Sunday, April 19, 2009

Part 5: Kebetulan yang Tak Dijangkakan

Letto - Permintaan Hati

Previously on Part 4...


Dengan perlahan, aku mendongak melihat si empunya kaki... Daripada kaki.... aku nampak peha... then aku nampak pinggang... seterusnya badan... tangan... dan akhir sekali...

"ERK??!"


"HAA???"


Kami berdua terkesima dan terkejut!!!


Now...

"ERK??!"

Jari telunjuk aku menunjuk ke arah gadis itu. "Ini...." aku cuba menyambung ayat tersebut dengan satu nama, tapi malangnya aku dah lupa langsung nama gadis itu. Yang pasti, aku memang kenal dia!

"HAA???" terus saja dia pun seperti terkejut. Tak taulah terkejut sebab aku tetiba je buat macam tadi, atau terkejut sebab lain.

Ok, dalam otak aku, berjuta-juta nama dah aku panggil dalam satu masa yang sangat singkat. Aku cuba mengingati nama gadis ini. Aku yakin sangat aku kenal dia. Tapi bila? Di mana? Apa kaitan dia dengan aku? Kenapa aku terase sangat kenal???? Lagipun aku sebenarnya senang ingat nama orang dan muka orang, dan berupaya untuk recall balik walaupun dah lama tak berhubungan (ini hanya berkesan pada nama panggilan saja, bukan nama penuh). Sambil aku cuba mengingati, aku cuba membayangkan situasi dimanakah gadis ini wujud pada suatu masa dalam hidup aku.

Ah. Akhirnya... aku teringat!

Tapi kalu aku salah macam mana? Malu nanti. Malu seyh. Tetibe kate kenal seorang asing yang baru kupijak kakinya.

"Err... Naliza, kan?" aku cakap saja.. Salah pun salah lah. Kalu salah, aku blah je daripada situ, buat tak tahu.

"Awak siapa? Mana tahu nama saya???" balas gadis itu dengan suara separa tinggi.

SAH!!! Memang betul!!! NALIZA!!

"Waaa... siyes! Lama betul tak jumpa. Tak ingat ke saya?? Nama saya Lan. Tak ingat langsung ke??" aku sedikit excited. Maklumlah, member lama. In fact, sangat lama. 20 tahun yang lepas kot!

"Lan mana... Sorry... saya tak ingat.." gadis itu mula nampak relak sket, sambil memegang dagunya.

"Awak apa kabar? Lan laa... jiran sebelah rumah awak lagi, dan skolah rendah same2 darjah 1 sampai darjah 6? Saya suka kaco awak masa kecik2 dulu? Tak ingat?" aku cuba memberi idea-idea supaya Naliza dapat ingat kembali.

"HAAA!!! Are you serious???"

Erk.. ah sudah.. salah orang ke..............?

"Awak ke??? Ya allah, lamanya tak jumpa... Saya tak cam awak. Nampak sangat... lain..?" balas Naliza. Ah akhirnya dia ingat juga aku... alhamdulillah. Terselamat aku daripada kemaluan yang sangat memalukan lagi mengaibkan. Huhu.

"Yerp. Its me. Well, logik lah kalau awak tak cam saya. Lama sangat dah.. 20 tahun saya rasa. How are you.. ?" tanya aku lagi sekali bila keadaan dah kembali tenang. Sangat jelas di mata Naliza yang dia juga turut terasa seronok.

"Not fine obviously," kata Naliza sambil menunjukkan ke arah kaki dia. Sambil mencebik mulut.

Ah. Aku terlupa kejap insiden tadi.

"Hahahahahaha. Sori Naliza. Sori sangat sangat. Saya btol2 tak perasan ada orang belakang saya..."

"Sorry je mane cukup.."
balas Naliza perlahan sambil membongkokkan sikit badan menggosok2 kaki dia.

"Awak seorang je ke?" tanya aku.

"Aah. Kenape?"

"Then, let me treat you something. Sebagai tanda mintak maaf. Boleh?" Entah kenapa laju ayat tersebut terpacul di bibir aku.

"Ok. Baru la tak terasa sakit sangat.. Hehe..." kata Naliza.

"Awak nak makan, or minum saje?"
tanya aku.

"Minum sajalah. Boleh borak2 tukar cerita..."


Kemudian kami bersetuju untuk pergi minum di Starbuck yang terletak di tingkat bawah Jusco Cheras Selatan.

