, Don of Anime said...

nagacyber: come to think of it.. btol kate ko! Pembunuhan tuh mungkin datang drpd Anime Monster yg aku tgk b4 tido. Yg lawan2 tuh mungkin pasal pengaruh game Star Wars K.O.T.O.R yg aku tgh main skang. Red indian?? Tak sure. Drift ape sumer? Pon tak sure. Hahahaha.

iceroll: aku tak terpikir lak tuh. HAhaah. aku kan naive.

rearrange: sbb terlalu lawak dan pelik, aku boleh teringat. Bangun2 je aku teringat. Terus aku tulis takut lupe. hahahahaha.

k said...

sila sambung mimpi anda lan, jgn bgn esok basah sudah la yer..

selalu nya mimpi2 ngarut nie bermula sesudah subuh.. well ikut pengalaman aku dan member2 yg aku kenal dulu2. tido pas subuh n bgn tgh ari sket kul 10 ke 11 ke 12 mimpi lah ngarut2.. hoh heh

Dila said...

sup lidah? apekah?

Tapi betul la kate K, lps subuh baru slalunye ade nightmare atau yg ngarut. Sbb org cakap lepas subuh, mimpi mainan setan.
(tp apsal aku mimpi seblum subuh pon nightmare jugak...)

Arr.. ngantuk sungguh. Nk tido la nk sambung mimpi.

mangifera said...

layan jer mimpi. eh snub, apsal cam kow tim dgn sezzy jer ko ni. sezzy citer psl mimpi jgk tp in more serius way la. cuak jgk doo.

huhu~.mimpi adalah bayangan perkara yang kita pikirkan dan mungkin inginkan. cam trueno dan raja drift jepun tu, mungkin ko kagum dgn dua2 benda tu. yang lain tu adalah perkara yang ko pikirkan (cam games and such yang ko enjoy lately).

apapun, enjoy jer mimpi. sebabb bukan senang nak tido dapat mimpi. aku selalu tido tidak bermimpi. kalau mimpi jer, sure psl perempuan yang aku jumpa (BUKAN MIMPI BASAH OK). tp syok la...layan tgk awek2 comel. :P

alang2 dah citer, citer arr psl mimpi basah plak. :P

Yap Ah Boon said...

la la la la la......hachi roku.......

Kenapa tak ada kuasa steamroll yg kau slalu buat kat kami2 yang tak berdosa ni dulu snub.....muehehehehe.

iceroll said...

dila playing good girl. wat tatau lak ape itu sup lidah :P

btw, aku cam pelik camne ko bole membaca dlm mimpi. theoritically, kite tak bole membaca dlm mimpi, pasal mimpi menggunakan otak kanan, dan membaca guna otak kiri. mungkin bole nampak perkataan tp bole dikatakan susah nak membaca dlm mimpi. mungkin pasal serat2 sambungan antara otak kiri ngan otak kanan ko kot. tuh yg wat ko possible membaca dlm mimpi. hehehe

Snubby, Don of Anime said...

K: Ye ke? mimpi slalu jadi lepas subuh ke?? emm.. no wonder aku slalu bermimpi. hahahahahahaha.

dila: Sup Lidah tuh, mcm sup cendawan, tp isinya merupakan lidah lembu. Sedap tuh.

dueng: pertamenye, bukan aku sorang je yg bermimpi. so tak heranlah kalu ade org tulis blog psl mimpi. tgk tarikh? same ke lain? hehehe. keduanya, aku tak obses ngan trueno dan raja drift. so agak pelik aa. tp yg mende2 lain, aku admit sbb byk sgt tgk anime/tv series/games. ketiga, DAH MIMPI AWEK COMEL PON TAK BASAH LAGI KER???? hahahaha. waduhhhh, kental yaa ko.

yap: haha. kejadah aku nak buat kuasa steamroll watpe, kalu dah boleh buat kuasa power lagi. huhuhu.

iceroll: Ko nih. itupon nak pelik. MIMPI jer laaaa. aku tulis bace, tp dlm mimpi, tak semestinye aku btol2 bace. Kadang2 mimpi nih bukan dlm first person view mode, tp third person. Kadang2 aku mimpi aku kat tpt lain, mcm kameraman, nampak diri sendiri. Mcm contoh bace surat tuh. Aku nampak diri aku bukak dan bace surat. Dan tetibe aku dpt knowledge isi kandungan surat. Tapi takde laa pulak aku bace sebijik2 perkataan. gitu...haih.

Sayuti said...

tanpa mimpi, hidup tak bermakna.

[re-arrange] said...

ahhh, takde post baru ke? kamon2.. :p

Unta@Jitra said...

Aku... baru... dapat... bace...

Sibuk + tenet xde = sengal

Anyway ko bertanggungjawap wat aku gelak pagi2 buta ni lan... haih... meleleh air mate ni hahahahahaha

God of Anger said...

mimpi buruk kerana hati tidak tenang
urusan dengan orang didunia tak langsai,
apa dosa kamu kepada orang lain sekarang,
tanya dalam hati.. kamu tahu... pasal tu hati kusut seperti baju seorang peminta sedekah kudung di tepi jalan diseliputi lumut dan tahu kelawar sambil tangan yang tumpul disalut dengan kain buruk bewarna kuning sudah bervau mayat

Anonymous said...

best regards, nice info video editing programs