Monday, July 10, 2006

Forza ITALIA!!!

ITALY MENANG!!! ITALY MENANG!!! ITALY MENANG!!!!!!!!!!!!

FORZA ITALIA!! FORZA AZZURRI!!!

Photobucket - Video and Image Hosting

Untuk post kalinih, aku mencadangkan korang dengar lagu nih --> Shakira feat Wyclef Jean - Hips Don't Lie REMIX Bamboo ( World Cup 2006 Mix).

Fuh.... penat aku bersorak sakan. Nak terkeluar rasenye anak tekak aku bersorak. Mau taknya, pasukan yang aku tetibe predict masuk ke final (berdasarkan mimpi aku), betul-betul masuk, dan kendian, menang pulak tuh!!! Mungkin lari sikit ler sebab prediction asal aku Brazil V Italy. Ganti Brazil dengan France jer. Score pon dah predict same... penalty 5-3.

Walaupon aku tak dapat ape-ape dengan menyokong Italy, tapi sekurang-kurangnya aku puas! Sekurang-kurangnya ia membuktikan sixth sense aku masih ada. Tak tumpul macam yang selalu aku risau. Teringat aku memula start World Cup, aku bagitau dekat kazen aku (yang dah tua dan lebih berpengalaman...),

Aku: Italy masuk final nih!!
Kazen: Yer ker... hmmm (ragu-ragu).

Kebetulan masa tu tengah tengok Italy V U.S.A. Main pon agak tah hape-hape (walaupon bagi aku game tu menarik sebab banyak kad. Muahahaha).

Kazen: Tengok tuh. Macam mane abang kate Italy boleh masuk final nih.
Aku: Erk, awal lagi nih. Boleh tuh... (aku pon jadi ragu-ragu).
Kazen: Tak boleh masuk final kalau main macam nih. Hehehe.
Aku: Erk. Boleh-boleh. Tengoklah nanti.

Hampir sebulan lepas tu, ayat aku tadi menjadi kenyataan. Hepi beb!!! Sambil berBBQ dengan kazen-kazen aku yang lain, dan pasang projektor sendiri (selepas tgk kejayaan kedai mamak sume pasang projektor), aku takleh bayangkan betapa hepinye aku. Priceless!!

Ah.... lega hati aku. Tahun 2010, konfom aku kene pergi South Africa, untuk menyaksikan sendiri kehebatan World Cup secara live. Kalu ada rezeki, boleh laa pergi ngan bini yer tak?

Tengah-tengah aku menaip blog nih, tetiba aku dapat sms...

"Geramnye... France kalah."

Hehehe, SMS tu aku dapat daripada seorang peminat France yang setia. Atau boleh kata peminat Thierry Henry lah senang citer. Pompuan... bukannya nak tengok bola kat padang sangat. Bola lain mungkin. Sape lagi kalu bukan... Nana.

Terus aku reply;

"Sorilah yer. France kena menang tahun lain. Tahun ni tahun saya. Tahun Italy. Hehehehe."

Beberapa saat lepas tu Nana reply balik;

"Yelah. Yelah. Italy main kasar :p . So camne skang?"

Aku reply dengan ayat camni.... "Camne ape lagi, tunaikanlah janji awak tu yeeeeee. HEHEHE."

Oops. Sampai di sini sajaaa. Terlebey-lebey lak aku cerita. Kalu korang nak tau ape kes sebenar, sabarlah, kan aku dah janji nak sambung citer lepas World Cup 2006. Insya allah beberapa hari lagi. Hehehehehehe.

---------------------

Fakta fakti!

1. Forza membawa maksud Power dalam bahasa Italy. Bermakna Forza Italia bermaksud Italian Power.

2. Azzuri pulak adalah nickname kepada pasukan Italy, yang bermaksud "Azzuro" atau "Sky Blue", kerana hampir kesemua sukan di Italy (kecuali sukan bermotor), menggunakan warna sky blue sebagai warna kebangsaan sukan mereka.