Ketika minum, kami bertukar-tukar cerita. Macam-macam cerita! Rupanya Naliza datang ke situ nak amik barang yang dia order bulan lepas. So dia sebenarnye planning nak datang kejap je. Amik barang kemudian terus balik. Tapi entah kenapa dia melencong ke kedai TV beso tu kejap, dan akhirnya dipijak oleh aku. Erk, maksud aku, kakinya dipijak oleh aku.

Dan kemudian Naliza bercerita pasal kehidupan dia selepas sekolah rendah. Sekolah menengah, universiti, dan alam pekerjaan. Seronok betul dia bercerita. Dulu dia tak macam ni. Naliza yang aku kenal masa kecik2 dulu... tak banyak cakap orangnya. Tapi satu yang aku pasti, wajah Naliza tak berubah sangat. Masih kelihatan seperti dulu. Putih gitu, hidung mancung sikit macam tok arab, bulu mata yang melentik. Masa kecik dulu aku suka cakap dia ni macam Princess Jasmine dalam citer Aladdin Disney. Memang sebijik, kecuali Naliza ni putih. Pastu dia akan bengang sebab terasa aku mengutuk dia ni macam watak kartun. Dia tak sedar ke yang aku puji dia sebenarnye? Haha. Dan sekarang dia sangat tinggi, hampir sama tinggi dengan aku. Bagi seorang perempuan melayu, tinggi jugak tu, apatah lagi bila dia slim.

"So.. sekarang awak duduk kat rumah tu lagi?" tanya aku.

"Tak dah. Dah pindah dekat2 area sini." jawab Naliza. No wonder laa... datang sini sebab dekat ngan rumah rupanya. "Awak pun masih di sana?" tanya dia balik pada aku.

"Tak tak. saya dah enam tahun lebih pindah Bangi. Harinih saja datang nak beli barang, window shopping..."

"And you come alone?" tanya Naliza lagi.

"Macamlah awak bukan datang seorang... huhu," aku tergelak.

"Saya lain. Saya datang nak amik barang yang dah dibooking. Tak planning untuk jalan2 dalam ni pun. So, datang sorang2 pon dah cukup."

"Haha. Maknanya, kalau awak nak datang window shopping.. datang berdua laa ye?"

"Nope. Bertiga atau berempat," jawab Naliza pantas dan pendek.

Wah Wah Wah. Satu persoalan memenuhi benakku secara tiba-tiba.

"Oh. Dengan husband dan anak-anak ye?" tanya aku direct.

Naliza yang sedang menghirup Ice-blended Mocha tetibe tersedak. Serentak dengan itu dia menmbeliakkan matanya ke aku seolah-olah tak expect soalan tersebut.

"Saya belum kawin lagilah! Hahaha. Datang dengan adik-adik saya or my mom. Awak ingat kan adik2 saya?"

Ah... adik2 Naliza yang sangat unik. Mana mungkin aku lupa.

Dulu masa kecik2, aku memang suka sakat Naliza ni. Lagi2 bila dia ni jiran aku. Petang hari je, aku akan berada kat halaman rumah konon2 buat aktiviti. Dan dia akan keluar rumah main-main dengan adik-adik dia. Bile dia keluar, aku akan rase seronok. Dan mulalah aku cakap macam2 kat dia. Dia memang tak reti nak balas, kecuali menjeling dan mencebik mulut je. Bila dia buat gitu, aku mmg terasa sangat puas hati sebab mission accomplished! Aku suka sangat tengok die jeling dan cebik tu. Sebabkan dia tak reti nak counter-attack, maka adik dia yg dua orang tu akan tolong. Sorang pompuan tapi macam laki. Tomboi. Muka keras gila!!! Tak taulah camne leh jadi adik beradik... Dan sorang lagi adik kecik lelaki yang hyper aktif yang sanggup kejar aku semata-mata nk protect kakak sulungnya tu. Sanggup panjat pagar yang memisahkan rumah kami nak kejar aku.

Haha.. citer zaman budak-budak memang lucu bila ingat balik.

"Ingat2... sihat ke diorang?"

"Sihat jer. Ni pun datang pasal--" tetiba ayatnya terhenti sebab telefon Naliza berbunyi. "Ye.. ye. Kakak nak balik dah ni. Kakak jumpa kawan lama jap. Mama tunggu lah, japgi kakak sampai. Ok.. haa.. ok... ok ok... Bye mama."

