Monday, January 08, 2007

Suka Duka 2006

Salam semua. Selamat tahun baru aku ucapkan, semoga 2007 ini membawa makna yang mendalam untuk korang.

Sorrylah pasal lame tak update blog, macam ler ade orang bace je lagi kat sini. Aku takdelah bizi sangat, tapi aku terase malas semalas-malasnya nak update. Nak2 lagi citer Nana 2 nih. Walaupon dah mendapat keizinan utk menulis, tapi aku terase macam tak proper kalu tulis gak. So dengan ini, dengan sepuluh jari aku susun, aku mintak maaf. Aku tak dapat meneruskan citer Nana 2... sori.

Apepon, aku akan terus update blog ni drpd segi yang lain. Macam mana tu, aku tak sure lagi, nanti ade idea aku tulislah something. Korang boleh melawat link2 blog member yang aku sediakan kat sbelah nih, diorang rajin update woooo. Huhuhuhuh.

2006, satu tahun yg penuh suka duka untuk aku. Tapi kebanyakkannya duka. Mungkin yang paling aku sedih skali bila tahun 2006 menjadi saksi terputusnya aku dengan beberapa orang yang aku panggil kawan. Putus kawan ni satu perkara yang menyakitkan, hendak lagi bila kita dah kenal lama. Kadang-kadang atas sebab yang entah hape2 jer...

Aku sendiri tatau kenapa 2006 ni byk kes putus kawan nih. Tapi setiap hari aku berharap aku dapat kawan balik dengan member2 yang memutuskan status kawan dengan aku tuh. Ada orang nasihat, buat aper lah tunggu lagi. Orang taknak kawan, sudahlah. Tapi aku rasa ralat benar sebab aku bukan jenis orang yang putus kawan secara tiba-tiba nih. Kalu ade pon dalam hayat aku tentang putus kawan, sebabnya memang btol2 kukuh dan logik dan takleh diselamatkan lagi. Tapi amat jarang berlaku selama 25 tahun aku hidup.

Mungkin ada antara kes putus kawan aku nih, salah aku sendiri. Tapi kalau tak bagitau, memanglah aku takkan tahu sampai bila-bila. Satu sebab kenapa aku berjaya maintain berkawan dengan ramai orang adalah, terus terang. Bila tak puas hati, member2 akan bagitau. Bila aku tak puas hati, aku akan bagitau. Tapi secara baik lah, takdelah maki kutuk ape.

Haih.. kepada member2 yang dah bukan member aku (sebab korang putuskan), kalu boleh, kite kawanlah balik. Aku bersedia 24 jam untuk mendengar apa yang tak puas hatinya, dan mungkin bleh buat satu solution kasi setel masalah...

Kalu takmoh gak.. nk buat camne kan. Anda tak rugi, cuma aku jer yang rugi pasal hilang kawan... dan aku akan menyesalinya sepanjang hayat.

8 comments:

Anonymous said...

:)
satu hilang seribu mari!!
mari mari kita kawan dengan snubby!!
ngeh3

Fadhli said...

Lan.. aku rasa baik ko melanggani First Fitness selama setahun. Pasti akan bertambah kawan-kawan baru. Bukan sahaja yang terbaru, yang best-best pun ada. Heheheee... Jangan mare ek.. kita kan kawan...

khairul said...

ahahahah bleh aa aku tlg bawakkan ke FF... call me lan... call me...

jojjo said...

kalo nak main futsal tetiap jumaat tu mmg aku kurang mampu la lan. ko pon paham, aku kurang kelapangan. tapi kalo nak memamakkan diri, mmg tak de hal punye beb~

kohkhokoh..

Genjo_Sanzo said...

Rilek brader..
Biar putus kawan, jangan putus kote..
Hahahahah!!

Snubby, Don of Anime said...

setahun kat FF berapa ringgit haa? jauh ler nk pergi.. kalu ade dekat2 bangi ni takper gak.

jo: huhuhu, slalunye aku tunggu ko yg ajak aku memamak pasal mase ko lagi tight drpd aku. bile ko ajak tuh maknenye ko mmg free lah maknenye.

genjo: hahahahahahaha, jangan putus haid juga.

Sayuti said...

aku baru nak komen kata2 semangat, terus tak jadi baca komen si adi.

hahaha.

tokey #warm-up said...

putus haid ok ape ? xyah risau2 ....