Monday, April 10, 2006

Aku Encik Sakit

Dalam diam tak diam, dah 6 hari aku tak update blog aku. Adeh. Sure peminat2 aku berbulu takde bahan nak bace. Sorilah kengkawan. Aku tak berape sihat aa sejak 2 menjak nih.

Macam ni laa aku. Daripada kecik camni. Bile sakit, mmg sakit btol. Bila segar, mmg segar sungguh. Aku pon tatau jenis ape diri nih. Tapi skang dah besar, takde laa seteruk mcm mase kecik dulu.

Mase kecik aku boleh kene Asthma(lelah), Sinus(resdung), Demam, Selsema & Batuk Kokol (??) serentak! Percaye tak??? Die tak datang sekaligus, tp berdikit2. Memula susah nak bernafas. Pastu bangun pagi mate sebelah takleh kene matahari (antara sbb kenape aku skang mudah jadi nocturnal), nnt bengkak dan pening. Pastu biler dok tahan2 sakit tuh, mulelah demam. Bile dah demam, kene kipas sikit jer dah selsema. Pastu start batuk2. Pastu demam seminggu. Huhuhuh.

Orang kate lemah antibodi.. huhuhu. Jgn lemah nafsu syahwat sudah.

Oh, aku jugak pernah buat pembedahan buang tumor mase kecik2. Time tuh aku masih menetap di U.S.

Sampailah aku ke skolah MRSM, mende2 camni masih ade. Igt lagi aku, sebagai preparation kat skolah berasrama, arwah mak aku sediakan mcm2 ubat. Penuh satu bakul. In case laa aku perlukan, takyah gi klinik, dlm bakul dah ade. Cakap saje ubat aper... dan ini antara sebab kenape aku tau name byk jenis ubat. Hohoh.

Sampaikan member2 kat asrama lantik aku jadi AJK Kebajikan lagi. Bukan pasal aku leh jage kebajikan bbdak2 lain sgt pon, tp pasal aku byk ubat. Dan supply ubat tuh mcm tak putus. Ade saje yg arwah mak aku kirim. Pastu mulelah sorang dtg mintak panadol... pastu sorang lagi datang mintak painkiller, ubat pedih mulut, ubat luka, ubat itu ubat ini. Tak pasal2 aku jadi Doktor Tanpa Lesen. Muahahaha. Belom campur vitamin lagi. Mak aku soh aku makan, tp aku pass2 kat org lain jugak. Konon2 kasi same2 sihat laa.. hehe.

Tapi seronok sebenarnye dpt tolong kawan2. Aku rase pasal aku enjoy buat mende ni, sikit demi sikit ilang dah penyakit2 aku. Campur kehidupan di asrama yg banyak mengajar aku erti berdikari. Pernah satu hari tuh aku terpakse 'babysit' 2 junior yg demam panas, time org lain pergi prep (preparation class). Esoknya parents junior tuh datang, pastu kasi macam2 makanan kat aku tanda terima kasih. Seronok giler! (Sekolah asrama mmg mengakibatkan pelajar2nya sentiasa lapar. Makanan tuh kire barang mewah! Tak caye tanye org yg skolah asrama lain).

Sebuat pasal doktor nih, time skolah dulu ade sesi jwb soklan, utk menentukan karier yg bersesuaian ngan diri pelajar. Korang ade pernah buat tak?? Aku tak igt name test nih. Tapi yg aku igt, kaunselor aku kate aku sesuai jadi Doktor. Muahahaha. Padahal die tatau aku dah jadi doktor tanpa lesen. Tapi aku tak buat medik time belajar kat universiti pasal tak tahan nak membaca.... penat doh.