"Ok Lan, sori.. saya kena balik dah. Mama dah call. Next time bolehlah kita borak2 lagi,"
kata Naliza pada aku selepas meletak telefon.

"Sure.. sure. Tapi camne nk borak-borak kalau saya tatau nak kontek awak camne?" tanya aku. Ni semata-mata ayat sopan utk memberitahu aku nak nombor telefonnya.

"Hahaha. Betul gak kan. Nah amik no saya.." Naliza mencapai kertas dalam beg tangannya dan menulis nombor. "Nanti, sekejap lagi awak SMS lah bagi nombor awak. Saya nak kena cepat."

"Ok ok. No problem. Nice to meet you again. See ya later,"
jawab aku sambil tersenyum. Aku masih lagi duduk kat kerusi Starbuck tu, dan Naliza dah bangun nak balik.

Selepas sesi melambai-lambai... Naliza pon hilang di dalam orang ramai. Aku je masih duduk kat kerusi. Rasa macam malas lak nak bangun. Tapi apepon, balik je lah. Takde mende dah nak buat.

Aih.. nak kaco Nur & Na, diorang bizi periksa la pulak!!! Nampak gaya, aku mengaco Naliza je lah nanti... Hehehehehehehe...

-bersambung-

Letto - Permintaan Hati

77741

24 comments:

Faizal said...

wah menarik tu dpt jumpa member lama yg dah 20 tahun x jumpa, kalau aku tobat x cam

Snubby, Don of Anime said...

aku cam die pasal die comey~

huhuhu.

Faizal said...

ayat la dia pe lagi, hint dia dah bg tu

Snubby, Don of Anime said...

isk.. ko nih.

aku ni insan pemalu lah. LOL!

btw, jadah ape hint padahal baru jumpe balik hahaha.

naqie said...

naliza mana ni!!?? tak pernah tau pun ada nama tu lol.(ker nama samaran sini?) woooot AD btau ar sini sapa :p

p/s:20 tahun leh cam?... em mcm kes ayim? :D tp mamat tu buat2 tak kenal bila tegor rofl

Snubby, Don of Anime said...

hahaha, ni jiran lepas pindah rumah daaa. sbb tu naqie tak kenal.

ayim mmg die sengal lol.

the unknown said...

heh bende nie slalu jadi kat aku.
org tego aku, tp aku x tau nama die.
hehe

bukan sbb aku nie sombong, tp aku mmg x amik port sgt nak tau psl org.

Farah Wahidda said...

menariknye! tp agak kagum gak, selalu lelaki susah igt org. ni dah 20 thn bleh igt lg. hehehe

Anonymous said...

wah! makin lama makin mnarik. bukan 2 je, tapi 3. hurmm.....

PuteraTenaga said...

Salam aidilfitri

lama tak djengok...masih kah kau ingat...

AleXeNdEr reEz said...

SCOREA elearning business

sertai scorea business untuk menbantu pelajar mencapai kecemerlangan sambil menjana pendapatan lumayan.


hubungi saya untuk keterangan lanjut - radzi (013-4372508)

IkraamTorres said...

this is my new blog address :: http://www.pgx4238.blogspot.com/

Anonymous said...

In biology, sex is [URL=http://sex.pourle.net/indian+family+sex+pics.html]indian family sex pics[/url]
a process of combining and mixing [URL=http://sex.pourle.net/black+group+sex.html]black group sex[/url]
genetic traits, often resulting [URL=http://sex.pourle.net/xxx+sex+slave.html]xxx sex slave[/url]
in the specialization of organisms into [URL=http://sex.pourle.net/australian+sex+party.html]australian sex party[/url]
a male or female variety (known as a sex). Sexual reproduction involves combining specialized cells (gametes) to form offspring [URL=http://sex.pourle.net/3d+toon+sex+comics.html]3d toon sex comics[/url]
that [URL=http://sex.pourle.net/virgin+sex+vid.html]virgin sex vid[/url]
inherit traits from both parents. Gametes can be identical in form and function (known as isogametes), but in many cases an asymmetry has evolved [URL=http://sex.pourle.net/asian+sex+women.html]asian sex women[/url]
such that two sex-specific types of gametes (heterogametes) exist: male [URL=http://sex.pourle.net/men+having+sex+with+men.html]men having sex with men[/url]
gametes are small, [URL=http://sex.pourle.net/my+first+sex+ed+teacher.html]my first sex ed teacher[/url]
motile, and optimized to transport their genetic information over a distance, while female gametes are large, non-motile and contain [URL=http://sex.pourle.net/pet+animal+beastiality+zoo+sex.html]pet animal beastiality zoo sex[/url]
the nutrients necessary for the early development of the young organism.
An organism's sex is [URL=http://sex.pourle.net/dog+having+sex+with+girls.html]dog having sex with girls[/url]
defined by the gametes it produces: males produce male [URL=http://sex.pourle.net/free+online+animated+sex+games.html]free online animated sex games[/url]
gametes (spermatozoa, or sperm) while females produce female gametes (ova, or egg cells); individual organisms which produce both male and female [URL=http://sex.pourle.net/adult+sex+tubes.html]adult sex tubes[/url]
gametes are termed hermaphroditic. Frequently, physical differences are associated with the different sexes of an organism; these sexual dimorphisms can reflect the different reproductive pressures the sexes experience.
[URL=http://sex.pourle.net/girls+having+anal+sex.html]girls having anal sex[/url]