-------------------

PS: Aku sedey tgk Zidane headbutt mamat tu smalam... isk, isk, isk. Rase mcm nak nangis lak tgk Zidane jalan masuk ke changing room sambil kepala tertunduk, lalu sebelah piala emas tu. Walaupon aku sokong Italy, Zidane tuh dah tahap lain dah orang pandang. Haih...

Di bwh ini adalah apa yg mungkin terjadi (brainstorming ngan si Wan)...

Materazzi: Gol penalti ko huduh.
Zidane: Ape ko cakap???
Materazzi: Gol ko sampah. Kitorang saja kasi ko penalti tuh, sebab aku tau nanti Pirlo akan amik corner, pass kat aku cantek gile, pastu aku headbutt kan aje bola straight masuk dalam gol. Kitorang Italians dah plan sume, bukan macam ko gol penalti sampah.
Zidane: Oo, headbutt yer...

Berjalan ke depan sikit, tetibe meng-headbutt Materazzi seperti yang dirancang oleh coach France, Raymond Domenech. Keji, Domenech dah plan soh tanduk dada Materazzi rupanya.

12 comments:

circleinspoon said...

kureng...cter terhenti di tgh jalan...

FM said...

"kan aku dah janji nak sambung citer lepas World Cup 2006. Insya allah beberapa hari lagi." - snubby

Huh, takkan nak claim tido dulu kot? Kejap-kejap je dah la.

Farah Wahidda said...

hihi..btul kata faisal muthalib. qada' tido jgn lama2 sgt ye. kitorg tgu cite dah lama nih...hehe :p

syukies said...

fakta no2

kecuali sukar bermotor?

wahahaahahahaahahah

sukar nye motor itu~~~

Snubby, Don of Anime said...

circle: hehe, sabarrrr.

faisal: mesti laa tido dulu!! nanti menulis dlm keadaan takde mood, tak sedap plak.

farah: hehehe, same seperti jawapan pertama di atas... sabarrr.

syuk: aper ko mengarut ni? sukar motor? aku tulis sukan lah. bace elok2.

iceroll said...

gile kuat die tanduk dada materazzi tuh. aku kalo main bola tanduk bola pun jarang. haha

Sayuti said...

snub, rahsiamu telah diketahui. nyiahaha.

[re-arrange] said...

here's a better version of zidane's headbutt mystery ~

Mate: Wow, hard nipple eh, ZZ?

(happened while they were in the penalty area, as his hands were on him)

ZZ: Get your hands off me, pervert.
Mate: Wonder which is harder, your head or your nipple?

ZZ was walking away....

Mate: Guess your head is not that hard, cause you cant even head in a clear chance at goal. Hahaha...hard nipple! ZZ had hard nipples playing football!
ZZ: You wanna know which is harder? Take this!

And there goes the head butt incident

Mystery solved

Snubby, Don of Anime said...

Hahaha. boleh tahan rearrange. meh aku kasi teori lain plak..

Materazzi: Zidane..
ZZ: Yes?
Materazzi: I am your father..pish posh (gaya darth vader).
ZZ: What! NOOOOO!!!!!!!!

And there goes the real headbutt incident. Keh2.

Hani Mialystic said...

knape insiden2 tuh melibatkan mulut mate tuh yang cabul semacam jer.

haha. cube sape2 try bagi yg +ve sket. nnt snub kasik hadiah.

ps:haa!jelesnye korg bbq sambil tgk final!!!

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... boating tv program granite state oral surgery pllc history Seroquel lust Merchant accounts keywords marketing Design ecommerce hosting merchant account Location lamborghini How to stop effexor article on medical insurance 20 22 re motor toyota Compatible inkjet cartridges side effects of seroquel event planner q meeting planner q dog racing Download free scrabble dictionary Valtrex and pharmacy Top ten family vacation destinations Liposuction dallas tx Military breast implant apartments Hoshizaki ice storageice dispenser series machine Surgery eye

Anonymous said...

http://www.maps.google.com/ - [url=http://www.wikipedia.org/]wiki[/url]
mail