Masuk Universiti, mcm biasa, aku menonjolkan sifat2 kebajikan yg terbawak2 drpd skolah asrama. Tapi bukan ubat dah. Kalinih lebih kepada bersosial. Camne nak membuat kebajikan dlm bersosial?? Senang aje. Kasi org pinjam PC, kasi org lepak2 kat dalam bilik aku (asalkan takde barang hilang), dan ade satu time tuh kasi org pinjam kete aku (dengan syarat diorang isi minyak full laa pastu). Kete aku time tuh dipanggil 'Kereta Welfare'. Hahahaha. Itulah satu2nya kereta yg org pinjam utk bwk awek memasing gi jalan2. Mcm2 awek dah naik kete aku, tp aku sendiri takde awek nak dibawak. Sob2.

Kete berjenama Ford tuh telah pon dijual. Kenangan sungguh. Simpan pon tak guna, jadi besi buruk, terlalu uzur, tp byk berjasa.

Ah dah melalut aku nih. Apa yg aku nak citer kat sini, aku lame tak update blog pasal aku sakit gigi. Aku tatau apsal tp slalu gak ler kene serangan penyakit gigi nih. 3-4 bulan sekali mesti kene. Doktor kate infection, "cara awak mengunyah tu salah..". Tp doktor tuh tatau gigi aku ade ruang kosong di antara geraham terakhir ngan dinding gusi (gara-gara adik aku cucuk pensil tepat ke situ mase kecik, darah kuar menyembur2). Luke yg sampai skang ada.

Oklah, nak pergi sambung melayan sakit gigi~~ layan~~~.

------------------------
CoolFacts!
1. Senyuman memerlukan 17 otot, manakala ekspressi muka masam memerlukan 43 otot. Jadi kenapa masam2 aje??
2. Memakai pakaian berwarna kuning membuatkan anda kelihatan lebih besar di dalam kamera, dan hijau utk kelihatan lebih kecil.

26 comments:

marq said...

owh, kat utp pun ko doktor ape.. doktor komputer, doktor anime dan macam2 lagi doktor yang ada.

Hani Mialystic said...

wahaha
adek mane yg kejam tuh
hoho
xnah tau snabi byk saket,yg tau die saluh sehat jerk
membesar bagai juara!

adek mane r? seb bek ade kazen2 yg comel.huhu.

makanan?asrama?wahaha.sinonim2.~~

lapa la pulak~~~

(wen u tell story bout arwah,u make me missed her even more.sob2
=~~( )

Snubby, Don of Anime said...

marq: a ah ek. Luper lak aku. Tapi aku takde laa doktor komputer yg power mcm hang. Hahahaha. Sayut lagi power maaa.

honey: haha. saye byk sakit tu ler kalu nak tau.. And.. arwah adalah the best mom! Nnt ade kesempatan leh citer pasal arwah kat entry baru.

syukies said...

lan typo!~
hahahaahahahahaahah

paragraph 9, line 37, ayat pertama...

Sebuat....

hahahahahah

(jgn marah ye doktor ...hehehe)

Unta@Jitra said...

Die juge doctor-love... tapi xreti nk jd pesakit sendiri hahahaha

tamo komen pasal sakit2 ko... nk komen pasal cool facts je... kalo muka masam memerlukan lebih 26 otot dr senyum, itu suda bagus... dapat exercise muke laa camtu hahaha...

why walk when u can jog >:( (expresi muke masam)

syukies said...

doktor love
aku nak sebut dah tadi. hehehe.

Snubby, Don of Anime said...

syuk: hahahahaha. cipet. tak perasan lak aku typo. almaklumlah.. aku kan tgh sakit. so main belasah jer tulis. pastu dah habis tak check pon. trus saje publish. maafkan aku kerna ketypoan ku. huhuhu.

unta: why jog if u can ride a car? Huahahaha. Kalu pikir camtu, sampai biler tak habis. ternak lemak jer laaa.

syuk lagi: hehe, jgn kutuk aku doc love. ko salah seorang pesakit aku. jgn luper itu yaa. hehe.