sic said...

mcm bes je...
susunan ayat pon mcm typical filem melayu...
wah..wah...wah romeo baru dh menjelma

SF Sex Toy said...

Anal Sex Toys | Bachelorette Party Supplies | Body Jewelry | Bondage & BDSM | Sex Books, & Adult Games | Cock Rings | Condoms | Sex Toys for Couples | Dildos & Dongs | Eco-Friendly Sex Toys | Erotic Body Lotions | Adult Gift Certificates | Health & Beauty | Kegel & Pelvic Exercisers | Sexy Lingerie & Clothing | Lubricants | Luxury Items | Masturbators | Sex Meds & Supplements | Sex Toys for Men | Nipple Clamps & Pumps | Adult Party Games, Supplies & Gifts | Penis Enlargers | Sex Dolls | Sex Swings, Machines & Erotic Furniture | Strap-ons & Harnesses | Vibrators | Sex Toys for Women | Adult DVD & VOD Movies Online

Bella Bell said...

bila nak sambung? dah stop berblog ea?

boys bedroom ideas said...

Hello
Thanks for this great stuff!, It's rare to see a great blog like this one today, continue it , Best Regards

Anonymous said...

[p]Compare models and colors, the most popular model may be the most expensive . As well as the E . The High School Reform Task Force Superintendent Mark Roosevelt announced the creation of the Pittsburgh Public Schools High School Reform Task Force . ugg men classic short boots are available in different [url=http://www.womenuggboots4u.co.uk]women ugg boots[/url] and beautiful colors . They are made under the name of EMU Australia, which [url=http://www.uggbootssdeutschland.com]ugg boots deutschland[/url] is an Australian company . These days meant for young ones together with individuals identical, those relaxing boots or shoes array with fifty [url=http://www.ghdoutletonline4u.co.uk]ghd hair straighteners[/url] dollars or maybe more, safeguarding the toes wheresoever everyone choose . Mother or husband, I love [url=http://www.iecheapuggboots.com]cheap ugg boots ireland[/url] you both! Alice from Australian sheepskin boots provides the classy cheap sheepskin boots with reasonable price . cheap bailey button ugg boots Now, allow us arrive jointly to consider satisfaction in the " booties " of seasons.[/p][p]discount ugg bailey button Roxy Short available for sale on the net [url=http://www.genuineuggs4u.co.uk]genuine ugg boots uk[/url] merchandise is heated merchandising for online world . Before we can check out who advantages from rakeback, we must [url=http://www.womenuggboots4u.co.uk]women ugg boots clearance[/url] have a look at all from the players included and determine who's who . The environmental concurrence is widely of importance to any business,ugg boots 5815 classic tall, along with the [url=http://www.uggbootssverkauf.info]billige ugg boots[/url] meaning connected with determining the right persons to make certain the environmental laws usually are attained will mature seeing that kinds of living conditions is constantly on the transform . Dyeing also used this trick, really feeling abnormal, dark, small area can also, large pieces of direct throw it . Your feet will know the difference, however . coachoutlet11ss . Nike Shox seems [url=http://www.genuineuggs4u.co.uk]genuine ugg boots[/url] part of you . It is important to shell out money for high quality hair beauty products because you would not doubt what it can do to your hair.[/p]

Anonymous said...