Santeria said...

hahahahahahhahahahahahahhahahahahahhahahahaha
typo tu tak tahan... "Sebuat..." tu la ko selalu makan biskut typo(Tiger Biskuat). ko ni mudah terpengaruh ngan benda2 typo.

terima kasih kepada syuk kerana bagitau aku ada typo dikesan... aaauuu aaaaa ~~ (ala-ala serigala)

[re-arrange] said...

haha..syuk adelah salah satu bukti snub seorg doc love yg berjaya :p

btw..ko mmg seorg doc yg berjaya..tak kire le doc love ke..doc kat skola ke..doc anime ke..

tp mmg stended aa doc takleh jadik pesakit sindri..takkan aa nk bedah diri sindri ye tak?? wahaha :P

peace out..cekidaut~ aaa...aku weng..

iceroll said...

aihh..dr love. yg tuh aku quite setuju. hehehe

Snubby, Don of Anime said...

santeria: suke yer aku typo! hahahaha. Biskuat Sebuat Tiger! Sedap pulak bunyi die, nnt aku buat jename sendiri.

re-arrange: pandai~~ doctor mane leh rawat diri sendiri. Doctor juga takleh bedah pesakit yg ade related dengan dirinya.

iceroll: ko nak enroll dlm sesi kaunseling doc love aku? call bila2 saja, 1-800-DOCLOVE. 24hrs free hotline.

nagacyber said...

Estima pun kete welfare jugak per? huhu.. aku teringat lagi yg kite kuar yg epul s'wak kene duduk bawah menjulur kaki kat tgh2 seat.

Snubby, Don of Anime said...

nagacyber: aku dah luper laa kisah tuh. ko leh citer balik tak? Ramai ke keluar masa tuh?? gi mane? Aiseh lupe la plak eden.

Dila said...

hahah, love doctor. Memang sesuwai. Memang sesuwai jugak doctor make the worst patient.

:p~

Tapi snang kate ko mmg Bhgn Welfare pon ape kat UTP pon. Lapa2... Mamak Lan.. Mamak~

nagacyber said...

hmm.. aku tak ingat time tu nak gi minum ker nak gi ipoh.. salah satu outing kite mase ko bawak estima dtg utp.

nagacyber said...

oo ye.. aku baru teringat.. Immamakimasu~~~

Snubby, Don of Anime said...

dila: kendian biler aku tade kete, aku terpakse mencarik welfare kat org lain..sob2.

naga: ooo...terlalu byk peristiwa gi mamak dengan estima sampai aku tak igt yg mane satu. takperlah. at least dah buktikan aku ni mmg AJK kebajikan seumur hidup.

[re-arrange] said...

hehe..spttnye ko berbangga menjadik AJK Kebajikan yg berjaya sepanjang hayat

Hani Mialystic said...

org same komen pos yg same
braper kali korg bukak blog snubby neh lm sehari a?
ape la weyh~~~

hahaha...blog terbaik!!

Snubby, Don of Anime said...

itu laa yg saye katekan.. peminat2 saya!! Hahahahaha. Ni belom full force pengomen2 lagi.

nyeh2.

suria said...

ah? adik kau cucuk samaa pencil... ishk ishk... adik yang mana nih? mintak simpang la aku tak jumpa dia nanti... LOL

Snubby, Don of Anime said...

adik aku no.2, yg tgh buat diploma kat itm shah alam skang. Alaaa..adik aku yg hensem tuh. Zmn aku umur 6-7 tahun laa mase kejadian cucuk pensel tu berlaku.

Sayuti said...

jaga diri baik2. sakit fizikal takpe. jangan sakit jiwa, sakit rohani, sakit mental. bahye.

naqie said...

ganas rupanya yg no dua tu baru tau~

(apa ingat org ganas jer leh ganas? <- apa kau cakap nih?)

du~ du~

Snubby, Don of Anime said...

sayut: sakit yg lain2 tuh belom lagi. stakat ni sihat walafiat. SEGAR!

naqie: tau takper..hehehe.

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. Adderall cheap non prescription free download scrabble game for nokia 7650 Sealed headset bearings free best cheap ionamin online anniversary scrabble set dishwashers default code f1 fix san diego Remeron and neurontin scrabble monopoly wood game table amino and fatty acids for eczema Geo tracker body kit