[p]Bly is about Europeans and star favorite UGG, whether shopping is still separate at the shooting scene, UGG does not leave the body . The software more than likely uses too much endeavor to make sure you discover how to earn faux finances considering that it actually to earn actual money,tall classic ugg, so just why waste matter made the effort serious about make earn presume finances? [url=http://www.ghdoutletonline4u.co.uk]ghd straighteners sale[/url] Plenty of people scanning this should just remember the moment Rob Kramden came across faux finances relating to the car,hot flat irons, and additionally carried the software place and additionally decided mad repaying expense and additionally imparting the software gone . The third is the particular height, while I just like the shorter boot [url=http://www.ghdoutletonline4u.co.uk]cheap ghd straighteners[/url] for within jeans, it isn't something that is going to look OK with anything, and certainly looks goofy without help . As time goes, with the idea of the diversification, [url=http://www.uggbootssverkauf.info]billige ugg boots[/url] producers took another method to make themselves the leaders of the market . you can possibly confirm out a pair of those fabulous men's Ugg boots in person to discover out if they in actuality reside as appreciably as every one of the hype . 7) The quality of the stitching on the fakes is very bad . You need to [url=http://www.womenuggboots4u.co.uk]cheap women ugg boots[/url] log off this merry-go-round since you continue to might . This soaking process is done overnight in a vat of fresh cold water . uggaustralia.[/p][p]uggam . From:http://www . UGG Classic [url=http://www.iecheapuggboots.com]cheap ugg boots ireland[/url] Small shoes are designed regarding better benefit . The look you create really speaks for your taste and style . If the ankle coarse, fine calf should to wear Duantong, [url=http://www.womenuggboots4u.co.uk]women ugg boots[/url] bell boots, the above shut rounded boots . Available in different colors, cheap ugg boots look very trendy and unique . It also features a distressed suede toe, heel and rear shaft overlay with reinforced stitched [url=http://www.iecheapuggboots.com]cheap ugg boots sale
[/url] seam accents on the shaft and ankle . Read > Fashion Lebron Shoes [url=http://www.genuineuggs4u.co.uk]genuine ugg boots[/url] shoes was later endorsed in 24th November 2010 In a closely matched Lebron Shoesgame, when skills are on the same level, it often comes down to Lebron Shoes endurance and fitness.[/p]

Anonymous said...

You must determine what retailers are [URL=http://www.thenorthfaceoutletstores.net/#590]north face jackets clearance[/URL] this product on-line. Only consult approximately and see throughout the event you'll be able to locate discounts and very low price deals.Its northern border Confront is really an outdoor merchandise [URL=http://www.thenorthfaceoutletstores.net/#590]north face jackets clearance[/URL] firm, specializing in merchandise like jackets, tents, fleece protector wear, luggage, and shoes started out by Douglas Tompkins in

Anonymous said...

[p]Once you wear [url=http://www.uggbaileybutton4u.co.uk]ugg bailey button boots[/url] them, you could not bear to take off them . As the weather condition [url=http://www.uggclassicsshort.co.uk]ugg classic short boots[/url] got colder, most women who used the boots have found away that they could possibly no longer employ their other footwear . UGG 5822 UGG Stripe Cable Knit Boots Black Cream Women's Stripe Cable Knit Black Cream Shoes Sale, the Stripe Cable Knit Black Cream Boots is Stripe Cable Knit Tall boot from Genuine sheepskin Three oversized wood buttons allow the boot to be worn up, slouched down, slightly unbuttoned or completely cuffed down . All the Nike Free of cost is dictated about [url=http://www.uggbaileybutton4u.co.uk]ugg bailey button sale[/url] the continuum about 10 . You shouldn't be afraid of being turned away, or else you will miss the [url=http://www.uggkensingtonuk.co.uk]black ugg kensington boots[/url] opportunity on fantastic things in life . true sheepskin fleece lining is relaxing [url=http://www.uggbootstort4u.co.uk]ugg boots sale[/url] through the yr with an outstanding property . truly huge [url=http://www.classicniceuggs.co.uk]tall classic uggs[/url] finding comparable to . uggbaileybootsuks . Hi, everyone,I'm Rose,I like the most fashionable and [url=http://www.uggclassicsshort.co.uk]ugg classic short[/url] perfect life.[/p]

Anonymous said...

[p]Type plastics can be strong as this monster Superman Studio . 5mm auxiliary socket for connection to any audio [url=http://www.mdrdrebeatsuk.co.uk]custom beats[/url] device that takes standard headphones, and a wireless receiver to stream sounds from your Mac or iOS device . Like many other manufacturers (Jabra, JBL, Philips, Logitech, 隆颅), the famous brand does not neglect the segment of wireless portable speakers who happens to be a growth area, but stiff competition and all types of [url=http://www.beatsheadphoneshd.co.uk]cheap beats[/url] price . The House of Beats has done a decent job of cramming the big, bassy sound [url=http://www.beatsheadphoneshd.co.uk]music beats[/url] you get with the on-ear and over-ear models into these teeny tiny earbuds, which will set you back about 隆锚80 . These products of real people seems [url=http://www.mdrdrebeatsuk.co.uk]custom beats by dre[/url] to newcomers, domestic, which is effective in the fight against the result of its exterior . There are many who merely utilize their [url=http://www.beatsheadphoneshd.co.uk]monster beats[/url] voices in order to sing and there are many who play instruments to build melody for a different song . So [url=http://www.beatsheadphoneshd.co.uk]beats headphone[/url] I bought the white one . Dre Music head phones are incredibly significantly [url=http://www.mdrdrebeatsuk.co.uk]beats solo hd[/url] relaxed to put on the ear canal and it has high-class look too.[/p]

Anonymous said...

Article promotion may well keep a mystery to you right up until someone manages to glow a mild on the market. Well, that's just what we're going to do in this post. Comply with us while we help you get with an enlightening trip, subjecting the information you must turn your article promotion enterprise in a productive company.

As well as improving the good quality and content of your own article, you need to look for ways to improve the volume of potential followers to who your write-up is exposed.[url=http://www.tomsshoesoutlet-us.com]toms outlet usa[/url] Among the finest ways to achieve this is usually to produce articles that web publishers will understand to be extremely useful to your discussed focus on readers.

Once your keywords happen in the text of your own post, you may use daring or italic written text to differentiate them. This really is generally a solid practice, with handful of readers minding it and many admiring it.[url=http://www.tomsshoesoutlet-us.com]toms shoes outlet[/url] Search engine listings like it as well they assign higher bodyweight to text establish off of in daring or italics.

Involve two different hyperlinks within your resource box when you syndicate articles - you might point to the leading webpage of your own internet site, while the other will stage instantly to the initial article on your own site.[url=http://www.tomsshoesoutlet-us.com]toms outlet usa[/url] This will likely push a number of readers again aimed at your website and boost your visitors.

Don't overlook that producing is a approach with actions. Many people cannot just sit down and bang out a 600 expression post.[url=http://www.tomsshoesoutlet-us.com]toms outlet[/url] It might be unbelievably frustrating. Bust your recording into brief pieces. Brainstorm for what you wish to publish about. Establish what you would like your paragraphs to focus on. It is a lot easier to complete 1 chunk of the procedure at one time.

Verify and recheck your write-up for faults.[url=http://www.tomsshoesoutlet-us.com]toms outlet usa[/url] You do not wish to have problems of any type with your write-up, if they result from spelling, sentence structure, or formatting. Should you let these errors to slip by means of if you send, you are going to lose lots of believability along with your visitors, which will go somewhere else for accuracy.

Making use of the suitable creating strategies, might be necessary for article promotion. The best type can draw in viewers,[url=http://www.tomsshoesoutlet-us.com]cheap toms outlet[/url] although variations which can be as well uninteresting or else unwelcome can make away from readers making them move on. One needs to consider carefully about the creating technique they use in their report.

Whenever you can comprehend these tips and use them nicely, you are able to definitely have a great begin in article writing. Nevertheless, you have to generally go for more knowledge in order to hone your skills and create improved results. Should you would choose specialist professional services in article writing, you ought to nonetheless know all you can in regards to the technique to actually are becoming appropriate solutions whenever.[url=http://www.tomsshoesoutlet-us.com]toms outlet[/url]

Anonymous said...

free on-line dating services http://loveepicentre.com dating and relationship magazine
dating of jesus crucifixion [url=http://loveepicentre.com/contact/]caker not dating 2007[/url] speed dating maryland
seekintimacy dating site [url=http://loveepicentre.com/advice/]single dating in sachsen[/url] who is john cusack dating [url=http://loveepicentre.com/user/peace4u/]peace4u[/url] speed dating in denver